Автор Тема: Коритаров live - Гагаузов, Лечков, Нова телевизия 5.11.2007  (Прочетена 3905 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Johny

  • Гост
Коритаров live - Гагаузов, Лечков, Нова телевизия 5.11.2007

http://www.focus-news.net/index.php?id=f7717

Кой е победител в сблъсъка БСП – ГЕРБ?

05 ноември 2007 | 09:21 | Нова телевизия, “Коритаров Live”

Йордан Лечков, кмет на Сливен
Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройство и член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП


Водещ: Започва “Коритаров Live”. След четвърт финала на Световното първенство по футбол 1994 година България – Германия днешният сблъсък м нашето студио е може би вторият по непредвидимост и по яркост на очакванията. Той е между Асен Гагаузов, член на Изпълнителното бюро на БСП и Йордан Лечков, преизбран за кмет на Сливен. Темата ни е “Кой е победител в сблъсъка БСП – ГЕРБ?”. Добро утро и добре дошли казвам на г-н Гагаузов. Добро утро и добре дошли в импровизираното ни студио в Сливен, казвам и на Йордан Лечков, който казва добро утро, но ние не го чуваме, не знам защо. Може би трябва да се корегира звукът. И така, да започнем с вас, г-н Гагаузов. Кой е победителят – БСП или ГЕРБ?

Асен Гагаузов: Ако говорим за Сливен, победителят е Йордан Лечков. Ако говорим за страната, трябва да прибавим още 263-ма победители, които са от различни политически сили, често пъти подкрепени от много и разнообразни политически партии. Аз бих искал да ползвам повода да честитя на г-н Лечков избирането му за кмет и да му пожелаем успех.

Водещ: Всъщност нашият избор беше да поразсъждаваме върху националните резултати през една своеобразна формула за Сливен – Йордан Лечков, който беше преизбран и вие, който имате една доста дълга биография също като предистория в Сливен и имате преки впечатления. Затова ви попитах и затова искам да насочим най-напред разговора към едно обобщение на равнище национално. Може ли да се говори за победител?

Асен Гагаузов: Аз имам друго мнение по въпроса. Когато се задава по този начин – коя от политическите партии е победител – мисля, че просто няма как да се определи точен критерий за това коя от политическите партии е победител. Ако кажем, че това е БСП, в София, в Бургас ще кажат не, това не е вярно. Ако кажем, че е политическа партия ГЕРБ, във Варна и в Русе...

Водещ: В Полски Тръмбеш ще кажат, че не е вярно.

Асен Гагаузов: ... ще кажат, че не е вярно. Така че победители за мен са хората, които свършиха огромна работа по места и в различните случаи те са различни. Ако почнем да броим кой колко общински съветника има, кой колко гласа има, може би ще стигнем до там на кой колко пъти са му са се усмихнали и пак може да се окаже, че е победител. В тоя смисъл аз считам, че победители са конкретни личности и те са 264-мата кметове плюс около 5300 общински съветника, които ще представляват българското общество в местните органи. И мисля, че няма нещо фатално, което да се е случило, животът продължава. И тия хора ще трябва да поемат сериозни отговорности, тъй като от сега започва кампанията за следващите местни избори след четири години.

Водещ: Да видим сега каква е позицията на Йордан Лечков. Може ли да се говори за победител в национален мащаб в тези избори, г-н Лечков?

Йордан Лечков: Добро утро първо от мен, ако се чуем добре.

Водещ: Добро утро и честито. Да, сега се чува добре.

Йордан Лечков: Да, благодаря. Аз искам само да вмъкна, че в България има само партии, които печелят, а има граждани, които губят вече години. Никъде по света няма такава страна, където да има една такава партия, която да е самокритична. Поне в наше време не съм го видял. И снощи в изборната вечер не чух някой да прояви самокритика за това, че преходът, така нареченият преход според мен не се осъществи. И за това всичко са виновни тези управляващи партии, които са били до сега на власт.

Водещ: Как така не се осъществи.

Йордан Лечков: И аз не мога да си обясня как точно такъв статус имат. Както се говори за платения вот, това са ромите (говоря и за Сливен, говоря и за цялата страна, говоря и за пенсионерите) и точно тези хора гласуват пак за управляващата партия, управляващата коалиция, при положение, че в момента са още по-зле, отколкото преди две години.

Водещ: Как така преходът не се е осъществи? Какво имате предвид?

Йордан Лечков: Абсолютно всичко. Вие усещате ли преход? Говорим за децентрализация – децентрализираха проблемите на кметовете в момента тези управляващи. Говоря съвсем сериозно, напълно естествено това е една много по-дълга тема, на която трябва да се гледаме очи в очи, че така не съм свикнал, да си говоря сам не ми е най-силната страна. Но аз лично не виждам преход като гражданин на тази държава, гласувал за НДСВ, които участват в тази тройна коалиция и не съм доволен не само от сегашните три партии, “триглавата ламя”, както аз ги наричам последно време. Затова че това е моята гражданска позиция и точно това е ролята на ГЕРБ – по-силна и по-смела гражданска позиция, а не от страх да караме възрастните хора, да се манипулират възрастните хора и ромите да ходят да гласуват и чрез стимулиране, напълно естествено, което ще бъде много важна тема през следващите не седмици, а месеци.

Водещ: Кой е стимулирал, по какъв начин са били стимулирани ромите, да речем, в Сливен да гласуват? А някой бизнес...

Йордан Лечков: С пари, г-н Коритаров, с пари.

Водещ: Кой е плащал?

Йордан Лечков: Говоря за Сливен специално. А някои бизнес организации, които са извън Сливен бяха стимулирани от моя, благодаря му, че ме поздрави г-н Гагаузов, моят съгражданин, бяха стимулирани чрез обществени поръчки, за да участват във вота в Сливен.

Водещ: Това вярно ли е?

Асен Гагаузов: Това трябва да го пренесем веднага на сливенска територия и да попитаме г-н Лечков обектите, които изпълняват кой ги изпълнява.

Йордан Лечков: Не, не, на българска територия, не на сливенска територия.

Асен Гагаузов: Неговите общински съветници от листата му изпълняват обекти, които за първи път в историята си като фирми правят за милиони левове. Така че да не прехвърля топката – той така е свикнал – на главата глава, а да се огледа самият той проблемите.

Йордан Лечков: Винаги подавам добри пасове, обаче, г-н министър, не е много здрава вашата глава в момента. Но не искам да влизам в личен спор с вас в момента. Аз все пак бях попитан за мое мнение.

Асен Гагаузов: Това ще ви посъветвам, защото няма да излезете добре от него.

Йордан Лечков: Оставате ме да си кажа мнението, ако обичате. Аз съм гражданин на тази република и имам право да си казвам моето мнение. Ето това е – партиите, те не обичат критики, по-различното мнение. Ето това представляват партиите. Ние трябва да бъдем партньори, г-н министър. Държавата е партньор с гражданите и вие трябва да търпите критика така, както всеки един кмет търпи критика.

Водещ: Но това, което казва г-н Лечков за раздавани пари на ромите в Сливен е доста смущаващо, ако сте го правили от името на вашата партия.

Асен Гагаузов: Ако са го правили, попитайте ги, г-н Коритаров. Аз не съм кандидат за кмет нито на Сливен, нито на никой град...

Йордан Лечков: Резултатът е едно към три. Нека те да обяснят как спечелиха ромската махала...

Асен Гагаузов: Така че въпросът е към г-н Лечков, а не към мен.

Йордан Лечков: Оправиха канализацията ли, (...), лампите ли, какво направиха, че гласуваха толкова много за тях?

Водещ: Вие сте член на ИБ като...

Йордан Лечков: Г-н Гагаузов имаше 14 кандидата срещу мене и го поздравявам, че наистина беше толкова активен в цялата тази ситуация. И аз питам пред вашата камера редно ли е един министър да прави първи копки по време на кампания, редно ли е един министър да дава линейки примерно от името на партията и кандидат-кметът да ги връчва на болницата, редно ли е един министър да връчва три дена преди балотажа коли на полицията? Ей тези неща са по-важни, не само да бягаме по фланга, както казахте, че аз подавам топки. Ей на тия въпроси искам отговори.

Водещ: Той г-н Лечков говори за няколко различни министъра, не знам дали г-н Гагаузов е сред тях.

Асен Гагаузов: Г-н Лечков говори за много министри.

Йордан Лечков: Той направи първа копка в Стара Загора. Каква работа има в предизборна кампания да прави първа копка в Стара Загора? Или пък в Жельо Войвода тук точно пет часа преди откриване на предизборната кампания, г-н Гагаузов?

Асен Гагаузов: Вижте, г-н Коритаров, г-н Лечков не е свикнал да има опозиция, тъй като той през цялото време се чувства изключително комфортно...

Йордан Лечков: Напротив, победих я опозицията. Четири години като опозиция я победих.

Асен Гагаузов: И тъй като при една най-малка ситуация, в която някой изразява друго мнение, г-н Лечков е вече много афектиран. Аз го поздравих за победата, защото победата му е такава, каквато сливенските граждани са поискали. Аз съм правил копки в цялата страна. Попитайте и кмета на Велико Търново г-н Рашев и той ще ми каже, по същото време съм правил и там копки. И г-н Рашев не ми се сърди, напротив, той знае, че няма община, в която Министерството на регионалното развитие да е действало по политически начин и на едни да дава, на други да не дава. Същото...

Йордан Лечков: Това е ваше задължение, г-н Гагаузов. Затова сме ви пратили, там да връщате парите на данъкоплатците, обратно.

Асен Гагаузов: ... се отнася и за община Сливен. Така че г-н Лечков бърка някой понятия.

Йордан Лечков: И аз мога да питам – хубаво правите копки, къде е магистрала “Тракия”. Хубаво правите копки, но поне да бяхте направили една част от магистрала “Тракия” с нашите пари.

Асен Гагаузов: Г-н Лечков, това не е за вас, вие не можете да го разберете този въпрос.

Йордан Лечков: И това е поведението на всички министри. Аз като граждани го казах. Вижте как се разграничавам. Аз плащам много данъци, г-н министър и всички вие добре го знаете. И имам право на мнение и имам право да държа сметка. Ей това е партньорството между гражданите и държавата. както аз в случая тук съм управляващ и моето партньорство, ето, гражданите се произнесоха и ми дадоха и ме облякоха в доверие...

Асен Гагаузов: На тази тема ли ще разговаряме?

Водещ: Не, не, ние си говорим за изборите. Просто аз поставих въпрос.

Асен Гагаузов: Аз мисля, че ние просто не си говорим в момента, а слушаме г-н Лечков, който говори за въпроси, от които няма никакво понятие.

Водещ: Защо да няма понятие, защо го обиждате сега?

Асен Гагаузов: Не го обиждам, просто не е в течение с нещата. Къде е магистрала “Тракия”, какво общо има с местните избори магистрала “Тракия”? И магистрала “Тракия” нали цяла България знае по какъв начин се решават нещата с магистрала “Тракия”.

Йордан Лечков: Политиците каква работа имат в предизборната кампания?

Асен Гагаузов: Да кажем какво е направено, какво не е направено.

Водещ: Добре, наистина не ни е разговорът за магистрала “Тракия”, честно казано. Но пък Йордан Лечков подхвърли тук една важна тема за прехода, който не се е осъществил.

Асен Гагаузов: Да, важна тема е, разбира се.

Водещ: Според вас има ли резон в една подобна теза?

Асен Гагаузов: Аз мисля, че в България се направи едно...

Водещ: И в контекста на местните избори, които наистина бяха доста особени.

Асен Гагаузов: В България се направиха доста грешки на прехода, една от които е свързана и с местните органи на самоуправление. Вие и вашата събеседничка знаете, че този Закон за местните избори се променя по няколко пъти...

Водещ: Любка Качакова, преди вас, да.

Асен Гагаузов: ... да, всеки ден от предстоящите избори. Така че въпросът за преходът е основателен и ако се върнем назад, всяка една от политическите партии, които е управлявала, може би не би го направила по този начин. Може би толкова са знаели, толкова са направили.

Водещ: Въпросът е кой носи отговорност за това, че на тези избори имаше невероятно много силови методи, плащания, мутри и скъпи коли, кой?

Асен Гагаузов: Вижте, ако се вгледаме в резултатите, това ще стане ясно. Кой взима от тези така наречените лабилни гласове най-много? Погледнете резултатите в София, в Пловдив, във Варна, в Бургас, в Сливен и тогава ще можете да направите извода.

Водещ: За Сливен ето Йордан Лечков казва.

Йордан Лечков: Може ли аз да отговоря?

Водещ: Може, да.

Йордан Лечков: В Сливен така наречените лабилни гласове са на пенсионерите, които са, предполагаемо, по-голямата част симпатизанти на БСП...

Асен Гагаузов: А предполагаеми, да, да.

Йордан Лечков: ... и ромите, да, да, точно така е, да - и ромите, които тук резултатът е едно към три в загуба за мен. Ето аз това имах предвид като казах в началото, че това трябва да се обясни. Социална политика. Това ли е социалната политика на управляващите? Плюс това, когато говорим за закони, при положение, че имаме тройна коалиция, която може да вземе един закон за един ден, какво говорим, значи всичко това говори, че липсва така наречената политическа воля или некадърност да го кажа, няма да сбъркам. Така че нека да не си мием ръцете.

Водещ: Добре. Г-н Лечков, вашата победа в Сливен на кого да я причислим – на ГЕРБ или на вас като независим кандидат на ГЕРБ?

Йордан Лечков: Аз не съм победил. Победи демокрацията и гражданите на Сливен победиха, защото ми дадоха обективна оценка. Напълно естествено това, което съм свършил през тези четири години е много добре оценено и това е факт. И в партньорството с ГЕРБ, това, което ние осъществихме, вкарахме двойно повече общински съветници от БСП тук в Сливен. Тепърва ни предстоят, надявам се, по-добри неща и по-скорошно развитие на това, което ни беше пречено. И аз бих задал един въпрос на г-н министъра. Съжалявам, че м, задавам лични въпроси, но... От преди две години и половина сме одобрени по ИСПА, чакаме ги тези пари да дойдат. Две години и половина община Сливен е одобрена. Защо един наш министър не помогне примерно за това нещо, защо не смогне?

Асен Гагаузов: Г-н Лечков, въпросът се отнася към Министерството за опазване на околната среда и водите, защото програма ИСПА е към тях.

Йордан Лечков: Нищо, нали сте колеги, нали сте тройна коалиция. Нали сте колеги. Какво значи... Само си прехвърляте топката.

Асен Гагаузов: Тройна, четворна, ръководството на общината би трябвало да си помръдне малко пръста, за да може да станат нещата .

Йордан Лечков: А всички проблеми може да ги решава един кмет. Значи човек като има проблеми идва при кмета и трябва да ги реши. Нали сте колеги, тройна коалиция сте, партньори. Вие сте партньори в държавата...

Асен Гагаузов: Колко пъти сте занимавали мен или някой друг с този въпрос?

Водещ: Занимавал ли сте ги с този въпрос, г-н Лечков?

Йордан Лечков: Много добре са запознати-. Става въпрос обаче за наш ш ваш кмет и за едни други проценти, които се раздават обекти, на връщане на услуги. Хайде да не говоря, защото веднага пак ще сезират прокуратурата. И без това г-н Гагаузов четири години се погрижи тука прокуратура, следствие и полиция да ме разследват постоянно. И там не излязоха никакви...

Асен Гагаузов: О, това просто са инсинуации. Това са някакви настроения, които внушават на г-н Лечков. И аз знам точно кой го прави. И аз знам кой го прави.

Водещ: Кой го прави?

Асен Гагаузов: Е там има около него няколко бивши ченгета, които му внушават такива неща.

Йордан Лечков: На г-н Лечков не могат да му внушат, г-н Гагаузов.
Асен Гагаузов: Нека да каже г-н Лечков, тъй като сме явно на сливенска тема...

Йордан Лечков: Йордан Лечков е известен с това, че няма кой да му каже какво да прави и никой нищо не може да му внуши.

Водещ: Нека да...

Асен Гагаузов: ... не на национална, колко средства Министерството на регионалното развитие е инвестирало в община Сливен. Нека да го каже тук, вече изборите минаха и няма защо да казва, че един обект, който ние сме направили, Церовски му бил обещал преди три години.

Водещ: Добре, колко средства са инвестирани, г-н Лечков?

Асен Гагаузов: Нека да каже.

Йордан Лечков: Ама това е задължение на държавата бе, г-н министър. Не е това на партията, това е ваше задължение. Вие за какво отидохте министър? И плюс това...

Асен Гагаузов: Не е задължение, г-н Лечков. Това е добро отношение на министерството към Сливен. Задължение на държавата е да върши други неща.

Йордан Лечков: ... (...) договорки и споразумения с Церовски? Да, това е ваше задължение...

Водещ: Добре, нещо да попитам. Вчера...

Йордан Лечков: ... за това сте там да получавате заплата, да връщате нашите пари на данъкоплатците. Това е.

Водещ: Виждате ли...

Йордан Лечков: Не, че като сте дали някъде обект, това значи, че сте дали от вас, от вашия джоб или от партията-майка.

Водещ: Добре, да се върнем на...

Асен Гагаузов: Точно. Точно, разсъждавате точно като начин, по който вие действате, г-н Лечков.

Водещ: Да се върнем на национално равнище. Г-н Лечков...

Йордан Лечков: Аз съм изграден характер, благодаря. Имате деца, тях възпитайте както искате.

Водещ: Г-н Лечков, вчера чух една теза от вас, че изборните резултати са основание да се върви към предсрочни парламентарни избори. Как си представяте модела, по който би се тръгнало към такива предсрочни парламентарни избори?

Йордан Лечков: Аз нека да отворя една скоба. Аз говоря за парламентарни избори още на втория месец, след като направиха тази тройна коалиция.

Водещ: Да, вярно е.

Йордан Лечков: Защото знам и го виждам, а и всички го усещаме – не става въпрос само за местните избори, това не би следвало да е повод за предсрочни парламентарни избори. Аз просто си казвам гражданската позиция, защото не съм доволен от това управление. И аз всеки ден пътувам по уличите и виждам за какво става въпрос в държавата. плюс това имам срещи и сега, когато ходя да се срещам с хората, обирам негативите на управляващите без да съм заслужил да обирам такива негативи.

Водещ: Има ли механизъм, според вас...

Йордан Лечков: А под каква форма бих ги видял... Моля?

Водещ: Да, под каква форма бихте ги видял?

Йордан Лечков: То това е най-показателното, което в момента всички прослойки да кажа, няма да сбъркам мисля, са недоволни от своето заплащане. Никъде, ако трябва да се сравняваме с една Румъния, румънските учители имат 1200 евро заплата и същевременно ние имаме 3 милиарда излишък. Ето, аз разбирам от финанси. Някой може да каже, министърът може да каже, че не разбирам от финанси, но съм се доказал, че разбирам от финанси. И затова наистина е политическа воля...

Асен Гагаузов: Това е една от силните ви страни, да.

Йордан Лечков: Това е една политическа воля, която може да се направи при положение, че стачкуват и горски, недоволни са медицинските работници, изтича много работна ръка в Западна Европа не само поради по-доброто заплащане, а просто от безизходицата, която е тук.

Водещ: Има ли път, вижда ли се хоризонтът на хоризонта предсрочни парламентарни избори, г-н Гагаузов, по формулата, за която говори г-н Лечков?

Асен Гагаузов: Снощи слушах социолозите и мисля, че доста сполучливо сравнение беше дадено. За да има предсрочни парламентарни избори, трябва да има промяна, подмяна сериозна на вота като цяло в страната говоря.

Водещ: Да.

Асен Гагаузов: Според мен такова нещо няма и то много лесно може да се види. Ако съберете гласовете, които са получили трите партии в коалицията, които са много лошите триглави змии и лами, ще видите, че те са повече, отколкото всички останали партии взети заедно. Това какво означава?

Водещ: Значи тройната коалиция е победител, според вас?

Асен Гагаузов: Няма такова понятие в местните избори. И аз лично мисля, че медиите тук, търсейки различни поводи за разнообразяване на някои от предаванията, поставят въпросите не там, където им е мястото. Какво общо имат изборите в Сливен, където победител е г-н Лечков, с изборите в Долно нанагорнище, където гласуват съвсем друг тип хора.

Водещ: Където печели БСП.

Асен Гагаузов: Където печели БСП, да. БСП печели в Долно нанагорнище, а пък ГЕРБ печели в цялата страна. Ама не е така. Резултатите показват нещо друго, въпреки че ГЕРБ спечели много и може би по-малко, отколкото е очаквало, но повече от други, които са изненадани. Но въпросът не е в това. въпросът е, че има много проблеми, които трябва да се решават и те не са тези, по този начин казани, как ще се увеличат заплатите и какво значи излишък. Не ми се говори на тази тема, защото аз мисля, че също разбирам от финанси. Излишък няма, има преизпълнение на бюджет. Но тези средства не са събрани в чувалите да се раздават.

Йордан Лечков: (...) предварително, г-н Гагаузов. Излишъкът се залага предварително от финансите. Няма такова нещо. (...)

Асен Гагаузов: Има макроикономически показатели, които не могат да бъдат по никакъв начин нарушавани, защото ще предизвикат страхотни проблеми. И дайте да не се правим на макроикономисти, аз самият не съм такъв.

Йордан Лечков: И вие поразбирате от финанси, затова че недейте заблуждавате хората.

Водещ: Защо да ги заблуждава? Как ще работите, г-н Лечков с...

Йордан Лечков: Защото излишъкът се задава предварително, това е един бюджет. Бюджетът така се формира. Държавата може да си заложи и 5 милиарда излишък. Въпрос на желание и въпрос на контрол от Международния валутен фонд.

Водещ: Разбирам. Лесно ли ще работите с...

Йордан Лечков: Затова че не е точно така.

Водещ: Лесно ли ще работите с тройната коалиция, която управлява на национално равнище, г-н Лечков? И с това да приключим.

Йордан Лечков: Аз си работя. Стана две години си работя с тройната коалиция и се справям повече от перфектно. Така че говоря за децентрализация...

Асен Гагаузов: Нека да даде пример г-н Лечков какво е поискал и не му е дадено.

Йордан Лечков: ... колкото по-бързо се случи, това е най-доброто нещо за всички нас като българи. Да няма такива неща от София да ми казват какво аз да правя и да съм зависим. При положение, че Сливен праща 300 млн. на държавния бюджет, а му се връщат само 20 млн. примерно, примерно...

Асен Гагаузов: Тази теза сме я слушали. Това първо не е вярно.

Йордан Лечков: ... тука (...) за заплати (...).

Водещ: Добре, един такъв въпрос. Вие бяхте независим кандидат за кмет. На каква основа се изказвате от името на ГЕРБ? В смисъл какви са ви отношенията? Тук има голям интерес към това каква е в контекста на ГЕРБ формулата независим, подкрепен от ГЕРБ?

Йордан Лечков: Аз съм член на сдружението ГЕРБ и съмишленик и съидейник на това сдружение. Затова че бях подкрепен и издигнат от ГЕРБ, за да имаме еднакъв номер.

Водещ: Гражданското сдружение?

Йордан Лечков: Плюс това споделям идеите на ГЕРБ. Добри отношения имам и със софийския кмет, който е неформален лидер. Мисля, че това не е толкова важно в момента. по-важно е каква работа ще свършим с това партньорство през следващите четири години. Мисля, че ще бъдем, давам ви за пример така наречената, ето пак ще, лека шета да пусна на г-н министъра, ГЕРБ построи магистралата “Тракия” предварително, преди да се положи асфалта.

Водещ: Да, ГЕРБ спечели ключовите градове.

Асен Гагаузов: Да, ГЕРБ...

Йордан Лечков: Пътят към морето, да.

Асен Гагаузов: Уважавам резултатите за ГЕРБ...

Йордан Лечков: Или пътя към Запад, от Бургас тръгваме към запад, към светлото бъдеще.

Асен Гагаузов: ... но тепърва ще имат да доказват какво могат и какво не могат да направят ГЕРБ. Аз им пожелавам успех и не им пожелавам съдбата на други, които бяха издигнати на гребена на вълната и след това много жестоко захвърлени. Това не може да бъде причина за някакъв проблем в БСП. Ние сме преживели вълната СДС, вълната НДСВ, ще преживеем и вълната ГЕРБ и ще работим с всички, които искат, имат желание да работят за България.

Водещ: Оставки ще има ли в БСП?

Йордан Лечков: Г-н Гагаузов...

Асен Гагаузов: Оставки в БСП ще има сигурно.

Йордан Лечков: Г-н Гагаузов, може ли нещо да кажа?

Водещ: ще има ли? Чакайте, само да каже какви оставки ще има в БСП.

Асен Гагаузов: Ами вече има такива. И в Бургас има оставки. И на други места ще има.

Водещ: В София очаквате ли?

Асен Гагаузов: В София ще има днес заседание на партийния съвет. Не знам, може би и тука ще има някакви оставки, но те не са режисирани.

Водещ: Да, разбирам. Лечков искаше да каже нещо.

Йордан Лечков: Не, по повод на това, че БСП... Аз нямам предвид БСП, аз имам предвид хората в БСП в предвид, че са преживели толкова много партии. Значи те признават, че са участвали в прехода като постоянна опозиция...

Асен Гагаузов: О, разбира се.

Йордан Лечков: ... и както аз обичам да казвам, да желаят всички да сме еднакво зле. Защото те спъват много неща. Точно тази партия или хората в тази партия. партията сама по себе си не е лоша, но хората я правят несполучлива. Затова че това е моето мнение за последно, да помислят върху това нещо.

Водещ: Добре.

Асен Гагаузов: Това, че в БСП има много добри хора е ясно . ясно е и това, че сегашното правителство и неговите представители от БСП са много прилични и много добри представители на тази партия...

Водещ: Добре, трябва да...

Асен Гагаузов: ... и си вършат много съвестно работата.

Водещ: Това хората ще го преценяват от избор след избор. Благодаря на Асен Гагаузов, член на Изпълнителното бюро на БСП и на Йордан Лечков, преизбран за кмет на Сливен за този интересен разговор в ефира на Нова телевизия, който проведохме малко нетрадиционно - Йордан Лечков от Сливен в жива връзка и Асен Гагаузов в София. Благодаря ви за участието. Успех, още веднъж, на Лечков в работата му, като нов, преизбран кмет на Сливен и на вас като член на Бюрото и министър.

Асен Гагаузов: Благодаря.