Автор Тема: Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...  (Прочетена 9649 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Diado_koleda

 • Младши
 • *
 • Публикации: 193
  • Профил
Бе номер едно сте - ни секция Култура, ни секция Спорт. Продължавайте в същият дух.................................................................................................................................................................. да се излагате...
Loading...

Неактивен Diado_koleda

 • Младши
 • *
 • Публикации: 193
  • Профил
Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #1 -: 12.03.2008 14:13:31 »
Дайте аз да ви пиша Спортната секция бе...журналисти... смешна история сте... и жалка... :? съжалявам ви...
Loading...

Неактивен doktor boh

 • Младши
 • *
 • Публикации: 81
  • Профил
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #2 -: 27.01.2010 15:16:33 »
По официални данни “Стройинвест” - Сливен има цели 54 договора със сливенския кмет за най-разнообразни дейности. Фирмата (бивша) на Георги Славов “Лукском” в момента има сделки за милиони левове, благодарение само и единствено на Лечков. По една случайност целият бизнес на “Гради”, която се занимава със строителство, е свързан с община Сливен.

Да си властимащ в България и да не се обзаведеш с приятелски кръг е направо неприлично. Досега не е имало премиер без обръч от фирми и другари на хранилка около себе си. Някои дори се сдружиха по градове, за да може авантата да върви по-лесно. Точно това се случи с Ямбол и Сливен.

Неразделна част от този приятелски кръг е и ямболският кмет от ГЕРБ Георги Славов.

Парите на Сливен, например, вече години наред се изсмукват от кръга “Империа”. Той носи името на едноименния хотелски комплекс на Йордан Лечков. Неразделна част от този приятелски кръг е и ямболският кмет от ГЕРБ Георги Славов. “Империа” включва общо пет човека, които са регистрирали чрез подставени лица цяла купчина фирми, до една оплели като октопод де що има общински сделки и поръчки в Сливен. В центъра на “Империа”, разбира се, е кметът на Сливен, но оперативно приятелският кръг се ръководи от триумвират. В него влизат споменатият вече ямболски кмет Славов, общинският съветник от ГЕРБ в Сливен Радостин Русев и голямата слабост на Лечков – Димитър Шейретов. Шейретов също бе съветник от ГЕРБ. Малко след избирането му през 2007 обаче кръгът “Империа” прецени, че той ще им е по-полезен не в политиката, а ако е директно в бизнес-игрите им, затова бе решено той да напусне градския парламент.

Официално Шейретов сам подаде оставка, твърдейки, че предпочита и в бъдеще да продължи да управлява фирмата си “Гради” ЕООД. По една случайност целият бизнес на “Гради”, която се занимава със строителство, е свързан с община Сливен. Към днешна дата тази фирма има спечелени две крупни обществени поръчки в града на стоте войводи, които й осигуриха над 20 договора за работа, а предстои подписването и на още.

Макар строителните фирми в България да са пред фалит, заради финансовата криза, за “Гради” такива проблеми няма, защото като част от обръча “Империа” е взета на хранилка при Лечков.

Шейретов изгражда улично осветление, ремонтира и санира общински сгради, извършва поправките на училищата “Йордан Йовков”, “Елисавета Багряна”, “Панайот Хитов”. Фирмата му прави и преустройствата на блоковете в селището “Качулка”, ремонтира зала “Васил Левски”, пистата “Дружба”, спортен комплекс “Младост”, зала “Сливен”…

А за да демонстрира и пред цялата сливенска общественост колко топли чувства таи към Шейретов, миналата година кметът Лечков взе, че си го и награди едно хубаво. Даде му приза “Добри Желязков”, който община Сливен връчва ежегодно на най-лични бизнесмени за “проявена стопанска предприемчивост и инициатива”.

На този фон останалите двама от “Империа” би трябвало да ревнуват, защото на тях Лечков не им е давал подобна публична награда. Всъщност им е дал много повече.

Бившата фирма на Георги Славов “Лукском” в момента има сделки за милиони левове, благодарение само и единствено на Лечков. Официално Славов вече не се води собственик на “Лукском”. Веднага, след като го избраха за кмет, я продаде на човека на Лечков Коста Петков за смешните 5000 лева.

Сигурно съвсем случайно братът на същият този Коста – Евгений Петков се оказва управител на дискотека “Империа” в едноименния комплекс. “Лукском” действа заедно с още две фирми – “Топстрой декор” и “Булгейт”. Заедно те изграждат Гражданско дружество “Стройинвест”, посредством което също са се качили на хранилката при Лечков.

„Стройинвест” отводнява село Скобелево, прави водопроводната мрежа на кварталите “Кольо Фичето” и “Република”, газифицира ясли и училища, изгражда осветление на ул. “Никола Фурнаджиев”, “Иван Вазов” и “Щросмайер”, реди тротоарни плочки в града, строи сграда на кметство Бинкос. Заедно с “Гради” пък ще строят новите блокове в бъдещия квартал на Сливен, който ще се издига на мястото на закрития парашутен полк. Официално “Стройинвест”, също като “Гради”, е спечелило обществени поръчки на община Сливен. Но като поразрови човек съставните части на дружеството разбира защо е било предпочетено. Собственик на “Топстрой декор” е същият този Коста Петков, чийто брат управлява дискотеката на Лечков. А шеф на “Булгейт” е третият от оперативното ръководство на приятелския кръг “Империа” – Радостин Русев. Официално Русев уж вече се е оттеглил от фирмата, тъй като е съветник.

Никой обаче не вярва в това, понеже той я е продал не на друг, а на племенника си Мартин Стефанов, който е на 25 години. Като потвърждение на това е и фактът, че “Булгейт” не прекратява съдружието си с друга семейна фирма - “Нирон”, чийто собственик бе съпругата на Русев – Йорданка. Наскоро тя я “продаде” на своя приятел и съдружник в някои бизнес-начинания Иван Памуков. Двете фирми участват в любимия си специалитет – гражданско дружество. То се казва “Еко EU технолоджи”, което още неродено и вече минава на общинска хранилка, този път в Ямбол.

Кметът Славов сключва с него 30-годишен договор за експлоатация на депото за отпадъци край града, по който само в първите пет години дружеството трябва да получи 9 милиона лева. Така не само племенникът Мартин, вуйчо му Радо, леля му Данка, ми и всички техни деца, племенници, стринки и учинайки са подсигурени със стабилни доходи за години напред. За всеки случай Мартин е вреден за шеф и на “Комунални дейности и услуги” – поредната хранена фирма. Тя веднага получава тригодишен договор за почистване и поддържане на зелените площи в Ямбол. Кметът Славов й брои 4,2 млн. лева.

Но и Коста Петков е на хранилката. Той пък е сигурно най-вещият бизнесмен в региона, след като е прекарал кмета на Ямбол да му продаде супер-печеливша фирма за без пари ( по официални данни за 2008 година “Лукском” има оборот от 1,96 млн. лв.). на всичкото отгоре успява да купи по същия начин от него и втора, пак печеливша.

На 9.11 2007 година той плаща други 5000 лева на Славов и става мажоритарен собственик на “Комнет Сливен”, фирмата, която се занимава с доставка на интернет, телефония и кабелна телевизия. По същото време пък собственичка на “Комнет Ямбол” се оказва съпругата на Славов. Освен това Петков е предпочетен от Лечков за монополист при прибирането на отпадъците в Сливен.

Договорът за това е сключен с “ЛТБ-България-ХГ”. Зад тази словесна абракадабра се крият отново “Лукском” и “Топстрой декор” на Коста Петков. Въпреки тази им бурна бизнес-дейност, Петков и племенникът Мартин си остават просто едни изпълнители на задачи, спуснати от приятелския кръг “Империа”.

Единствената дребна неприятност, която се е случила досега на този обръч от фирми и подставени лица, е че Агенцията за държавна и финансова инспекция провери сделките им в Община Сливен. Инспекторите наложиха 11 персонални наказателни акта на Лечков, заради нарушаване на Закона за обществените поръчки при провеждане на процедурите по търговете и конкурсите.

Те са за общо 11000 лева, които сливенският кмет плати без да се замисля. Дори не тръгна да ги обжалва. Какво тук значат някакви си жалки хилядарки пред милионите оборот, които обръчът около Лечков, Славов, Шейретов и Русев точи всекидневно от бюджетите на Ямбол и Сливен, тоест от джоба на данъкоплатците в двата града.

Пролетина НИКОЛОВА

(със съкращения от ”Десант)

 

Още снимки от новината

Неактивен Калчо Василев

 • Администратор
 • Напредващ
 • *****
 • Публикации: 242
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #3 -: 28.01.2010 11:39:49 »
Една забележка и предупреждение към всички. Задължително се дава кой е източникът на информацията. Всяка информация която пускате с т.н. копи и пейст има условия за публикуване. Които са поне да се дава източникът и. Ако не се иска съгласие за публикуване поне се дават точни детайли за автора и източника. Ако не го правите това е дебелащина и неуважение към труда и авторските права на автора. Няма значение колко е интересна, вярна или актуална новината, трябва да се спазват елементарни етични правила. В случая с тази статия искам да поправя вашите грешки. Статията се казва:

Цитат
Бойко брани приятелския кръг "Империа" около Лечков

Автор на материала е Пролетина Николова, датата на публикуването и е от 4 спетември 2009 година (04.09.2009, 13:54 часа). Задължително се дава и връзка (линк) към източника, ето го - http://www.desant.net/show-news/19000/

Ако си направите труда да сравните оригиналната статия на г-жа Николова с текста публикуван на електронната страница на вестник Седмица, както и копието и в предния пост на темата ше видите, че има почти пълно съответствие на публикуваните текстове. Но са разместени като позиции в материала и така се дава акцент на някои други неща а и се дава различно внушение на материала. Което е меко казано некоректно и неуважително спрямо труда и авторските права на г-жа Николова. Като и самото подменяне на заглавието е достатъчен повод за евентуални неприятности. Това променено заглавие и разместването на текстовете ще лежи за съвестта на този, който го е направил.

Е, и малка забележка към авторката. За да има справедливост за всички, нали :) Не е използван пълен член в заглавието на материала но какво да се прави, такова ни е нивото на интелект в момента, явно са проспали часовете по български език и граматика  >:(

Предпоследно: Уважавайте на първо място самите себе си, после и всички останали за да бъде по-лесен и приятен животът ни. С оглед на зачестилите материали и публикации по актуални теми за Сливен искам да спазвате тези елементарни неща за да не се налага да се наказваме като малки деца с триене или корегиране на постове и подобни. Лек и успешен ден на всички :)
Насила хубост не става !

Неактивен doktor boh

 • Младши
 • *
 • Публикации: 81
  • Профил
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #4 -: 28.01.2010 22:49:38 »
От кого се срахуваш бе, млади момко и за какво? Да не ти истине мястото ли? Явно много ти е неприятно ,че статиите и истината засягат единствено и само ************ кмет на Сливен, моя любим роден град!?
« Последна редакция: 29.01.2010 12:28:05 от admin »

jerry

 • Гост
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #5 -: 24.02.2010 09:30:33 »
Преди вестникът се четеше едва от 400-500 човека от 3-та възраст,обаче сега се чете от 15000-20000 интернет потребители от всякаква възраст :D :D надявам се да изкара още 15 години така :)

Неактивен Калчо Василев

 • Администратор
 • Напредващ
 • *****
 • Публикации: 242
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #6 -: 24.02.2010 13:51:28 »
Преди вестникът се четеше едва от 400-500 човека от 3-та възраст,обаче сега се чете от 15000-20000 интернет потребители от всякаква възраст :D :D надявам се да изкара още 15 години така :)

Ако разделиш тези цифри на десет ще познаеш горе-долу, справка - http://bgcounter.com/?sts,period,,,,7days

Научете се да четете грамотно статистиките, моля  :)
Насила хубост не става !

jerry

 • Гост
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #7 -: 02.03.2010 09:30:12 »
 ??? не съм спазила правилата ли??

Неактивен Калчо Василев

 • Администратор
 • Напредващ
 • *****
 • Публикации: 242
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #8 -: 02.03.2010 12:37:12 »
??? не съм спазила правилата ли??

За кои правила питаш Джери ? Какво съм написал, какво ми отговаряш ти ? Направи разлика между уникални посещения и брой презареждания. Разбираш ли ме или ако не - да използвам английски, немски или руски език  :)
Насила хубост не става !

Aver

 • Гост
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #9 -: 22.12.2010 13:22:03 »
В отговор на Дядо Коледа - първо научи българската граматика и правопис и тогава претендирай за журналистическа изява ! И без това има толкова неграмотни журналисти и псевдоинтелектуалци!

Неактивен Diado_koleda

 • Младши
 • *
 • Публикации: 193
  • Профил
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #10 -: 22.12.2010 14:07:54 »
В отговор на Дядо Коледа - първо научи българската граматика и правопис и тогава претендирай за журналистическа изява...
Чакай малко уе. Язе тука ше си пишеме както си искаме.. ръйш ли госин интиликтуалиц... Кво се хващаш за кривия...
И ти си като тези, които не гледат основната идея (а тя е, че в. Седмица в сайтът си нямат нито една кадърна статия за спорт, а имаме толкова изявени спортисти), а ти ми се хващаш за правописа. Ай бегай у лево.
Loading...

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11618
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #11 -: 22.12.2010 19:21:16 »
Язе тука ше си пишеме както си искаме..
Баш както искаш няма да стане !!!  ;)
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Aver

 • Гост
Re:Он-лайн изданието на в-к "Седмица"...
« Отговор #12 -: 22.12.2010 23:27:53 »
Още едно неопровержимо доказателство, че спортистите са с нисък интелект или въобще го няма! Отделна тема, че спорт в Бг последните 10-15 години също няма, камо ли в Сливен да има ! Има по важни теми от спорта в момента г-н Дядо Коледа, питай някой средно статистически сливналия дали му е до спорта след като ходи в кал и диша прах. И научи се да говориш и да се изразяваш правилно т-к !