Автор Тема: Ликвидация на общински фирми  (Прочетена 11760 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Виктор

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 440
  • Профил
Цитат
В СЛИВЕН ЩЕ ИМА ЛИКВИДАЦИЯ НА ОБЩИНСКИ ФИРМИ
24.03.2008 : 14:16 SlivenInfo
      Общинските фирми в Сливен няма да се приватизират, а ще се ликвидират. Това заяви пред журналисти днес кметът Йордан Лечков. Собствеността на фирмите ще се върне в полза на общината. “Едва тогава ще се мисли за нейното бъдеще”, заяви Йордан Лечков. Предложението на градоначалника за общинските фирми ще влезе за разглеждане в общинския съвет на априлската сесия. Тогава ръководството на общината ще внесе и предложението за нова структура на общинската администрация.

За да има ликвидация на фирма трябва да има причина. Обикновено причината е икономическа, пазарна.
Когато политици се намесват, причината е политическа. Често политическите причини нямат пазарна логика, даже са във вреда не само на икономическите субекти, но и на цялото общество.
Примери?
Национализацията през 1947 година.
Или ликвидационните съвети след 1990 година.
Още примери трябват ли?
Та Кмета Лечков трябва да обясни поради каква причина ще се ликвидират общински фирми.  
Защото позицията собствеността на фирмите да се "върне" в полза на Общината, фирмите да се ликвидират и "след това да се мисли за бъдещето им" не е издържана нито икономически, нито никак. За ликвидирана фирма бъдеще няма, тя е ликвидирана. Работещите отиват на борсата, пазарния дял се заема от конкурентите. Това е бъдещето след ликвидация.
Плюс това фирмите имат не само собственост, ами активи и пасиви. Собствеността е част от активите. С другите активи, също с пасивите какво ще стане? Кредиторите на фирмите как ще се удовлетворяват, ако останалите за ликвидация активи не стигнат? Ще съдят общината като собственик, който съзнателно е източил фирмите?
И каква е целта на мероприятието? Как чрез ликвидация се защитават обществените интереси?
Въпроси чакащи отговори.
Друго: Десислава Танева е бизнесмен. Лечков също. Когато става дума за фирми - разбират ги нещата. Значи знаят какво означава ликвидация. Тогава? Чии интереси защитават? Кой печели?
Конкурентни фирми - да.
Други?
Ще се увеличат имотите за продажба на Общината, в Общинския бюджет са заложени 100 милиона приходи от продажба, трябва да се намерят имоти...
Значи печелят тези, които ще правят продажбите, не е тайна, че е хубаво да се продава общинско имущество, купувачите са склонни да предлагат комисионни...
Други? Тези дето ще харчат парите от продажбите. За некачествен асфалт и друго строителство. Тук също се предлагат комисионни.
Общината и чрез нея гражданите дали печелят?  
Ако от такива работи се печелеше, горните бизнесмени вече да бяха си ликвидирали фирмите, и парите да бяха ги направили  на асфалт и строежи...

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #1 -: 14.04.2009 22:18:12 »
               ОТВОРЕНО ПИСМО
      До българските медии,държавни институции и до Европейския
      Съюз в Брюксел да се запознаят в какви ръце отиват парите им.
      До всички будни българи у нас, защото от изборът им ще зависи
        бъдещето им.
     Уважаеми сънародници, държавни мъже, журналисти и бедни ми
                     Българино,  -- ЗАПОМНИ
Обръщам се към ВАС, защото в подножието под Сините скали има един град Сливен, който е напълно частен град. Повод да се обърна е написана в  местен за гр. Слевен весник „Седмица” бр.747 статията:  „В Речица не вярват на Лечков”. Ще спомена как той стана кмет, като излъга простия ром /циганин/ в квартала ни и в квартал  Надежда в градът ни.
  На 15 октомври 2008г. кмета Лечков съвместно с областния управител с БИРА и КЕБАПЧЕТА в центъра на Речица биха тъпаните и събраха цялото малцинство и започнаха да им раздават до насита храна, като поводът им беше първата копка на началото за канализацията и асфалтирането на квартала. С този на вид подкуп към гладния циганин Лечков подкрепен от кметския наместник Коста Къчев си осигуриха предизборния лекторат за кметските избори, които бяха на  29 октомври. В квартал НАДЕЖДА  поводът беше, че ще им направи джамия като стане кмет и така стана, и джамия им направи. Нека да припомня че Лечков си има диплома за више образование но от къде и как прокуратурата да докаже, същото е  за Коста Къчев,   но Сливенската прокуратура всичко прикрива, въпреки че маже да открие къде отидоха парите от програма САПАР, как се раздават  общински имоти за стотинки, как ТД на НАП прикрива злоупотребите на тези фирми.
         Истината е че във всеки град, без изключение има дери бей от които местните граждани треперят и не смеят да им кажат нищо. Защото на страната на дебело вратите идиоти са полицията, прокуратурата, съдът и партийни структури като ГЕРБ. Всичко това е невероятно оплетено в един конгломерат от интереси, пари, влияния и т. н.. И всичко това не е от сега, не е процес който е тръгнал отскоро да „завладява” държавата.
          Трябва прокуратурата и съдебната власт също да се проверяват и там, защото те са един от инициаторите на създаването на корупцията. Ще ви кажа че ако те не прикриваха делата на Лечков, които дела не бяха образувани от Сливенски съд ние в разкриването щяхме да надминем и американците. Забележете те прикриват незаконно придобиваните и то по незаконен начин далавери на кмета Йордан Лечков и обкръжените фирми край него които направиха град СЛИВЕН на частен град, а това са фирми ти "ЛУСКОМ", "ТОП СТРОЙ", "БУЛГЕЙТ", "ЕТ ДАЯНА" и други които са известни на ТД  на НАП-Сливен, но ги прикриват защото те са стари кадри на комунистите , а такива нямат място в управлението. ЗА ДА НЯМА КОМУНИСТИ в управлението и корупция, трябва да се приложи закона. Докато имат комунистите свои хора във властта в държавата ще има корупция, мутри и много които ще ни обират.
           Едва ли има друга държава, където едрите босове така нагло да въртят далавери за милиарди пред очите на всички, а дребните риби необезпокоявано да до оплячкосват остатъците от трапезата на акулите, а бедните да умират.
           Сливането на бандитите с управлението на държавата на различни нива е проблем на управлението на държавата. То, управлението, вече съществува в тази среда на корупция, бандитизъм и беззаконие. . Корена се крие в думите на оня беден човечец, който каза ”ТЕ, ПАРИТЕ, НЕ МИРИШАТ”. От бандит ли са, от рекет ли са, крадени ли са, не е важно, важното е, че има кой /в случая Галевите/ да ги даде на бедните. Това става вече НАРОДО-ПСИХОЛОГИЯ. и това е страшно. А в България, както знаем, управлява МАФИЯТА! Така е..Защото мафията си има държава,а не обратното..
      Искам да знам кога в България всички които са придобили тези мръсни пари ще ги види ме зад решетките, а имуществата им ще бъдат отнети.Застанете зад мен, тогава България ще бъде Швейцария на балканите това да им известно на тези в Брюксел след като прочитат всичко написано, нека да припомня че много депутати въртят незаконен бизнес в Сливен а и много край морето, чрез гореописаните фирми
 а и други който са на ГЕРБ и други акули. НЕ на ГЕРБ за изборите,  съд на мутрите.
    БЪЛТЕРИНО ОТ ТВОЯ ИЗБОР ЩЕ ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НА ТЕБ И НА ТВОЙТЕ ДЕЦА, ЗАТОВА НЕ СИ ДАВАЙ ГЛАСЪТ ЗА МУТРИТЕ

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #2 -: 14.04.2009 22:20:15 »
За Сливен 1974г. Тодор Живков на събора в Сливен на Агликена поляна каза " Сливен е градът на стоте хайдути и от ден на ден се увеличават" този комунист беше пророк, защото това се случи.  Сливен е градът на сотиньори, мутри , нарко-дилъри много оберджии,ако трябва да проверяват , ПРОКУРАТУРАТА  и ДАНС най напред трябва да започнат от Лечков и фирмите който са от неговото обкръжение.Българите никога няма да се оправим когато не мислим за нас и си избираме мутри, мафиоти и други оберджии който няма кой да ги пипне и те си правят всичко. Единствено щи се оправим ако всичко това което ви го казвам бъде проверено и виновните бъдат зад решетките, а те са  много. Защо Лечков превърна Сливен в частен град, забележете той казва "това което аз кажа това ще става" не може човек който образованието му е с пари  да решава съдбата на градът ни

Неактивен Борис Беленски

 • Младши
 • *
 • Публикации: 125
 • Пол: Мъж
 • 78' limited edition
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #3 -: 15.04.2009 12:03:20 »
За съжаление в днешно време думата хайдут, май има същото смислово значение каквото е било за османските поробители. За мен всеки които я употребява като синоним на вандал, престъпник и т.н. е идиот. Та какво е казал Тато? :)

А за ликвидираните фирми... Навсякъде по света и известно, че държавата е лош собственик. А специално в нашата, заради повишеното ниво на корупция, като чуя за държавно предприятие и си представям 1 не особенно красива картинка. Започват в главата ми да се въртят думи като корупционна среда, ленива работна сила и т.н. Най-вероятно си личи, че нищо не хващам от материята, ама аз съм доволен, защото иначе си представям, успял да прозра истината, колко ядосан щях да бъда от неправдите на родната държавна машина.

Неактивен cheren

 • Нов
 • Публикации: 29
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #4 -: 15.04.2009 21:11:06 »
.Тато е казал, че Борето е един от тези хайдути(или както той сам се назовава)идиот. Щом като подържа ХАЙДУШКИЯТ начин на ликвидиране на фирмите и зловещият феодал неграмотник Лечков. Вижте как се харчат парите ни-справка квартал ;Република;, където на метър от съществуващите и без това ненужно толкова на гъсто монтирани, се монтират нови лампи за уличното осветление. Оправданието е, че има вече отпуснати средства. Може и така да се приеме, предстоят избори.... Беленски убеден съм че ти и най сигурно родителитети са били ленивата работна сила на  тази родна държавна машина. А за смисловото значение за хайдути, Не османските поробители са наричани така, а\ просто ми е жал за познанията ти на българин и на българската ни история\, тъкмо хората, които са отишли в балкана да се борят с поробителя.От мен да го знаеш!,.. България заради такива ликвидации, от които\ за да мислиш така вероятно си облогодетелствуван\, следва Сомалия и ще я задмине...

Неактивен Борис Беленски

 • Младши
 • *
 • Публикации: 125
 • Пол: Мъж
 • 78' limited edition
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #5 -: 16.04.2009 11:34:10 »
cheren, или не можеш да четеш, или не можеш да мислиш, или просто ти е хоби да се ядеш.
Хайде ще ти кажа ПОДРОБНО какво съм написал горе, че току виж си ме разбрал.
Цитат
За съжаление в днешно време думата хайдут, май има същото смислово значение каквото е било за османските поробители.
Т.е. Османците не са им се кефили никак, защото хайдутите са им правили "сечено", като са опитвали по всички възможни начини да им създадат значителен дискомфорт, често свързан с пряката неестествена смърт на османските поробители, осмелили се да стъпят на родна земя. Т.е. хайдутите са били хубави хора от наша гледна точка и съответно отвратителни гадове(вандали, престъпници и т.н. както се изразих преди това) от гледна точка на османците.
Другия път, като прочетеш твърдение по всеобщоизвестна тема и го рабереш с обратния смисъл, по-добре опитай да го прочетеш и осмислиш отново, Може би питай какво е имал предвид човека, отколкото веднага да обиждаш и плюеш отгоре му. Никой не е толкова неук или поне по форумите тези хора са сравнително малко, та да напише подобна нелепа глупост.
Цитат
От мен да го знаеш!

Сега искам да се обосновеш каква ти е била логиката ти да говориш, че съм идиот! Също и защо аз и най-вероятно родителите ми са били ленива работна сила? Също защо ме учиш на българска история, а ти самия пишеш така, сакаш не си учил българска граматика?
Знам че поста ми е изцяло off-topic, но не приемам да ме нападат така.

Неактивен Веселин Василев

 • Глобален модератор
 • Напредващ
 • ****
 • Публикации: 329
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #6 -: 18.04.2009 13:05:38 »
Този анализ за това, че в цял свят било доказано, че държавата е лош собственик, е за балъци. Погледнете как се справят самите САЩ с кризата - За да не фалират едни от най-големите частни фирми и осигурителни фондове, държавата изкупи дяловете им(АИГ) и наля стотици милиарди, за да не останат хората на улицата и без пенсии. Китай, който уж е най-големия идеологически враг на капитализма, наложи световен стандарт на централизирано-пазарно стопанство, с който се съобразяват и САЩ и всички големи страни производителки(САЩ и останалите акули отдавна са изнесли почти целия си производствен процес в Китай) От друга страна при бедствия и аварии и национални катастрофи от всякакъв характер, всеки пита  - Къде е държавата, защо не помага??? Истината е, че не самата държава е виновна или е лош работодател, а политиците, ръководителите и властимащите, обременени от лошото си генетично наследство. Където има здрави закони, които се спазват, държавата и нейните граждани просперират и са осигурени и спокойни за живота си и за бъдещето си. За общинските фирми е същото. Аз  лично работих в една общинска фирма, която беше на огромна печалба и хранеше стотици работници и техните семейства. Но какво се получи - фирмата не беше в списъка за приватизация, но апетити на местен депутат и бивш кмет, а също така и на известен холдинг, докараха фирмата до приватизация и съответно до преминаването и в изключително частни ръце, от което Общината не печели вече нищо, а голяма част от работниците са съкратени и пратени да си търсят друг поминък. Друга общинска фирма се занимаваше с почистване, озеленяване и такива неща и то за съвсем приемлива сума(както стана ясно напоследък) Но това отново явно не е в интересите на настоящите управници на града и те прокараха интересите на фирми от други градове, които за почти десетократно повече пари да почистват града, което е ясно на какви интереси служи. Или някой иска да ни убеди, че се налага целият град да стане частен, което не е далеч във времето, за да започнат всички да работят и печелят без конфликт на интереси и шуробаджанащина(Каква е тя....?) Ще ви кажа моето мнение - в България "частно" и "частник" са мръсни думи и то съвсем заслужено. За да се оправят нещата държавата трябва да засили контролните си функции, иначе далавераджии и частни интереси ще ни връщат все по-назад в епохата на феодалния строй.
Илли, Илли, лама савахтани!

Шишо Бакшишо

 • Гост
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #7 -: 20.04.2009 20:47:52 »
Погледнете как се справят самите САЩ с кризата
Е да ама САЩ е на светлинни години по напред от нас, и това е важно да се отбележи!

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #8 -: 30.04.2009 09:45:09 »
Ако правилно сте ме разбрали, вие Беленски няма защо да ми давате  акъл какво значи хайдути. Хайдути в изтенсия смисъл на думата е в  хора който я разбират „ ЧОВЕК който забогатява от гърба на другия, или просто казано на най- добрия си приятел може нож да забие зад гърба- хайдутин произлиза думата от Унгария там я търси. Искам само едно да те питам и внимавай ако лъжеш то лъжеш себе си но И не меня. ЗА да не разберат другите ще те питам Вашите бяха навремето комунисти  ти такъв ли остана защото знам кръвта вода не става така че вълка агне никога няма да стане. НЕ се прави на агне защото има и по гладни от мене ще те кльопнат  дори ще им се стори че е заешко. Ако искаш нещо по секретно да ми пишеш виж имам поща и адрес ПОТЪРСИ МЕ ЩЕ ЧАКАМ

Неактивен Борис Беленски

 • Младши
 • *
 • Публикации: 125
 • Пол: Мъж
 • 78' limited edition
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #9 -: 30.04.2009 11:23:56 »
Живко, едва ти прочетох неграмотния пост.

Сливен е града на 100 войводи! Макар и да са в 1 кюп с хайдутите, разлика има.

Също.
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD
Ей тук пише какво е хайдутин, а не какви са съчиненията на Живко.
Щом сме започнали със спама да ти кажа, че нашите не са били комунисти, нито пък съм аз. Но пък твоето държание е много близко до начина на мислене/действие на "звездното" ни управление: който ни сочи с пръст, трябва бързо да измислим някаква глупост с която да го оклеветим и фалшиво обвиним, после и заточим някъде и да му запушим устата, че повече да не пречи на болния ми мозък да се вихри, та да си покажа дивотията.

Не ме интересува пощата ти, нямам намерение да ти пиша. Не съм тук да се карам с някой и да се дразня, но ако ще пордължаваш с безпочвените клевети мога и да ти обърна внимание ;) Ти НИЩО не знаеш за мен, не ме познаваш. Тогава нямаш право да пишеш глупости за мен.

ПП: Ако със следващите мнения тази тема продължи да се развива само в посока спам, ще трябва да я заключа.
Аз по въпроса с хайдутите приключих. Каквото и да се коментира тук нямам какво повече да кажа, нито пък имам желание.
« Последна редакция: 30.04.2009 11:29:14 от Борис Беленски »

Неактивен Веселин Василев

 • Глобален модератор
 • Напредващ
 • ****
 • Публикации: 329
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #10 -: 30.04.2009 16:46:24 »
Уважаеми колеги съфорумци!!! Аз мисля, че това е тема за ликвидацията на общинските фирми и нищо друго, като хайдути и лични политически и каквито и да е други нападки нямат място тук. Аз се занимавам с модерирането на съвсем друг форум, но молбата ми е администратор Беленски да изтрие всички мнения, които не са по темата в това число и своето, за да бъде и той напълно коректен. Аз споделих по-горе личното си виждане по въпроса, така, че оставям на вас или да добавите нещо ново или да коментирате вече написаното. И пак ви казвам - няма да си заключваме темите заради няколко човека, които си избиват тук комплекси или малоценности, просто може да се включат като модератори, хората които са пуснали темите и те да си се занимават с модерирането. Разбираемо е, че господин Беленски, като администратор, е прекалено зает с много други дейности по СливенНет, затова не е препоръчително постоянно да го дразним, защото се получава така, че той реагира най-често прекалено чувствително на всяко отклонение от нормата и е прав. Но ви уверявам, че аз лично, въпреки и да съм благ по характер, бих реагирал дори още по крайно, защото форума по едно време беше започнал да се превръща в някаква кочина и за да се стегне поне в този вид трябваше доста почистване и координирани действия, колкото и да ви изглежда от страни това лесно на пръв поглед. Ако господин Беленски се затруднява на моменти с "почистването", може само да ми даде лек сигнал - ще видите тогава кога пак ще поникне трева след мен :)
Илли, Илли, лама савахтани!

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #11 -: 02.05.2009 11:53:18 »
ще видите тогава кога пак ще поникне трева след мен :)
За да не поникне трева след тебе Guardiane, трябва да прекарваш по 5-6 часа вътре в форума всеки ден, а пък като те гледам на месеца 3-4 пъти влизаш за по 1-2 часа, което е доста малко!  ;D
« Последна редакция: 02.05.2009 11:57:09 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Бай Ганьо

 • Гост
Re:Ликвидация на общински фирми
« Отговор #12 -: 25.05.2009 14:09:15 »
Тъй, тъй е Guardiane, правилно приказва Moderator Club, трябва повече време да прекарваш в форума, защото ако беше станал администратор, досега да е буренясал !!!  ;D