Автор Тема: Какво ви е мнението за д-р Германова?  (Прочетена 9525 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

djesi

 • Гост
Защото аз не съм доволна.преди 5 години,отидох на преглед при нея,за да разбера дали съм бременна.Точно на 8.март и това се потвърди,само че тя ми каза че е извънматочна бременност,а то се оказа,че не е.Добре,че не я послушах и не направих аборт,и сега имам едно прекрасно момиченце на на 4,5години.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11365
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #1 -: 24.04.2009 15:04:14 »
Некадърници лекари !!!
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

bagra

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #2 -: 17.11.2009 10:17:00 »
[предварително моля да ми бъде простено за острия език, но го намирам напълно уместен в случая]

Защото аз не съм доволна.преди 5 години,отидох на преглед при нея,за да разбера дали съм бременна.Точно на 8.март и това се потвърди,само че тя ми каза че е извънматочна бременност,а то се оказа,че не е.Добре,че не я послушах и не направих аборт,и сега имам едно прекрасно момиченце на на 4,5години.

Крайно възмутена и подразнена съм от горното изказването! Не мога да си обясня как човек без каквито и да било медицински познания си позволява за критикува специалист!


Като начало, и ученик от гимназията, старателно изучаващ биология, би Ви казал, че овулацията не е задължително да стане по часовник, било то на 10-тия, 14-тия или който друг ден си изберете за среда между два Ваши цикъла. Затова и може да сте забременели по-късно, отколкото предполагате, а по време на прегледа поради несъвършенства на техниката например (все пак двуизмерният ехограф е игра на сенки) или пък заради изключително малките размери на бъдещото бебче в матката бременност да не се е виждала. Е, всеки професионалист би изказал предположение за потенциална извънматочна бременност и би запознал пациентката как се процедира в такива случаи. Какво обаче се получава?!

Докторката, предполагам, обстоятелствено Ви е обяснила какви съмнения има за момента и Ви е подготвила психически и за вариант, когато се налага прекъсване на бременността. Разбира се, убедена съм, след изчакване известно време биха се предприели подобни действия, ако са необходими (защото както споменах, “поради несъвършенства на техниката например (все пак двуизмерният ехограф е игра на сенки) или пък заради изключително малките размери на бъдещото бебче би могло в матката бременност да не се е виждала”). За информация на незнаещите, и в частност на Вас, изказалата се така негативно и некомпетентно, извънматочна бременност не може да се абортира, както нежеланата бременност, извършва се по оперативен път. Тъй като вероятно Вие свързвате “прекъсване на бременността” единствено с аборт, слагате свои думи в устата на жената и плюете на разсипия. Поздравления за Вашата дъщеричка, нека Ви е жива и здрава и да Ви радва, но подобно уронване на чуждия авторитет без да сте най-малкото лекар, за да имате право да критикувате... мисля, че бях пределно ясна.

Некадърници лекари !!!

Позволявам си да коментирам жестоката присъда на г-н Модератора, която считам за изключително субективна. При изслушване само на пациентката, която очевидно не е компетентна, и при липса на каквато и да било консултация със специалист, да се нарекат лекарите “некадърници”, към чието съсловие принадлежа и аз... чувствам се засегната и още веднъж изпълнена с негодувание, как толкова лесно всеки си позволява да съди, без изобщо да е упълномощен или квалифициран да го прави!

grajdaninat_n

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #3 -: 17.11.2009 10:48:17 »
Защо се ядосваш толкова много доктор/мед-сестра  bagra та чак негодуваш! Основния упрек не е отправен към теб а към твой колега за явно прибързано и недостатъчно компетентно становище! Не е  ли истина, както самата ти казваш, че техниката с която се работи е недостатъчно прецизна(а като знам как повечето колеги не могат да боравят правилно с тази техника -минали едноседмичен курс и бутат под разни неправилни ъгли да видят нещо а даже и не разбират какво точно се вижда на ехографа щото за това се иска години опит), за да се вадят прибързани заключения и да се вкарват в психодепресивни състояния пациентите чрез необмислени и непотвърдени диагнози. Преди време имаше една много добра практика - на лекарския консилиум. Ако наистина си в бранша, знаеш за какво говоря. Но дори да не се свиква такъв консилиум, лекарите се съветваха и с друг вещ колега преди да поставят сигурна диагноза. Сега колегите от съсловието просто са се овълчили. Всеки гледа само  да изкара някой лев и гледат пациента в ръцете! Но има и съвестни лекари все още - бих казал идеалисти, които работят наистина по призвание.  И на тях трябва пък да им отдаваме заслужено уважение и почитание. Ще проверя лично случая с доктор Германова и ще дам тогава компетентно становище - глупаво е да се пише прибързано и да се обиждат хората така!

sharlafi

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #4 -: 22.11.2009 11:00:56 »
Колежката bagra може би е малко по-емоционална от необходимото, но аз също като нея не съм въодушевена от отворената тема. Колкото до лекарския консилиум, смятам че всеки здравомислещ човек, дойде ли време за операция, би следвало да се посъветва с поне още един специалист, колкото и да вярва на настоящия си лекар.

tralalanka

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #5 -: 22.11.2009 12:41:52 »
Аз лично съм изключително доволна от д-р Германова, провела съм всичките си (две) бременности при нея. Не мога да се оплача от неиния професионализъм, внимание и грижа не са ми липсвали. Не искам да сипя излишни суперлативи, но категорично бих я нарекла една от
... съвестни лекари (...) идеалисти, които работят наистина по призвание. 
Винаги, по всяко време на денонощието, бих могла да й се обадя, ако има нещо. А като дойде време за раждане, за разлика от други гинеколози, набързо наплашили пациетките, че трябва секцио да се прави (защото то е едва половин час, не като да се дундурка по естествения път цяла нощ...), жената беше в постоянна телефонна връзка с акушерките и се появи в рамките на 10 минути, когато вече присъствието й се изискваше. По време на втората ми бременност, тъй като преносвах, д-р Германова ми се обади (беше ми записала номера още при първата консултация, за да може да се свърже с мен при необходимост) и каза, че се притеснява задето преносвам и ако не започне раждане до толкова дни, ще трябва да се предизвика. За щастие всичко тръгна и свърши по нормалния начин и сега и аз като djesi се радвам на сладката си дъщеричка.

Не мога да преценя техниката дали е прецизна, но доколкото знам в Сливен има триизмерни ехографи, макар лекарите още да не са обучени да работят с тях. В тази връзка д-р Германова ми даде координатите на д-р Мазнейкова в София, която, по думите й "пише учебниците ни ехография".

Насочила съм не една и две бременни към д-р Германова и те също са останали доволни. Човек, който следи за работата си и го е грижа за пациентите, това мога да заявя от свое име, а и други ще го потвърдят. Определено я слагам на челно място в белия списък на сливенските акушер-гинеколози.

ralcunka

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #6 -: 13.12.2009 21:24:47 »
И аз съм присъединявам към доволните пациентки. Преди месец родих при д-р Германова, в МБАЛ "Хаджи Димитър". Проследяването на бременността си беше както си му е редът, все пак това ми е второ дете и добре познавам процедурата. Родих със секцио заради висок диоптър, раната беше редовно обслужвана и си зарасна чудесно. Искрено съм благодарна. :)

dragomira85

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #7 -: 29.12.2009 13:30:49 »
Еми свърши си работата жената, нямам какво да се оплача. Не мога да разбера тая djesi какво е взела да дава акъли, то от медицина всеки взе да разбира...  :-X

mdtyt

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #8 -: 05.01.2010 13:23:45 »
 Моля , дайте ми координати или тел. на Д-р Германова. Благодаря!

babinkali@

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #9 -: 10.01.2010 00:53:58 »
Моля , дайте ми координати или тел. на Д-р Германова. Благодаря!

И аз съм пациентка на д-р Германова от години, а вече планирам бременност, така че със сигурност тя ще ми води консултацията. А колкото до координатите, много лесно ще я намерите: ДКЦ 1 (поликлиниката до Окръжна болница), на първия етаж, в дъното. А мобилният й е 0888 442 532. Дано съм била полезна  ;)

yoanna01

 • Гост
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #10 -: 20.05.2010 14:30:33 »
аз родих при нея 2008г. и съм много доволна,много е внимателна и е добър специалист,живот издраве при втора бременност пак ще съм там! :)

Неактивен Дачи

 • Нов
 • Публикации: 1
  • Профил
Re:Какво ви е мнението за д-р Германова?
« Отговор #11 -: 28.09.2011 19:47:18 »
Аз съм много доволна.Това ми е втора бременност при нея и съм много доволна :)