Автор Тема: Kаква е разликата между програмата на ГЕРБ и програмите на другите партии?  (Прочетена 7659 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hdimitrov

  • Гост
Прочетох мнението на Дора Михайлова и се заинтересувах. Сайтът наистина е хубав и много полезен. От тук научих много за Европейския съюз – от полезни връзки. И за съвсем кратко време. Четох и програмата на ГЕРБ – за европейско развитие. Очевидно всяка програма трябва да е добра за България, да е балансирана и т.н.т., така че не е възможно да има огромни разлики между програмите на отделните партии.
В този смисъл каква е разликата между програмата на ГЕРБ и програмите на другите партии?

Дора Михайлова

  • Гост
Понеже съм още във форума, отговарям веднага:
Най-съществената разликата е в това, че ГЕРБ има политическата воля да изпълни програмата си. Дали ще се бориш с престъпността и корупцията, дали ще усвояваш европейски фондове, дали ще се строят магистрали, атомни електроцентрали, метро в София, каквото и да е, освен програма е нужна политическа воля тя да бъде изпълнена. При досегашните управления именно политическата воля беше нула.
« Последна редакция: 06.06.2009 12:28:43 от Дора Михайлова »

hdimitrov

  • Гост
Благодаря за отговора.

А смата програма може да бъде прочетена тук:
http://www.gerb.bg/uf//documents/Programa_za_evropeisko_razvitie_na_Bulgaria.pdf

Неактивен Кичо

  • Младши
  • *
  • Публикации: 136
    • Профил
Понеже съм още във форума, отговарям веднага:
Най-съществената разликата е в това, че ГЕРБ има политическата воля да изпълни програмата си. Дали ще се бориш с престъпността и корупцията, дали ще усвояваш европейски фондове, дали ще се строят магистрали, атомни електроцентрали, метро в София, каквото и да е, освен програма е нужна политическа воля тя да бъде изпълнена. При досегашните управления именно политическата воля беше нула.
Вярно е, че се полагат усилия да се върви напред, но в живота на партия ГЕРБ изникват въпроси на които все още не е даден отговор.
Понеже съм политически безпристрастен имам следния въпрос. Свързан е с шумотевицата около г-ца Калина Илиева, станала скандално известна с фалшивата си диплома и неимоверно високата длъжност, която заемаше в земеделското министерство. Известно е на обществеността, че бащата на въпросната госпожица беше шеф на националната пожарна. Хората правят връзка с пожарникарското минало на премиера и свързват назначаването на госпожицата на длъжността с намесата на премиера. Нормалните хора съзират в това назначение - корупционна практика. Госпожицата не е назначена с конкурс. Ако е имало конкурс - мога да си представя що за фарс е бил.
В строителството на магистралите по някакъв начин поръчките се възлагат на чужди (небългарски фирми), а това води до изтичане на реалните пари някъде вън от страната (на българската роза и мен) и някакси не виждам от това да следва положително развитие на антикризисния процес, а точно обратното.
Та искам да кажа, че в главите на простите хора (за каквито ни вземат политиците ни) се е насадило усещането, че всички гледат да се доберат до властта за да крадат в особено големи размери. Е за това винаги е имало "политическа" воля и ще има и занапред. Политическото мислене и поведение датира отпреди повече от 5 милиона години, когато в стадото от човекоподобни маймуни по-едрата маймуна (бихме могли да я квалифицираме като мутро-маймуна) посредством бой си е осигурявала по-големия банан, а след похапване си е позволявала необезпокоявана да насилва сексуално беззащитните женски маймуни. Това поведение социалните антрополози наричат наченки на политика, а аз не виждам съществена разлика със сегашното положение. Не бих искал да изпадам в дребнави спорове с някой читател или модератор относно детайлите, но в някои поведенчески стереотипи е настъпила известна еволюция. Имам впредвид сексуалното насилване. То се е видоизменило и по-характерния и приет от народа израз е "ОПРАВЯНЕ". Един се опита да ни оправи за осемстотин дни, но на него подобно на кривата ракета (дето космоса й е крив) му бяха криви кулите близнаци (ония дето паднаха на 11.09.2001. На всеки който се яхва в в политиката и влиза в управлението всичко му пречи. Калпава работа.
Когато декларираш, че повеждаш борба с престъпността и в името на тази кауза си избран - тогава спукана ти е работата ако се опиташ да въртиш номера на електората.
Всеки от ГЕРБ уличен в крачка трябва да си ходи и да освобождава мястото за непорочен човек. В противен случай отсега се стягайте за провал на местните избори. В средите на БСП са активирани най-кадърните пиари и всяка грешка на ГЕРБ ще бъде преекспонирана и поднесена на обикновения човек, като най-рафинирана политическа отрова. Много по-лесно е да си в опозиция и да се хващаш за всяка дреболия. Бай Иван от Трапоклово хич не му дреме дали ще се построи участъка от АМ Тракия между Стара и Нова Загора, но понеже синът му с лекарската си заплата вече двайсет години не може и една гарсониера да спастри, а никой не дава пари на сина му да напише доклад за състоянието на "Здравногенната обстановка в страната", за което той в качеството си на лекар по ценз и призвание е компетентен.
Че такива ми ти работи. Отговорите се чакат и надявам се да не са наивни. До местните избори остава малко време и ако от веригата ЛИДЪЛ решат да направят една партийка просто не виждам кой ще й устои. Имат и кебапчета и бира и хлебчета, че и банани за десерт, а управляващите имат само обещания и декларации. Опитайте се да се нахраните с щедри обещания или декларации - не става - гладът е по-силен, а в светлото комунистическо бъдеще вече и най-консервативния комунист не вярва. Bye-bye life, bye-bye happiness, ... I think I'm gonna die.

ccvetanoff

  • Гост
цървул,цървули - Вид меки обувки от кожа, която се прикрепва към краката с дълги връзки.