Автор Тема: Измамници в Евро-Такси  (Прочетена 24079 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Робин Худ

 • Гост
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #15 -: 21.09.2009 14:18:11 »
Адресът и седалището на “АСОЦИАЦИЯ НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ” е: гр. София - 1202, Община “Оборище” ул. “Димитър Горов” №2. Там подавайте оплаквания!

Неактивен MichaelPark

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 240
 • "The passion for rallying has no frontiers"
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #16 -: 24.09.2009 00:17:16 »
warfather, къде видя думата "помияр" по-горе, че я използваш?
Предлагам да не търкаме излишно клавиатурите и да се съсредоточим в нещо полезно :)


Неактивен Борис Беленски

 • Младши
 • *
 • Публикации: 125
 • Пол: Мъж
 • 78' limited edition
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #17 -: 24.09.2009 11:36:23 »
Според мен говори за общо изказваното мнение, не само за казаното тук. Много ги споменават такциджиите и в доста случай нещата са истина. На мен като шофьор силно впечатление ми прави понякога наглото им поведение на пътя. Това за мизерията, пушенето и просташкото отношение също не мога да кажа, че е лъжа. Но, MichaelPark, да си го признаем, гнили ябълки има навсякъде и така и ще бъде. Ти можеш ли да се похвалиш, че всичките ни колеги от бранша са читави? Аз не мога - познавам и мърлячи, и идиоти, и...
Аз много се ядосвам, когато ме поставят по някакъв въпрос наравно с други чрез "общия знаменател". Почти съм убеден, че warfather се е включил в тази дискусия поради същата причина.
Също да не забравяме, че в нашата страна има изпатили хора, които може и да имат възможности, но живота така ги е завъртял, че им се налага да работят не това което могат и от което могат да изкарват добри пари, ами това което има. Според мен много вероятен за това случай е човек от младо семейство с дете, за което трябва(!) да се грижи.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11326
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #18 -: 24.09.2009 18:23:42 »
Тук трябва да се подават жалби, а не както беше изписал Робин Худ друг адрес!

Подаване на жалба, относно таксиметрови услуги

Когато подавате жалба относно таксиметрови услуги е необходимо да знаете, че Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” /ИААА/ е държавният орган, който регулира и контролира осъществяването на таксиметровите услуги по ред, определен с Наредба№34 за таксиметров превоз на пътници. Съгласно тази наредба:
Таксиметров превоз на пътници е обществен превоз срещу заплащане, извършван с лек автомобил до 5 места, включително мястото на водача, по заявен от пътника маршрут.
Пътникът наема таксиметров автомобил:
1. от таксиметрова стоянка, обозначена с пътен знак "Такси";
2. от незабранените с пътни знаци или маркировка места за престой и паркиране;
3. чрез подаване на сигнал с ръка;
4. чрез повикване по телефон;
5. по договор.
Пътникът може да наема автомобил по свой избор, независимо от мястото му в колоната на чакащите таксиметрови автомобили.
Друг пътник се превозва в таксиметровия автомобил само след съгласието на наелия го вече клиент. Първият пътник заплаща стойността на извършения превоз в момента на освобождаване на автомобила. След всяко заплащане водачът изчиства текущите показания на апарата и следващото плащане се извършва по новите показания.
След наемане на автомобила водачът задължително включва таксиметровия апарат и превозва пътника по най-краткия маршрут, освен ако пътникът не пожелае друго.
След приключване на превоза, водачът задължително издава фискална касова бележка за извършената таксиметрова услуга. При поискване от пътника, водачът издава и фактура по реда на чл. 20, ал. 2 от Наредба № 35 от 1999 г. за функционалните и техническите изисквания към електронните таксиметрови апарати с фискална памет.
При повреда на таксиметровия апарат по време на превоз водачът договаря с пътника стойността на изминатия път в зависимост от пробега и тарифата. Това се прилага само в случаите, когато повредата на таксиметровия апарат не позволява отчитане по него.
Водачът може да откаже превоз, когато:
1. прецени,че е застрашена сигурността му;
2. пътникът е в явно нетрезво състояние или под въздействието на друго упойващо вещество;
3. пътникът е с облекло, багаж, животни, които биха могли да замърсят или повредят автомобила.
Всеки таксиметров автомобил трябва да има залепен на видимо отвън място вдясно на предното стъкло и в салона на арматурното табло, както и на стъклата на двете задни врати стикер за цените с информация за:
а) наименованието на превозвача;
б) цената за един километър пробег по дневна тарифа;
в) цената за един километър пробег по нощна тарифа;
г) цената за повикване на адрес, която не може да надвишава цената за един километър пробег по съответната тарифа с повече от 50 %.;
д)първоначалната такса, която не може да надвишава цената за един километър пробег по съответната тарифа с повече от 50 %;
е) цената за една минута престой, която не може да надвишава 50 % от цената за един километър пробег по съответната тарифа;

За нарушение на горепосочената наредба може да сезирате Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” на адрес София, ул.”Гурко”№5.

Тел.:02 930 88 40
02 930 88 10
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

warfather

 • Гост
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #19 -: 25.09.2009 06:43:49 »
Борис Беленски тук си много прав. Ще вметна че имам колега който има 2 висши и човека е инжинер по автомобилна техника и сега завършва икономика, но си кара таксито и като го питах защо не работи нещо друго отговора беше че за 300-400 лева изобщо не си струва да се хваща другаде.
За жалбите ... разберете че няма контрол или ако има някакъв той клони към нула като дам пример с мен за 2 години са ме провирили 1 път само и то само ми записаха данните ... а има хора които са без книжки и карат. Това е всяко стадо си има мърша и една да е пак цялото стадо ще си мирише

Неактивен MichaelPark

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 240
 • "The passion for rallying has no frontiers"
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #20 -: 27.09.2009 03:10:47 »
Айде сега - 2 висши, инженер, икономика, 300-400 лева.Да слезем на земята, а?!И да не говорим празни приказки!
Най-обикновена/да не кажа "проста"/ касиерка в банка взима толкова.
Т'ва че кара такси, "твоя човек" си е изцяло негов проблем.

На всеки нормален човек му прави "наглото" им поведения на пътя.Подяволите - 90% от тях са некви супер аграрни типове, предлагащи некво жалко подобие на услуга.Как да не ги сложа под общ знаменател, като остават некви единици, които наистина се стараят.
В отношенията си с клиентите си давам всичко от себе си.Предлагам им най-добрата услуга и съпорт, глезя ги/като изключа просташките си изяви тук :)/, за да може да са доволни и двете страни.Уви при Вас - таксиметровите шофьори не е така.
За жалост в България фирмите, предлагащи _КАЧЕСТВЕНИ УСЛУГИ_ са наистина малко.Всичко идва от подбора на персонал.

Поздрави.

П.П. Хайде, ако темата се задържи още, да не бъде "Измамници", не съм убеден, че в Сливен има такива.... 
« Последна редакция: 27.09.2009 03:14:24 от MichaelPark »

Лимонко Лимонков

 • Гост
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #21 -: 27.09.2009 18:51:35 »
Най-обикновена/да не кажа "проста"/ касиерка в банка взима толкова.
А понякога и повече, зависи от банката и къде се намира.
А сега да се върнем към темата: По принцип аз лично не ползвам такси, защото знам, че от време отколешно, че са измамници и особено след 1989 г. Само в краен случай при силна поледица през зимата, когато е невъзможно ходенето и волю-неволю трябва да се вземе такси.
« Последна редакция: 27.09.2009 19:03:52 от Лимонко Лимонков »

Неактивен Веселин Василев

 • Глобален модератор
 • Напредващ
 • ****
 • Публикации: 329
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #22 -: 27.09.2009 21:35:54 »
Те обикновенно като стане толкова хлъзгаво през Зимата, че да не може да се ходи, бакшишите си прибират колите да не ги трошат и не карат. За съжаление и професията "Шофьор на такси", е последица а и представителна извадка на всичко което става в страната ни. Естествено защо пък да карат, като няма подходящи условия и да си рискуват и без това прескъпата инвестиция, след като кмета и фирмите там по разните разчиствания, запълвания на дупки и асфалтирания, не си вършат работата а само прибират пари. Не може да не са и изнервени и да не гледат постоянно от къде да вземат някой лев в повече - такъв е халът на повече от 80 процента от обедняващото население на страната в следствие на националната политика през последните 20 години. Лошото е, че не могат да компенсират от където трябва а си избиват комплексите и загубите от нас обикновенните хора, които за нищо не сме им виновни. Нали няма начин да накараме виновните да върнат откраднатите от държавата пари. Няма как да преидизвикаме уважаемия кмет да нарита тези олигофренични фирми, които ако работеха някъде другаде в Европа, сигурно отдавна щяха да са или на борсата за безработни или в затвора за отклонени средства по проектите. Колко още трябва да чакаме да се наядат разни асфалтаджий, строителни предприемачи, бивши мутри и спортисти, че да свършат нещо както трябва за този град. Но народа е безкрайно спокоен и търпелив. Един момък коментира - "Ами излъгали го в таксито, кой му е виновен като не е гледал тарифите като се качва", друг чух да коментира - "Чупили си били колите по дупките, аз като не карам бързо моята не си я чупя". Абе българино утре и теб ще те изработят някъде другаде дори да четеш не етикетите по вратите на такситата че и два чифта очила и лупи да си носиш  дори за ситните букви, а ти бе умнико като караш постоянно на първа предавка и полу-съединител, какви разходи имаш за гориво и на колко хиляди километра ще сменяш амбриажа. Няма ли да узреем най-сетне, че с това примиренческо и робско мислене винаги ще ни работят. Да вземем да му скръцнем на самозабравилия се бакшиш - Ей тарикат ти тоз лев дето ми го прибираш ей така в повече, знаеш ли че аз работя и си скъсвам задника от бачкане за него поне един час, а по-евтино струва билетчето за градския транспорт дори. А за състоянието на пътищата в Сливен мисля че трябва да излезем на протест - Данчо Лечков просто изтърва контрола напълно вече. Не знам моли ли им се на тези неговите приближени фирми, да си свършат работата, какви способи използва, но резултатине въобще не са на лице и то още повече и не на време. А виж Лечков-булевард стана с предимство- значи може и да се работи, когато имаме интерес. А обикновенния гражданин какво да прави докато интереса на кмета съвпадне с неговата нужда или проблем, да се учи да лети ли например.
Илли, Илли, лама савахтани!

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11326
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #23 -: 28.09.2009 12:32:07 »
А обикновения гражданин какво да прави докато интереса на кмета съвпадне с неговата нужда или проблем, да се учи да лети ли например.
Guardiane,
Обикновения български гражданин преди всичко трябва да се научи да живее според правилата на Лечков и да не протестира. До този извод съм стигнал напоследък.
« Последна редакция: 28.09.2009 12:34:26 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен MichaelPark

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 240
 • "The passion for rallying has no frontiers"
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #24 -: 28.10.2009 04:32:17 »
Приятелю, ти неможеш ли да се изкажеш малко по-късо.Трябва ми доста време докато го прочета и асимилирам без запетаите.Може "АЛКОХОЛА" да ми е повлиял...
За пореден път казвам, че пишеш глупости и ще се радвам за в бъдеще да не ни натоварваш с такива километрични постове и изразяваш това, което имаш да кажеш с по-малко изречения... Предполагам, че можеш :-)
Прочетох първите ти думи.СЕга.... Колкото и да ги плюем... аз не съм видял шофьор на такси, който прибира колата си през зимата, за да не я троши.Коментирам част от първото ти изречение, щото немах нерви да ти чета поста докрай, но това ми е достатъчно... :))))


Поздрави!

Шишо Бакшишо

 • Гост
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #25 -: 31.10.2009 22:14:44 »
Guardian е дръве философ.  ;D ;)
В най-голямата поледица аз си стоя в къщи и не излизам никъде, да не стане някой сакатлък. И такси в краен случай само...

Неактивен MichaelPark

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 240
 • "The passion for rallying has no frontiers"
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #26 -: 01.11.2009 03:20:15 »
Виж сега - при всеки е различно.Дали неможе да ходи/по ред причини, или неможе да отдели  пари за транспорт/ или няма собствен автомобил е съвсем различно нещо.
В днешно време почти всички от нас притежават МПС и ги карат при всякакви условия.
Но това - таксиметров шофьор да си прибере колата заради поледица е най-голямата глупост, която някъде съм чел.
Поздрави!

warfather

 • Гост
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #27 -: 12.11.2009 03:15:59 »
MichaelPark миналата зима имаше една две вечери в които времето беше меко казно противно и имаше  една работеща фирма в Сливен и тя беше ЕС-СИ такси . Това го потвърждават и думите на хора които звъняха  на телефоните и казвайки им че ще се наложи да почакат поне 30 мин те се съгласяваха с идеята че никоя друга фирма не вдигаше телефоните или ако ги вдигаше те имаха по 1-2 коли на пътя и е невъзможно да им изпратят. Аз лично имах случай една жена да се обади два пъти през 20 мин за да каже че все още чака и след около 40 мин чак и бе изпълнена поръчката. Това кой и как ще си кара колата никой не може да го задължи най-малкото заради това дали да си троши колата а поне за мен лично да не натроша мен си. Не може да искаш да дойде такси след като има два пръста лед на пътя и на никой не му пука. Ей това мразя на клиентите че видиш ли сме длъжни да им бършем още малко дупетата когато им опре отзаде, що не тръгнеш пеш в такова време като си много ербаб ами "се молиш" да ти пратят такси. Нищо лично към когото и да е.

Неактивен Веселин Василев

 • Глобален модератор
 • Напредващ
 • ****
 • Публикации: 329
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #28 -: 12.11.2009 09:47:18 »
Да бе знам го това за миналата Зима - нищо лично!!! И аз ако бях шофьор на такси така щях да направя, да не мислиш че съм някакъв комунист-стахановец, че да стоя на работа, дори и камъни да валят. Темата повече граничи с разбиране към проблемите на шофьорите на таксита, отколкото да се занимава с "трески за дялане". В бизнеса някой неща се определят като външни непредвидими фактори за възможни лоши финансови резултати(или нещо подобно беше) Но тук темата е за вътрешните, хитро скроени, машинации за планиране на некоректни печалби в бранша!!! Та мисълта ми е, без да се превръщам в дървен философ, че не може да сме вече в Европата, а българските ни байганювски, хитри селски номерца да продължават по ориенталски да се интегрират в работата ни!!! Говорим за помпичките господа шофьори на таксита и въпросът е кога най-сетне ще ги изхвърлите от колите си - няма ли така най-сетне да започнат да ви пряват внезапни, но за сметка на това цялостни технически проверки и който мами - хоп - доживотно  да няма право да упражнява тази професия плюс една сериозна глоба, за да се оправи поне отчасти тази държава. Ами тарифите на някой коли - 3-5 лева на километър - това не е ли спекула, не трябва ли да се въведат пределни цени в бранша!!! Много може да се каже и да се желае още, но не искам да правя отговора много дълъг заради някой потребители, които не обичат да четат дълги постинги(трудно се съсредоточават ли, що ли не знам) ;)
Илли, Илли, лама савахтани!

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11326
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re:Измамници в Евро-Такси
« Отговор #29 -: 12.11.2009 16:55:14 »
Само 18 километра постинг, както забеляза един от форумците!  ;D ;)
Къде си виждал таксита в Сливен да возят на тарифа 3 и 5 лв.?! Честно казано за пръв път чувам такова нещо!
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.