Автор Тема: Как ще ни лъже в бъдеще EVN и как да го контролираме?  (Прочетена 21722 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ros57

 • Нов
 • Публикации: 2
  • Профил
Разкриха множество кражби на ток в гр. Сливен

Сливенските полицаи разкриха група лица, извършващи манипулиране на уреди за измерване на ел.енергия с цел непълното й отчитане, собственост на частни абонати на “ЕVN - България - Електроразпределение” АД. Между 14.05.2010 г. и 17.05.2010 г. на територията на гр.Сливен е проведена специализирана полицейска операция на служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при РУП- Сливен, в която са участвали и служители на “ЕVN - България - Електроразпределение” АД. Цел на операцията е установяване на извършители на престъпление по чл.234-в от НК, визиращ неправомерно въздействие върху уредите за измерване на ел.енергия, с което се създават условия за непълно отчитане на потребената енергия. В хода на операцията са установени 23 адреса на територията на гр.Сливен, намиращи се в централната градска част и кв.”Клуцохор”, кв.”Дружба”, кв.”Сини камъни”, кв.”Българка” и кв.”Даме Груев”. Собствениците на жилищата са физически лица, а неправомерното манипулиране на уредите е извършено по тяхно знание и заплащане. Получена е оперативна информация за над 300 случая, в които по различен начин са манипулирани електромерите, за което до момента са образувани 27 до съдебни производства. Изяснено е, че групата извършвала намесата в електромерите на жилищата се състои от три лица, като манипулирането е извършвано от 41-годишният И.А. от гр.Сливен - криминално проявен и осъждан за престъпление по чл.195 от НК /кражба/ и Н.С. на 42 г. от с.Тополчане, Община Сливен - криминално проявен и осъждан по чл.195, 197 и 339 от НК /кражба, грабеж и незаконно притежаване на оръжие/, а Й.А. на 38 г. от гр.Сливен е посредничил между някои от собствениците на електромери и двете лица извършвали “услугата”, за която е заплащано еднократно между 250 - 300 лв. Манипулирането на електромерите е извършвано чрез поставяне на шунтов проводник между входящата и изходящата фазова клема на електромера или чрез монтиране на допълнителни съпротивления и кондензатори за създаване на непълно отчитане на употребената енергия. Тримата не са служители в системата на Електроразпределение и са задържани за 24 часа по ЗМВР в РУП - Сливен Между “клиентите” на групата е установен и служител на инспекторска длъжност в ОДМВР - Сливен, срещу когото е образувано следствено дело, а със заповед на Министъра на вътрешните работи и дисциплинарно производство.

sliven.net

P.S.  Всичко това написано по-горе е характерно за всички градове и села в България, но са разкрити едва 2 до 5% от случаите и по-важното е, че тези случаи ескалират и няма да е дълго времето, когато ще сме свидетели на фалит на НЕК !

Неактивен vass

 • Младши
 • *
 • Публикации: 68
  • Профил
Слага се в къщи стар електомер. те са безплатни и в страната има колкото искаш стари захвърлени електромери, вероятно има такъв и у вас. Засича се паралелно потреблението. Пази се тайна. При разлика за даден месечен период - отчетена повече консумация от ЕРП-то се показва резултата чрез организации за защита на потребителите и медии. Следва съдебно дело срещу монополиста.

Неактивен Мария Г.

 • Нов
 • Публикации: 1
  • Профил
Не знам дали тук е мястото, но искам да попитам дали някой има информация за нов протест в Сливен. Да ме извинят, форумците, ако темата е за друго място, но тук се зачетох в дискусията за ЕВН и цената на тока.
Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11669
 • Пол: Мъж
  • Профил
В сряда 20 февруари 2013 г. от 19:30 часа пред сградата на Областна управа в Сливен.
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
Протестите продължават
« Отговор #19 -: 20.02.2013 14:21:40 »
Бунтът във Варна продължава

Инициативните комитети на протестите в различните градове на страната обявиха, че бунтът продължава. Предстои те да се съберат, за да уточнят какви ще бъдат исканията им.
Протестите във Варна ще продължат, обяви в телефонно интервю пред БНТ Иван Петров. Това което става е че партийни сили се стремят да яхнат пак народа. Ние сме срещу партии и затова продължаваме протестите.

До неделя всички инициативни комитети ща направим равносметка и ще излезем с решение. Протестите ще бъдат, за да кажем какво искаме, посочи Петров, но не каза какво точно има предвид. Само поясни, че ще настояват гражданското общество да участва в управлението.

От инициативния комитет на протестите в София обявиха, че ще продължат и исканията им ще са насочени към парламента. И тук смятат, че трябва да има граждански квоти в управлението. Идеята им е да се направи кръгла маса, на която да седнат експерти, но не и политици, за да се реши кои от тях ще влязат в управлението.

Янаки Ганчев, който е един от организаторите на масовите протести, написа на личната си страница в социалната мрежа: "Не се хващайте на провокации за сваляне на протестите! Най-лошото е манипулацията, че сме постигнали целта си! Нещата започват сега!", казва Ганчев и призовава всички отново да излязат на улицата.

http://news.varna24.bg/417065.html

Страхът на общинското ръководство във Варна е голям. Опасенията са, че протестиращите ще им потърсят сметка за нарушения и злоупотреби.
« Последна редакция: 20.02.2013 14:50:22 от misho »

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
И кметът на Варна подава оставка?
« Отговор #20 -: 20.02.2013 14:31:00 »
Карбов: Ще е закономерно кметът да си подаде оставката

Аз смятам, че кметът на Варна, който беше избран през миналата година, всъщност беше избран с доста големи резерви от обществеността. Това заяви варненският независим депутат Димитър Карбов, по повод исканата оставка на кмета на града Кирил Йорданов.

По негови думи, след събитията от последните няколко дни ще бъде съвсем закономерно той да си подаде оставката. Той допълни, че преди няколко дни е пратил отворено писмо до медиите в страната, в което е изразил възмущението си за това, че не са представили действително огромните мащаби на протестите във Варна.

"Такива протести в града е нямало никога", категоричен бе народният представител. Той посочи, че варненци са хората, които са повели промените в държавата включително и това, което се случва днес.

http://news.varna24.bg/417051.html

Неактивен misho

 • Нов
 • Публикации: 31
  • Профил
Варненският кмет Кирил Йорданов продължи да отстоява на натиска за неговата оставка и все така отказва да я подаде.


 
За втори път той взе думата на сесията на общинския съвет , за да коментира въпроса. Този път Йорданов заяви, че иска да бъде разследван от самите граждани, и ако не е изпълнявал задълженията си и не работи в интерес на варненци, е готов да напусне поста си. Кметът също така гарантира, че ще предостави всички документи, които са свързани с общината и които може да предостави за граждански контрол.
 
Думите на Йорданов бяха в отговор на внесени по-рано днес искания на граждани, участващи в протестите. Под тях стоят подписите на 8 души, които пред медиите заявиха, че били „представители на обикновените протестиращи“.
 
Преди изказването на Кирил Йорданов в общината се появиха и други участници в демонстрациите в последните дни, които заявиха исканията, включващи оставката на кмета и областния управител, пълна финансова ревизия на общината и общинските фирми, проверки на обществените поръчки и договори, финансови инспекции в големите фирми с общинско участие.
 
Днес в 18 часа протестът пред общината основно заради кмета.

Неактивен smile

 • Нов
 • Публикации: 20
  • Профил
Договорите за приватизация на ЕВН, Е.О.Н. и ЧЕЗ:
http://www.evn.bg/getattachment/28b0b1ad-d213-4975-8446-e9ce512da77f/20041029_EVN_Contract_BG.aspx
http://www.secinfo.com/dsvrz.zFk.d.htm#1stPage
http://www.energo-pro.bg/uploads/files/2013/filepath_163.pdf
Предоставени са от ЕРП-тата.
Ако някой намери публикуваните от комисията на Яне Янев варианти на договорите, нека ги публикува.