Автор Тема: Сливен - съществуващи проблеми, предложения за решаването им  (Прочетена 11970 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен admin

 • Администратор
 • Напредващ
 • *****
 • Публикации: 215
  • Профил
Тук можете да опишете съществуващи проблеми в град Сливен, както и да предложите решения за тях.

anna_sv

 • Гост
Решение на проблема - няма да се чудите откъде да минете за да остане здрава колата - такъв вариант няма  :lol:  Опитайте да литнете иначе няма да успеете.. Ау да и някой от отговорниците за неоправените дупки ако може да мине с колата си през Дружба (особено ако колата има по-голяма броня) .. Ще остане "очарован" от пораженията...

Неактивен tosch

 • Нов
 • Публикации: 28
  • Профил
Един от проблемите относно паркирването в града е свързано с гаражите. Целият град е пълен с грозните тенекиени котийки, които заемат голяма част от паркинг местата, градинките и тротоарите от кварталите на града, места, за които никой не си е платил или е получил разрешение да си сложи гараж. Заради такива хора, които дори не си държат винаги колите в гаражите като им писне само да я вкарват и изкарват по 4-5 пъти на ден няма къде да си паркираш колата пред собсвиното жилище. Или се налага да я катериш по големите бордюри и да се чудиш какво ще изкъртиш по колата тоя път.
 За мен решението е много просто. Никъде в развитите страни не е позволено инсалирването на подобни гаражи и не се практикува. Всеки си държи калата или на улицата както милионите други хора, или в подземни гаражи, специално направени за тази цел. Начините да се махнат тия кутийки е или със закон (което ме съмнява да стне скоро) или с високи такси за общината, който иска да има. Така хората сами ще си ги махнат след като им се бръкне дълбоко в джоба. А този който има пари да си плаща толкова скъпо едва ли ще стигне до там първо да си държи колата в такъв гараж. Така, че не е лошо да се направи нещо по въпроса. Място има много, но не се използва рационално. А и по този начин общината може да направи някой лев  :wink:
YOU CAN FIND ME ON THE ROAD...
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!

Неактивен Diado_koleda

 • Младши
 • *
 • Публикации: 193
  • Профил
Въпрос: Шахти, шахти и пак шахти. Къде ли е строителния контрол?
Отговор: Няма такъв.
Алтернативен отговор: Пие си ракията някъде с изпълнителя.

Съвет: Вземете ги връщайте тея фирми изпълнители, които не си вършат работата. Прави се проверка за издаване на обекта ( в случая пътя). Вижда се с просто око шахтите и се казва: Айде сега нановоооооооооо.
Loading...

Весето

 • Гост
Първо да спомена и аз за шахтите - поне от месец пред входа на  ОДЗ " Еделвайс" в кв.Дружба зее дупка! Липсва капака на шахта между оградата на ОДЗ и близкият контейнер за отпадъци. Често се случва дечицата, след излизане от детското заведение, да побягнат и тогава опасността от пропадане в дупката е голяма. Аз нямам този проблем - детенце ме държи здраво за ръката, но не веднъж съм ставала очевидец как детенце се откъсва от ръката на бременната си майка и побягва точно към отворената шахта ... какво правим в този случай  >:( представяте ли си как бъдещата майка ще може да догони детето?! а ако няма никой друг родител на близо, за да го хване?! Не ми се мисли какъв ще е резултата  :'(
Решение отдавна има на проблема с кражбите на капаци, но тук дупката си зее и никой не идва за да монтира нов капак от бетон.
Второ: из целият град тротоарите са недостъпни за пешеходци, заради паркираните автомобили - явно на всички тротоари трябва да има монтирани някакви мантинели ли и аз не знам, но каквото и да е щом шофьорите нямат нужната култура и морал - то тогава нищо няма да помогне!
Не съм виждала и полицай да спре автомобил, който не е дал предимство на пешеходец?! Не може ли периодично да се поставят полицейски постове до пешеходни пътеки на натоварените улици?
Та сега и по проблема, заради който се вмъкнах в темата.
Нашите съграждани, като повечето българи са на принципа "мен не ме касае този въпрос", а именно - съседа няма дете и не му трябва детска площадка, защо да даде 5лв. за общото благо?! Трябва ли да чакаме всичко общината да ни свърши? Нали знаете приказката за неволята ... не чакайте всичко наготово, запретвайте ръкави и засадете едно дръвче пред блока си или изметете тротоара пред къщата си.

Извода е ако не си помогнеш сам и Лечков няма да може!
Помогни си сам за да ти помогне и БОГ!

BlueStones

 • Гост
Здравейте! Взех, че и аз се регистрирах тук, че освен да говоря, да има и къде да пописвам за проблемите,които и на мен ми вадят очите. Ама сме овчи народ, всеки си седи дома и си трае и това е. Лично ще търся среща с някои от упреавниците ни и лично с Лечков, от който зависят много неща, но не прави каквото трябва или прави това, което му изнася. Проблеми колкото щеш. Целият град се е превърнал в лунен пейзаж, един голям див КЪР.
Хубаво "оправиха" бул. Георги Данчев, ама нали всички обществени поръчки Данчо Калпазанчо ги върти около 3 фирми, за пореден път и на това нещо му се взеха парите и се направи толкова нерационално и неправилно че нямам думи. Казвам неправилно, защото да кажем че гледам с професионален поглед.За 98-те изсечени дървета няма да споменавам дори. Уж се мисли за общодостъпна среда - инвалиди , майки с колички. Дрън-дрън! Пониженията на тротоарите в тези общодостъпни участъци трябва да равнят с асфалта. Те "хората" си ги направиха както искат. На места това "изравняване" на двете нива има разлика 20 см. Е това ако не е работа през пръсти, здраве му кажи. ::) И ако аз имам възможност да излизам със съпругата си и детето на разходка и да пренасям на ръце количката през уж вече "оправените" ни улици, то има сами майки, хора инвалиди и т.н. и т.н. "Е важното е ,че завъртяхме парите пак между нашите си хора, пък нека ни плюят..."
Какво става с велосипоедните алеи на булевард Стефан Стамболов (Чавдар)??? Кога ще ги оправят (май никога) и кога ще престане безопбразното паркиране на разни олигофрени по тях??? Ами извинете, това е едно от малкото места, на които хората могат да разходят децата си, където да излязат на въздух и хора в неравностойно положение.Какво става в действителност.Какви ли не лекенца, между които най-наглите каращи коли за над 100 хил лв. влизат в алеите и нагло ти свирят да се отместиш, че не могат да минат. А ти реално няма къде да се отместиш, понеже другата част на алеята е заета с вече паркиралите олигофрени. Какво правим??? Детето ми ще спи в количката а някой тъпак ще ми надува клаксона в гръб, да се разкарам от пешеходната алея?! Е няма такъв филм!!!
Това са една много минимална част от нещата ,които са очеизвадни. До кога???
Благодаря ти, Данчо! Превърна възрожденски Сливен в смешно подобие на това което беше.
За сметосъбирането, селяшкия комплексарски манталитет на шофиране,изсечените стотици дървета,обществените поръчки и още и още, ще си говорим следващия път, че сега нервите ми дойдоха в повече.

П.П.Ако търпението беше злато, щяхме да сме Аляска на Балканския полуостров. Хвала значи!

Неактивен marin63

 • Нов
 • Публикации: 15
  • Профил
Нека да се включа и аз.Г-н.Кмете

Докога жителите на кв.Сини-камъни ще вървят в калта.Квартала замяза на бунище.Защо не дойдете пред бл.11 в същия квартал да видите в какво състояние се намират живущите от блока.Не стига това ами тези строежи които се издигат пред самия блок превърнаха мястото и самата улица пред блока в строителна площадка.Децата трябва да ходят с каски---улицата е задръстена от кубици пясък---пътното платно е задръстено от счупени тухли не стига това ами има такава голяма локва вода с която може да се наводни повереното ви кметство.Хората няма къде да стъпят от кал---няма къде да си паркират автомобилите.Навремето гласувах за вас и пак ще гласувам защото съм доволен но оправете нещата в най-кратки срокове дотегна ни.И ако трябва глобявайте тези които строят не можем да понасяме повече това.

BlueStones

 • Гост
Аз пък няма да гласувам за него! Не заслужава и освен това трябва да му се потърси отговорност и да даде обяснение за всичките безобразия.
Марине, аз живея пък в 6 блок. Картинката ми е до болка позната. Въпросните нови сгради, които се издигат пред вашия блок са точно зад нашия и го засенчват и макар, че съм с южно изложение, такова напрактика нямам. Според разпоредбите на ЗУТ (Закон за устройство на територията), въпросните сгради са престъпно одобрени и им е разрешено да бъдат издигнати като се погазва въпросният закон. Разрешение за това дава главния архитект, както и господин кмета, който все повече ми пада в очите.И стига повече лъжи в очите на хората, че хубавите неща изискват време. Не само вие сте бил в чужбина, господин кмете. Там тези неща стават незабелязано и хората не газят в лайната години на ред.За пример мога да ви дам и един Бургас (сега някой ще каже, че няма място за сравнение), където за отрицателно време се оправиха и преасвалтираха улици и алеи, подмениха се тротоарни настилки, САДЯТ СЕ ДЪРВЕТА!!! Значи някъде може така ли? Другаде се търсят оправдания...и се строят хотели!
НЯМАМ ДУМИ !!!

biskvitka

 • Гост
...ох, тук май само се ядосваме  :-\
Едва ли някой чете това, което пишем, а и ако чете - едва ли ще обърне внимание на писанията и оплакванията ни.
За съжаление...като знам в другите държави как за най-малко излизат и протестират, а ние тук все мълчим и ни тъпчат.
Ама това е - заблуден народ.

Неактивен AleksievWl

 • Нов
 • Публикации: 34
  • Профил
Погледнах във форума на Общинска администрация и се оказа, че Славея Петрова, която следи за него е влизала за последно февруари 09. Отговорете си сами, кой ви чете писанките.

Неактивен MichaelPark

 • Напредващ
 • **
 • Публикации: 240
 • "The passion for rallying has no frontiers"
  • Профил
Публикацията е изтрита от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица.
« Последна редакция: 13.01.2010 20:07:07 от admin »

Весето

 • Гост
ПРОБЛЕМ: Все не достигат средства за изграждането на повече детски площадки  >:(
РЕШЕНИЕ: Ако сега общината направи проверка за непочистен сняг, пред блоковите пространства, то ще бъдат направени хиляди актове СТИГА ДА СЕ СПАЗИ ЗАКОНА И ДА БЪДАТ НАЛОЖЕНИ РЕАЛНИ ГЛОБИ не само предупреждения! Прихода от тези глоби може да се пренасочи за построяване на детски площадки, разбира се НЕ и пред входове на блокове с наложени глоби!

grajdaninat_n

 • Гост
Какви площадки са ви подгонили, уважаема, посред зима! И какво значи Непочистен сняг пред блоковите пространства? А да вземат  ли гражданите да съдят скъпата община, че си потрошиха превозните средства из тези дупки, а работата на общината каква е - къде да чисти, чий сняг да рине, като вече от никъде не може да се мине, без да се окаляш до ушите???? Вие сте някаква неориентирана фашистка според мен, извинявайте, че аз трябва да ви го кажа. А може би сте от послушните служителчета на кмета Лечков, които му наливат такива кухи идеи, от къде да вземе пари да си дострои личните начинания. Не стига, че от общинския бюджет се наливат пари за негови лични строежчета, че и за приближени нему, общински ламтурници, ами ще ми говорите за глоби. Общината трябва да бъде съдена, за стотиците и хиляди отсечени безпричина дървета, за недовършените в срок ремонти, за безкрайните неудобства, които създава на гражданите си, за да се угоди на някакви строителни перачници на пари! Да ти кажа ли от къде другаде магат да дойдат пари за твоите площадки, които кой знае колко време ще издържат на крадливите мангалски набези и на помиярския манталитет, на по-голямата част на довляклите се от кол и въже селяндури в града, дето само си хвърлят боклуците през терасите и каквото може се краде а каквото не може се чупи! Ще дойдат пари ако се съкрати безкрайно раздутата бюрократична администрация на общината, да се намалят административните разходи, тогава  ще има пари за такива неща!

Неактивен doktor boh

 • Младши
 • *
 • Публикации: 81
  • Профил
Бравос, "гражданино"!
 Много си точен ! Перфектен отговор! Дерзай!!!! Най- добре е, да дръпнеш една реч, на митинг пред общината!!

Весето

 • Гост
Какви площадки са ви подгонили, уважаема, посред зима! - От днес трябва да се мисли за утре! И какво значи Непочистен сняг пред блоковите пространства? Задължение е на гражданите да почистват снега пред своята собственост! А да вземат  ли гражданите да съдят скъпата община, че си потрошиха превозните средства из тези дупки, а работата на общината каква е - къде да чисти, чий сняг да рине, като вече от никъде не може да се мине, без да се окаляш до ушите???? Трай за хубост - все пак се прави за добро! Тези ремонти трябваха да се направят преди доста време, но на по-предишната власт не й стигаха пари за това ... защо ли?! Вие сте някаква неориентирана фашистка според мен, извинявайте, че аз трябва да ви го кажа.- Аз съм доста добре ориентирана и запозната! Чудя се защо обиждате,а после се извинявате - това говори за вас, че Вие по-скоро сте неориентиран! А може би сте от послушните служителчета на кмета Лечков - НЕ не съм-винаги съм била обективна, а не крайно настроена, както Вас   които му наливат такива кухи идеи, от къде да вземе пари да си дострои личните начинания. Не стига, че от общинския бюджет се наливат пари за негови лични строежчета, че и за приближени нему, общински ламтурници, ами ще ми говорите за глоби. Общината трябва да бъде съдена, за стотиците и хиляди отсечени безпричина дървета - кои са тези дървета?! първо се уверете в това, че казвате истината и после сочете с пръст! Няма ни едно дърво отсечено без причина в гр.Сливен!, за недовършените в срок ремонти - за това ще бъде потърсена отговорност от фирмите изпълнители, за безкрайните неудобства, които създава на гражданите си, за да се угоди на някакви строителни перачници на пари! Да ти кажа ли от къде другаде магат да дойдат пари за твоите площадки, които кой знае колко време ще издържат на крадливите мангалски набези и на помиярския манталитет, на по-голямата част на довляклите се от кол и въже селяндури в града, дето само си хвърлят боклуците през терасите и каквото може се краде а каквото не може се чупи!- всичко това възмущава и мен, но аз не само бълвам, а и действам! Ще дойдат пари ако се съкрати безкрайно раздутата бюрократична администрация на общината, да се намалят административните разходи, тогава  ще има пари за такива неща!- това отдавна беше направено и навярно ще бъде направено и отново! Но не мисля, че това е решение на проблемите! Първо трябва да се научим да се уважаваме УВАЖАЕМИ. Нека се научим да ценим мнението и идеите на останалите, нека бъдем по-добри и да учим и другите да бъдат!