Автор Тема: Как личните лекари не дават касова бележка?  (Прочетена 4520 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен doktor boh

 • Младши
 • *
 • Публикации: 81
  • Профил
Нов

 Активен

Регистриран:05.01.2010
Публикации: 39


     Как личните лекари не дават касова бележка?
« -: Вчера в 12:45:20 » Цитат 

--------------------------------------------------------------------------------
 Много моля, да коментирате и да огласим на гражданите да си търсят правата на пациенти! Освен, че се осигуряват, те си плащат за всяко влизане в кабинет по 2.40 лв. без да им се връчва касова бележка! Виждате ли сега колко хубаво е да си личен лекар? Не ти трябва да се квалифицираш слид като си завършил медицина! Ако, имаш списък от пациенти/ 1000-1500/
получаваш за всяка бройка 1-2 лв. уж за заплата на сестра- някоя твоя роднина, консумативи и за ток,вода, тоалетна хартия и др. Пиша това, за да се види сбърканата политика в здравеопазването. Никой млад лекар няма стимул да специализира защото получава по- малко от личния фелшер!
Ако отидете да ви изпишат лекарства като хронично болен, отново ти вземат 2.40 лв.без касова бележка? Така само на ден личните лекари си слагат неотчетени, средно 25-100 лв. в зависимост от това колко пациенти са преминали.
   Друго - Лекуващи лекари, сключили договори с определени аптеки, изписват на пациентите "най- хубавите" и най- скъпи лекарства които болните немогат да си купят. Така, те отново се връщат при тях за лечение, до като умрат! Лекарите са бизнесмени в чиито ръце сме ние, пациентите от които печелят! Никаква хипократова клетва не ги вълнува, а това колко ще сложи в джоба си днес! Вижте колко частни болници има в Сливен и кои са им собствениците!? Как ще функционират те, ако няма болни? Затова, целта им е не, да ни лекуват, /защото, няма болни - няма парички/, а да ни разболяват колкото си може повече! Днес, вместо да се радват, че няма болни в болниците те ги закриват, че били малко болните! Що за логика? Явно там където няма болни, хората са здрави или немогат финансово да издържат на критериите за влизане. Изписват се един куп дублиращи се лекарства без нужда, с цел да повредят друг вътрешен орган и да ви задържат като клиент!
 Ако искате нещо за зъболекарите! Вие сами си вижте ченето и ще разберете защо, народа не се храни качествено и яде никокачествени попари и мамалиги, повреждайки целият си организъм! Колко струва една пломба? А, труда да я направят така, че пак да отидете 2-3 пъти?  Спирам до тук, че ми се повдига!
 
 Информирай модератор   
 
 
 
grajdaninat_n
Нов

 Неактивен

Регистриран:16.11.2009
Публикации: 23     Re:Как личните лекари не дават касова бележка?
« Отговор #1 -: Вчера в 18:36:22 » Цитат 

--------------------------------------------------------------------------------
Добре е да се знае и това: Кои пациенти са освободени от потребителска такса?

Освободени от потребителска такса са:

- Деца до 18-годишна възраст;
- Бременни и родилки до 45 дни след раждането;
- Неработещи членове на семейството, регистрирани в бюрото по труда, независимо дали получават обезщетение;
- Пострадали при отбраната на страната;
- Ветерани от войните, военноинвалиди;
- Задържани под стража или лишени от свобода;
- Социално слаби, получаващи помощи според Правилника за социално подпомагане;
- Граждани без доходи, живеещи в домове за социални грижи;

- При ракови заболявания;
- При заболявания с тежка степен на намалена работоспособност – степен на инвалидност (след инфаркт, инсулт, при туберкулоза, диабет с усложнения, астма, вродени аномалии, множествена склероза, психични заболявания и др.);
- Медицински специалисти, както и завършилите медицински училища.

Из "Наръчник на пациента", изготвен от Омбудсмана на Република България
 
   
 
 
 
 

Pen4u

 • Гост
 и кой остава да плаща потребителска такса, само работещите , които пък са здрави и не посещават личен лекар. Така че оху боху , който все в чуждите канчета гледа не си е направил добре сметката  :)

lssi

 • Гост
Има една поговорка стара : " Не е луд този ,който яде баницата , а този който му я поднася ". На сайта nhif.bg има пълна информация за правата и задълженията на ЗЗОЛ. Там също може всеки да се информира и какви са правата и задълженията на всеки ОПЛ. За мен тази небивалица се допуска, защото ние като потенциални пациенти не си търсим правата. Говорим за това на улицата или в къщи, но когато се потърси съдействие от пациента , дори по повод анкетно мнение, всеки отказва. Определено има закони, които не са създадени само от НЗОК - ниво . Има ЗЗО и какви ли още не разпоредби. Всеки може да се запознае, но на българина не му е до това.  Такъв ни е манталитета. Оплакваме се , но не взимаме участие . Предпочитаме да ридаем в къщи, но това не е достатъчно и не ни помага.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11356
 • Пол: Мъж
  • Профил
Че то по принцип личните лекари дават ли касова бележка? От рецепцията са длъжни и ми дават такава като отида в болницата. А съм пациент в Пенковата болница и са много изрядни в това отношение.
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

lssi

 • Гост
Следващият път , ако ви се наложи да посетите личния си лекар, след извършеният преглед изискайте касова бележка . Мисля,че няма да ви откаже. То е като в хранителният магазин. Често ми се е случвало да посетя някой квартален магазин, било за храна ,било за дрехи , било за сувенири и ако не си поискам касов бон , няма и да получа квитанция. На всякъде е така , включително и автобусните маршрути , таксиметровите маршрути.