Автор Тема: Къде сте сливналии ??? Какво знаете за нашия град?  (Прочетена 2670 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен doktor boh

 • Младши
 • *
 • Публикации: 81
  • Профил
 С тази тема искам да ангажирам повече сливналии, които да си припомнят миналото, да анализират настоящето и да умуват за бъдещето на града ни!
 Нека бъдем кратки и точни! Ето, аз ще започна с въпроса: Знаете ли химна на гр.Сливен и кой е Мишо Тодоров / Бай Мишо??/
  Химн на гр.Сливен, който знаеха задължително всички ученици преди 1989 г., а не от песента на Панайот Панайотов!
           
            В славен град живеем ний,
            там под сините скали,
            Сливен, ти наша гордост,
            за тебе ний живота си ще отдадем...

           Да пеем ний, за роден край,
           един е в целий свят,
           затуй за теб туптят сърца ни,
           Сливен наш, Сливен наш, роден край....


 Ако някой знае повече нека да го продължи!!!
 Въпрос 1: Кой е Бай Мишо?
 Въпрос 2: Знаете ли кой е този сливналия, който купи 70 билета за кино, на козите си и ходеше вечер с фенер, да търси кореняци сливналии??!  За правилно отговорилите  ще има бонус, друг въпрос!!

Choko

 • Гост
Аз ще допълня с друг въпрос.
1. Знаете ли къде е погребан Мишо Тодоров?
2. Къде е била неговата къща?
3. Къде е погребан Добри Чинтулов?
4. Къде е сега неговият паметник?

Неактивен doktor boh

 • Младши
 • *
 • Публикации: 81
  • Профил
 Къщата на Бай Мишо е превърната във Механа -винарна в улицата до битовия комбинат! / така мисля?!
До скоро гроба на Мишо Тодоров беше порутен в старите сливенски гробища! Сега мисля, че е възтановен след реакция на сливенски граждани!
 По другите  въпроси се знае, защото са били актуални и на национално ниво!
Добре е да се знае, че заради алчността на управляващите, които унищожават всичко само за да задоволят личните си финансови интереси, три пъти сменяха мястото на паметника на най- известния сливналия в цялата история на града ни! Последно, мястото беше в градинката срещу ДСК ! Сега , там се строи поредната глупост! Нека все пак, кмета да каже къде ще бъде постоянното място на паметника на Чинтулов.
Според мен трябва сградите на Шиклаян пред Гимназията да се съборят и там на висок пиедестал да стои паметника на Чинтулов!  Задавате ли си въпроса, че нашия кмет няма да се церемони да събори и паметника на Хаджи Димитър!
Добре е да коментираме такива наболели за града ни въпроси! Ако не съм бил точен в отговорите си моля, помогни ми!
 В къщата музей на Д.Чинтулов не съм стъпвал от ученическите си години !  Намира се по улицата надолу от Текстилния техникум и във втората пресечка в ляво! Срамувам се!

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
 ЩЕ ВИ отговоря за ДЖИБРАТА за МИШО и за много други неща за СЛИВЕН, но това не е мая работа след като младото покуление не иска да научи за Сливен нищо. ЩЕ ВИ кажа че на плащада Хаджи Димитър съм видял и КИТ, а площада беше пълен с гълъби и аз много съм ги храни но вече няма а те се пребераха там където е издигната НА ШИКЛИЯН постройката, спирам до тука ако има интиресе от потърсе те на:www.jivko1128.blod.bg

******************************************************
Така и така си правиш реклама на блога поне не прави толкова грешки в изписването му. Много е лесно с копи и пейст, никак не боли и става за секунди - http://jivko1128.blog.bg/  ;)
« Последна редакция: 23.02.2010 13:04:29 от Калчо Василев »

Неактивен jivko1128

 • Младши
 • *
 • Публикации: 50
  • Профил
Губернатора на Сливен е не без известният Марин Кавръков,  действащия по "Възродителен процес" през 1989г. по балканския край край Котел дали жертви от водения през това време преврат върху българите с турски произход благодарение на извършеният преврат от "Държавна сигурност", а Кавръков е водещия на ДС и КГБКомитет за държавна сигурност (абревиатура: КДС), популярно като Държавна сигурност (ДС), е името на комунистическите тайни служби по времето на Народна република България и Студената война (до 1989). ДС създава множество противоречия в българското общество и чужбина. Известна още като репресивна структура на комунистическата власт в България от 1945 до 1989 години, ДС има митичен образ. След падането на режима на българския диктатор Тодор Живков, архивите можещи да дадат повече отговори за дейностите на тайната милиция на БКП остават затворени. Това способства за появата на множество слухове и конспиративни теории за продължаващото огромно влияние на мрежите създадени от ДС. Въпреки започнатия процес на осветяване на част от агентите, множество съмнения около процеса продължават да будят повече въпроси, отколкото да дават отговори. От досега отворените архиви, касаещи проверки по високите етажи на властта, администрациите и медиите, тенденцията говори за около 10% хора с принадлежност към ДС. Един от най-известните разкрити членове е сега действащият президент на Република България Георги Първанов, чиято тайна личност има наименованието Гоце[1]. ДС е известна с много близките си връзки с КГБ.Държавна сигурност представлява мощна репресивна структура по време на Комунистическа България, насочена към потискане и ограничаване основните права и свободи на българските граждани, борба с "империалистическите шпиони", "народните врагове" и "враговете на партията", с което се цели запазване властта на Българската комунистическа партия и на интересите на нейната върхушка. Държавна сигурност е пряко свързана със съветската тайна милиция КГБ. Държавна сигурност представлява мощна репресивна структура по време на Комунистическа България, насочена към потискане и ограничаване основните права и свободи на българските граждани, борба с "империалистическите шпиони", "народните врагове" и "враговете на партията", с което се цели запазване властта на Българската комунистическа партия и на интересите на нейната върхушка. Държавна сигурност е пряко свързана със съветската тайна милиция КГБ.Активни мероприятия на Държавна сигурност са събития като:
Възродителен процес АТЕНТАТЪТ Е В ЧЕРВЕНИТЕ МОЗЪЦИ НА КУМУНИСТИЧЕСКИТЕ БЕЗХАБЕРНИ МОЗЪЦИ ! АНТИХУМАНИЗМА Е ОСНОВНАТА ИМ ГЪНКА ! ТИЯ ЧЕРВЕНИ ОКТОПОДЧЕТА ОЩЕ СЕ ОСЛУШВАТ И НЕ ОБЯВЯВАТ НАЦИОНАЛЕН ТРАУР И СЕ ГОТВЯТ ДА СИ ПРАВЯТ ПИАР С РУСНАЦИТЕ ЗА Т. Н. ,,ОСВОБОЖДЕНИЕ"-ГЛАВЕН УЧАСТНИК Е ШЕФА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ от  КГБ МАРИН КАВРЪКОВ
  Марин Кавръков е Оперативен работник по ДС-ОУ на МВР-Сливен, по линията на КГБ от 1978 до 1990 г.
   1.1.Щатни сътрудници:                МАРИН ПЕТРОВ КАВРЪКОВ Кандидат народен представител - Национално обединение за Цар Симеон Втори чл. 5, ал. 2, т. 1, "а" дата и място на раждане 04.11.1953 г. в гр. Сливен Структурата (отдела) на Оперативен работник по ДС - съответната служба по години на ОУ на МВР-Сливен осъществявано сътрудничество От 1978 г. до 1990 г. Качеството на лицето по смисъла щатен сътрудник на параграф 1 от допълнителните разпоредби и периода от време, в който лицето е било в това качество Използвани псевдоними от лице, допринесло за преследване или за ограничаване правата на засегнати лица, поради политическите им убеждения вида на документите, въз основа Кадрово дело на които е установена принадлежността Информация за дейността на лицето в съответствие с установените факти и правилника за дейността на комисията по чл. 4, ал. 1
     ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ ОТ БАЛКАНА-искайте досието на тази змиьорка за да видите вредите от него през периода Възродителен процес

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Повечето сливналии избягаха, подгонени от безработицата и безпаричието. Търсят препитание в по-големите градове, въпреки че на този етап и там се чувства кризата.
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.