Автор Тема: ГЛАСОВЕТЕ ВИ ЧУВАМ !!!  (Прочетена 1674 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Магарето

  • Гост
ГЛАСОВЕТЕ ВИ ЧУВАМ !!!
« -: 22.02.2010 20:04:12 »
Скандално: Лечков прикривал нередности, за да се усвоят парите…

Има вероятност улиците в кварталите „Дружба” и „Сините камъни” отново да се разкопават, защото имало установени нередности. Това каза на брифинг днес кметът Лечков. На въпрос защо чак след две години се търси отговорност, той отговори „Прикривахме някой неща, за да се усвоят парите. Затова сме положили и само един слой асфалт.” Той призна, че поради същите причини институциите са прикрили инцидента с падналите в изкоп работници.” Проблеми и пропуски били констатирани и в работата на строителния надзор.

Освен нелицеприятната перспектива за жителите на кварталите, Лечков неприятно сюрпризира, че няма начин да се приключи водния проект в центъра на града. „И с една година да го удължим,пак няма да се изпълни, обясни той. Тръбите са затлачени още сега.” Той призна, че имало опасност да загубим парите.

Лечков отново заяви, че фирмата-изпълнител на т.нар. воден проект е допуснала много нередности в досегашната си работа. Той показа снимки, на които според него лъсвала цялата лошо свърщена работа. Като пример той посочи, че изкопите не били обезопасени, изхвърляни са били строителни отпадъци на нерегламентирани места и т.н. Освен всичко, фирмата не разполагала със специалисти и „Те са неграмотни да си попълнят документите, за да си получат аванса. Трябваше ние да им ги попълваме.”

На въпрос защо е разпоредил на фирмата да изтегли техниката от досегашната си база в бившия зенитен полк, той отговори, че фирмата няма база, че той не е разрешавал на никой да се настанява там. Попитан дали има устна договорка, той цветисто заяви”Устни договорки имам само вечер със жена си.” Колкото до тръбите и инертните материали, които не могат да напуснат територията на полка, той заяви, че тръбите не са лицензирани, както и инетрнтите материали, които служителите на фирмата копаели от Краставо поле.

Никой няма да ми извива ръцете, отсече Лечков накрая. „Гражданите са ми гласували доверие и на мен не ми дреме от никой, нитоот Борисов, нито от прокурори, нито от съдии. Само от смъртта ми пука.”

В момента на централния площад в Сливен има работници от фирмите на Радото, машини и техника и засилено полицейско присъствие. От своя страна Радото обеща пресконференция като контраудар на Лечковите обвинения. Очаквайте подробности по-късно.

Източник: вестник "Седмица"

Mihailn Dimitrov

  • Гост
Re:ГЛАСОВЕТЕ ВИ ЧУВАМ !!!
« Отговор #1 -: 23.02.2010 09:31:07 »
Вчерашните събития по оста Лечков-Русев събудиха интерес у много хора. Дали обаче се забеляза една любопитна подробност. В  http://sliveninfo.com/index.php?id=18372 излезе следната публикация:"ГЕРБ се разграничава от изявленията и действията на общинския съветник Радостин Русев. В същото време ръководството на партията и групата общински съветници в Сливен застават зад общинската администрация. Това става ясно от декларация на партия ГЕРБ, която Sliveninfo Ви предлага. Документът е подписан от областният председател на партията в Сливен Десислава Танева, от председателя на групата съветници на ГЕРБ в Сливен Димитър Митев, от Мария Григорова, в качеството и на заместник-председател на групата съветници на ГЕРБ и от общинските съветници Галя Вучкова, Георги Мангинов, Димитър Батаков, Стела Костова, Живко Минчев, Руси Големанов, АНДРЕЯ АНДРЕЕВ, Васил Йовчев, Иван Киров, Красимир Кръстев и Тодор Начев". В тая връзка ми направи едно интересно събитие, а именно, че лицето АНДРЕЯ АНДРЕЕВ, присъстваше и на импровизираният митинг на Русев и дори се изказа в негова подкрепа. Горното едва ли ли подлежи на коментар и поставя ред въпроси, на които всички знаете отговора.