Автор Тема: Конвенция на ООН за правата на хората с увреждания  (Прочетена 3051 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Choko

 • Гост
Имах огромното желание да поставя тук целият текст на конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, но тъй като не мога да слагам постове по-дълги от 3000 символа реших да сложа линк към Блог където е публикувана. Но тъй като съм дълбоко убеден че тя ще е трън в очите на някои хора ще ми бъде направена забележка, че слагам линкове които препращат другаде. Ето защо ще сложа линк на своя отговорност. Дълбоко вярвам че Сливен е буден град и сливенската общественост трябва да е информирана за правата си. Прилагам и линк към Наредба 4 от 1 юли 2009 г. с наивната вяра че общината ще я приложи по време на реконсктрюкцията на града ни. Вярвам че от "разкопаният град" ще станем "европейският град".

http://network-hv.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3000&Itemid=1#akocomment7912

http://www.network-hv.org/index.php?option=com_myblog&show=4-1-2009.html&blogger=at_mitev&Itemid=65

Бай Ганьо

 • Гост
Вярвам че от "разкопаният град" ще станем "европейският град".
След 1 век някъде, но ние няма да сме живи да го видим, като гледам с какво темпо го правят ремонта и как се заличават разкопките!

Неактивен Веселин Василев

 • Глобален модератор
 • Напредващ
 • ****
 • Публикации: 329
 • Пол: Мъж
  • Профил
Идеята Ви е много добра, господин Митев - не виждам кой би имал против да  помествате линкове които водят към блог - било то и Вашия, щом целта е в полза на обществото?! Идеята би била още по-плодотворна, ако разпечатате текстовете на двата документа и ги пратите до кмета, главния архитект и комисията  по благоустройство и архитектура!(Мисля, че така се водеше) Естествено е да потърсите подкрепата и на заинтересованите организации на хората с увреждания в града, за да има по-голяма тежест вашето писмо!
Илли, Илли, лама савахтани!

grajdaninat_n

 • Гост
В България, респективно в Сливен, нищо не помага, нито Конвенции на ООН, нито Директиви, декларации, харти, закони, наредби или каквото и да е друго. Закона е на кметя и туй то. Га реши ще ви оправи, ако не му е кефа - има да чакате Годо! Ми го изправете в Хага(Ли в Страсбург ли беше) в съда за правата на човека - това ще го убеди да се размърда и да направи нещо за града, а не само за собствения си бизнес и империя. Че нещата са натам, ще се чуе скоро - вервайте ми. Сега че изял два тупаника от бивш приятел и съдружник, щото не можали да си разделят милионите от европарите, кво го чака у занданя, че и не само него ами и всички лакей и лакейчета покрай него.....

Choko

 • Гост
ЕС иска бърза ратификация на Конвенция на ООН за хората с увреждания
В Сарагоса се провежда неформална среща на министрите от ЕС отговорни за политиката за хора с увреждания

 Зам.-председателят на Европейската комисия и комисар по въпросите на правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг ще притисне членовете на ЕС за по-бърза ратификация на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Това ще стане по време на срещата на министрите от ЕС отговорни за провеждането на политиката за хора с увреждания. Неформалното заседание се организира от испанското председателство и ще се проведе днес (19 май) в испанския град Сарагоса.

Целта на Рединг е да гарантира, че ЕС ще покаже лидерство в тази област и хората с увреждания ще могат да бъдат напълно интегрирани в обществото и икономиката и се радват на равни права с останалите граждани. Освен Конвенцията на ООН, в Сарагоса европейските министри ще дискутират и създаването на стратегия за хората с увреждания.

Според данните около 10% от трудоспособното население в ЕС е с увреждания. Този брой обаче ще расте, заради демографските тенденции, коментират от Европейската комисия. Хората с увреждания в общността са лишени от много социални и икономически придобивки - нивата на безработицата например за хората с много тежки или тежки увреждания достига до 44%. Реално тези хора са заплашени от бедност, допълват от ЕК.

 

Източник:
 
Econ.bg