Автор Тема: АРХИВИТЕ СА ЖИВИ - СПОМЕНИ ОТ МИНАЛОТО ЗА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА БЪДЕЩЕТО  (Прочетена 2767 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jivko1128

  • Младши
  • *
  • Публикации: 50
    • Профил
25 години от атентата на гара Буново и в хотел "Сливен"         Атентата е дело на  активно меропртиятие на   "Държавна сигурност".

       9 март – дата, която не говори нищо за мнозина. Още по-малко са тези, които биха свързали този ден с железопътния транспорт в България. При споменаването на гара Буново обаче нещата се променят. Именно там преди  25 години бе извършен най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите.       На 09 март се навършват 25 години от извършването на терористичния акт на гара Буново, при който загинаха седем души, сред които жени и деца. На същия ден  бомба избухва и в сладкарница "Епруветката" на хотел „Сливен“. Заедно с бомбените експлозии от 30 август 1984 г. в чакалнята на жп гара Пловдив иаерогара Варна, жертвите са осем, между които три деца,а ранените–51 души.Терористите бяха заловени и осъдени на смърт от българския съд. За    извършеното от терористите беше издигната възпоменателна чешма в село Трънак, Бургаско. През 1998 г. в резултат на граждански протести чешмата беше разрушена. „Покъсно паметникът на убийците, отнели живота на невинни жени и деца, беше отново възстановен със съдействието на ДПС. За нас това е гавра с паметта на жертвите”,казват в своята декларация организаторите на панихидата.                                                                 
   Марин Петров Кавръков 04.11.1953г. гр.Сливен. Оперативен работник по ДС-ОУ на МВР-Сливен, от 1978 до 1990 г. щатен в Кадрово дело.
Политическата кариера на днешния областен управител в Сливен не минава без сътресения. През 2003 година той бе главен сподвижник на Йордан Лечков, когато днешният сливенски кмет спечели първия си мандат. Тогава Кавръков за малко не успя да оглави местния парламент. Според мнозина една изпусната фраза по време на първата му реч пред общинския съвет му изяжда главата. "Аз знам за вас повече, отколкото вие самите знаете за себе си", заявява тогавашният кандидат за шеф на общинския съвет Марин Кавръков.Държавна сигурност беше машината за унищожаването на малцинствата, които бяха жертва на комунизма. Първия удар беше срещу кракачаните като им взима добитъка а след 1989г. ги излъга че ще им възстанови загубите. Втория удар срещу циганите като ги направи на ГЕТА. Третият удар е срещу българите с турско само съзнание и помаците / българи/ с мюсюлманско  убеждение като реши че имената му са пречката и тогава се стигна до ограбването от Държавна сигурност, които в момента станаха милионери  и демократи.Един от главните обирджии е шефа на шести отдел на Държавна сигурност в МВР Сливен Марин Кавръков главният архитект за започването на Възродителния процес в Сливенския балкан  и унищожаването на българите с турско самосъзнание дали жертви по процеса.Марин Кавръков сега като  комунист от ДС неволно стана набожен и волно милионер за ограбването на останалото през време на комунизма.