Автор Тема: Лечков не прие Златния скункс  (Прочетена 903 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DJ Живко mix

  • Гост
Лечков не прие Златния скункс

Кметът на Сливен Йордан Лечков отново отказа да приеме Златния скункс, присъден му за нашумелия пътен инцидент в столицата. Екип на предаването „Господари на ефира" дойде на крака в Сливен да му връчи наградата на редовната кметова пресконференция, но Лечков каза, че темата е приключена и няма да я вземе.

Не са ми взели книжката, не са ми я давали, че да ми я взимат, коментира малко преди интермедията със скункса сливенският кмет.
Той заяви, че не знае първо за какво ще му съставят акт и ако е нарушил нещо въобще, то това не може да се докаже.

Ако са ме спрели на място, да са установили. Ако съм минал с превишена скорост камерата да ме заснела, да ми пратят глобата и си я плащам. Да не би камерата да е тръгнала да ме гони по пътищата, коментира още Лечков.

От друга страна той призна пред журналисти, че нарушава много често правилника за движение по пътищата и не се смята за по-специален.

„Когато са ме спирали, съм си признавал. Козирували са ми и са ми пожелавали лек път, правили са ми компромиси, но в случая не беше така. Дадох им личната карта, да ми изпратят акта, толкова ли е сложно. Два месеца - пет месеца, ще си изтърпя наказанието, защо трябва да се размотаваме толкова време", каза сливенският кмет.

Той се яви на разпит в Първо-РПУ в столицата на 26 март. Тогава все още нямаше повдигнати обвинения към него. Бил разпитан в качеството му на свидетел.

Кметът на Сливен и вицепрезидент на Българския футболен съюз беше обявен за издирване от полицията в началото на миналата седмица след инцидент на алея „Яворов" в София.

Той бил спрян от патрул на полицията заради превишена скорост. Според МВР той е показал среден пръст на полицаите, хвърлил им е документите и е потеглил. След това Лечков е бил спрян на входа на Стара Загора, където му е връчена и призовката.