Автор Тема: Спортен клуб за хора с увреждания "Сини камъни" Сливен  (Прочетена 17917 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Веселин Василев

 • Глобален модератор
 • Напредващ
 • ****
 • Публикации: 329
 • Пол: Мъж
  • Профил
Форум на спортен клуб за хора с увреждания - "Сини камъни" - Сливен

Последни новини Събота, 24 Април 2010 21:28  http://www.burgasnews.com/index.php

В Бургас се проведе турнир по „Петанка” за хора с увреждания. Състезанието е първото по рода си в морския град. То се организира от Центъра за психологически изследвания. Специални гости на събитието бяха народният представител от ПП ГЕРБ Вяра Петрова, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, генералният консул на Турция в Бургас Сибел Еркан, както и Беноа Кнопер – първи секретар на Посолството на Франция у нас. Те също се включиха в надпреварата. Според Вяра Петрова това е една чудесна игра, в която се показва, че всички сме равни. „Децата с увреждания също могат да спортуват, а ние от ГЕРБ заставаме зад тях”, сподели още народният представител.  Тя изрази надежда турнирът да стане традиция в Бургас. По думите й след като хората в неравностойно положение са прекарали една тежка и дълга зима, затворени по домовете си, такова състезание ги връща отново към истинския живот. Това е игра за всички. Според Иван Карагьозов, който е представител на Центъра за психологически изследвания „целта е да се забавляваме  - животът е твърде кратък, а най-важното е честната игра”. Константин Гребенаров изрази надежда, че начина на живот на присъстващите ще тръгне в една по-добра посока, като той ще направи всичко, което е по възможностите му.
Всички специални гости участваха в състезанието. Общият брой на отборите беше 15. Играта беше изключително оспорвана, а всички участници се отнесоха сериозно към правилата – не ги нарушаваха и не спираха да се забавляват. Те бяха зорко наблюдавани от съдиите, които не позволиха никакви отклонения от правилника. Първо място зае отборът от Сливен, второ от Варна, а третата позиция остана за домакините от Бургас. Имаше и четвърта специална награда, която отиде при отбора на Вяра Петрова, Беноа Кнопер и Сибел Еркан. Всички взели участие в турнира получха и грамоти. За гостите и участниците имаше организирана традиционна френска закуска. За почерпката се погрижиха и гостите от „Винпром Карнобат”.

petanka-1

Играта „Петанка” се играе с топки. Възникнала е във Франция в началото на ХХ век. Днес тя е национален спорт на Франця. Петанка се играе на правоъгълна площадка и твърда настилка от пясък или сгур. За нея се използват топки от специална метална сплав, които тежат около 600 грама. Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки. Всеки състезател разполага с по две топки. В началото на играта се тегли жребий кой отбор ще започне пръв. Играчът, който започва пръв, чертае кръг в началото на игрището и от него хвърля едно малко дървено топче, което се нарича кошонет (буквално прасенце). Кошонетът трябва да се хвърли на разстояние между 6 и 10 m. от началния кръг, след което двата отбора хвърлят топките си, като целта е да се хвърли максимално близко до кошонета. Хвърля винаги този отбор, който в дадения момент е по-далеч от кошонета. Ако единият отбор е хвърлил много близко то другия може да му удари и изчисти топката, може да се удари и самия кошонет и тогава се променя цялата ситуация в играта.

« Последна редакция: 25.04.2010 12:57:29 от Веселин Василев »
Илли, Илли, лама савахтани!

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Състезание за хора с увреждане в гр. Варна

На 01, 02 и 03 септември 2010 г. в гр. Варна се проведе Национално състезание за хора с увреждане по петанка, дартс и шахмат. Взеха участие отбори от цяла България.

Победители в отделните дисциплини бяха:

Петанка:

1. СКИ "СИНИ КАМЪНИ" Сливен
2. "ИКАР" Варна
3. Спортен клуб за инвалиди "АЛФА" Севлиево

В шахмата призовото първо място зае Живко Стойчев от СКИ "СИНИ КАМЪНИ" гр. Сливен.
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Сливналия спечели ралито за хора с увреждания


Атрактивното рали се проведе в 2 класа - до 1600 куб. см и над 1600 куб. см., със стандартни и оупън коли. В него участваха председателят на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски и зам.-кметът на София Албена Атанасова

Пред храм-паметник „Свети Александър Невски" се постави началото за възраждането на автомобилното рали за хора с увреждания „Параекстрийм". Негов патрон е премиерът на Република България Бойко Борисов, който застана с готовност в подкрепа на този амбициозен проект. Целта бе фокусиране на общественото внимание върху възможностите за социално включване и интеграция на хората с увреждания чрез придобиване на умения за управление на моторни превозни средства, адаптирани съобразно техните специфични нужди, промяна в обществените нагласи за създаването на равни шансове за тяхното образование и трудова заетост.

Атрактивното рали се проведе в 2 класа - до 1600 куб. см и над 1600 куб. см., със стандартни и оупън коли. В него участваха председателят на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски и зам.-кметът на София Албена Атанасова, които дадоха личен пример и наравно с 30 екипажа се бориха за титлата. Състезанието протече с две демонстрации. Първата - упражнения със 7 елемента – гараж напред и назад, осморка, пълен кръг около пилон, странично паркиране, слалом между пилони и спиране на кантар. Втората - слалом между пилони в двете посоки на улица „Оборище".

Ангел Манолов от Сливен с автомобил „Рено Клио" стана първи в генералното класиране и гордо вдигна купата. На второ място със своя „Трабант" бе Николай Димитров от Стара Загора, а на трето място се класира Жельо Желев от Варна с кола „Смарт".

Купата за най-атрактивен екипаж вдигна Минчо Коралски, най-толерантен на трасето бе Павел Савов, а най-борбен - екипажът на Албена Атанасова. Иван Ценов връчи почетна купа на Цветан Иванчев, който е създател и идеолог на ралита за хора с увреждания.

Livesport.bg
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В град Варна се проведе състезание по петанка за хора с увреждания

От 23 до 25 септември в град Варна се проведе състезание по Петанка - "Златна лига по Петанка" за хора с увреждания. Взеха участие четири отбора от страната - СК "Варна", "Сините камъни" - гр. Сливен, "СКИ-Ямбол 99", "АЛФА" - гр. Севлиево. След изиграните срещи отборът на Варна зае първото място и спечели купа с голова разлика (само 2 точки). Второто място зае отборът на СКХУ "АЛФА" Севлиево. Третото място остана за Сливен, а четвъртото за СКИ "ЯМБОЛ-99". Състезанието беше изключително оспорвано и се проведе на червените кортове на Гранд хотел Варна, по схема всеки срещу всеки до 13 точки във всяка игра.
Крайно класиране на „Златна лига по Петанка” – гр. Варна, 23-25 септември 2011г.: гр. Варна - 2 победи и 1 загуба, "АЛФА" Севлиево - 2 победи и 1 загуба, Сливен - 1 победа и 2 загуби и СКИ "ЯМБОЛ-99" - 1 победа и 2 загуби.
Предстоят още 2 състезания от Лигата, които ще бъдат проведени в гр. Сливен и гр. Ямбол.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от Сливен взеха участие в състезание по петанка и дартс в Севлиево

На 28, 29 и 30-ти октомври 2011 г. в гр. Севлиево се проведе състезание по Петанка и Дартс за купите на клубове „Сините Камъни” - Сливен и „Алфа”- Севлиево.

За купата на „Сините Камъни” това беше трето състезание от поредицата „Златна лига” по Петанка на клубовете от Сливен, Ямбол, Варна и Севлиево.

Състезанието за купа „Алфа” беше организирано от клуб „Алфа”- Севлиево, като OPEN-състезание (с директни елиминации –полуфинал и финал). Бяха поканени отбори от града домакин и страната. В последния момент се отказаха отборите на София, Плевен, Шумен и Кубрат.

Състезанието „Златната лига” се проведе на 28-ми 29-ти октомври на изкуствения терен до спортна зала „Дан Колов”. То бе изключително оспорвано. Игра се по система всеки срещу всеки до 13 точки.

В крайно класиране в трети кръг за купа „Сини Камъни” на „ЗЛАТНА ЛИГА” първото място зае СКХУ ”АЛФА” - 2 победи и 1 загуба, втори останаха СКХУ ”ВАРНА 2010”- 2 победи и 1 загуба, трети СКИ ”ЯМБОЛ 99” - 1 победа и 2 загуби и четвърти СКХУ ”СИНИ КАМЪНИ” - 0 победи.

На 29-ти след обяд се проведе OPEN-турнира по Петанка на СКХУ ”АЛФА”. На изкуствения терен се явиха отборите на Варна, Търговище, Сливен, Ямбол, Дряново, Севлиево, „Алфа” - Севлиево. Състезанието се проведе с директни елиминации: Варна - Търговище – победа за Варна - 14:7, Ямбол – Дряново - победа за Ямбол - 13:1, Сливен - директно на полуфинал, СКХУ ”АЛФА” - Севлиево 2 - 14:13

На Полуфинал със жребии се изправиха отборите на: Ямбол – Сливен - 13:12, СКХУ ”АЛФА” - Варна - 13:3.
На Финала СКХУ ”АЛФА” победи Ямбол с 13:6 като си върна за загубата от предния ден и така завоюва купа „АЛФА”.

Вечерта в лятната градина на хотел „Одеса” се организира турнира по Дартс. Записаха се 18 човека. След оспорвана надпревара първото място зае представителя на СКХУ ”АЛФА” - Пламен Асенов, второто място остана за представителя на СКХУ ”АЛФА” - Христо Георгиев, третото за представителя на Търговище – Ахмет Чолаков.

Награждаването на призьорите се извърши на официална вечеря в ресторанта на хотел „Одеса” Севлиево.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В град Ямбол се проведоха Параолимпийски игри за хора с увреждания

Спортен турнир за хора с увреждане се проведе тази събота(19 ноември) в град Ямбол. Взеха участие представители от Бургас, Пловдив, Сливен, Варна, Стара Загора и от града домакин Ямбол, които се състезаваха в дисциплините: тенис на маса, вдигане на тежести от лежанка, баскетбол на рингови колички и петанка. Той бе организиран от Българска Параолимпийска асоциация и местния спортен клуб с любезното съдействие на Общините Ямбол и Тунджа. Шампионската титла спечелиха състезателите на СКИ „ЯМБОЛ-99”. Техни подвластници в отделните дисциплини станаха СКХУ „Сини Камъни” Сливен, „ДЕЛФИН-И” Бургас, „Олимпик” Русе.
След оспорвана борба в тениса на маса, най-изявените спортисти взеха участие в open турнир по двойки. Тук победители станаха в отборното класиране: СКИ „ЯМБОЛ-99”, СКХУ „Варна 2010”, СКХУ „СИНИ КАМЪНИ” Сливен. При вдигане на тежести се отличиха спортистите от СКИ „ЯМБОЛ-99”, следвани от „ДЕЛФИН-И” Бургас и „Олимпик” Русе.
Проведе се среща по баскетбол на рингови колички между отборите на СКХУ „Варна 2010” и „Балкан” София. Спортистите от морската ни столицата убедително се наложиха над своите колеги от София с 32:26.
В състезанието по петанка първото място зае отбора на „АЛФА” Севлиево, следвани от СКХУ „Варна 2010”, СКХУ „Сини Камъни” Сливен и СКИ „ЯМБОЛ-99”.
Турнирът се проведе в спортна зала „Диана” и на спортна площадка "Георги Дражев" до тенис кортовете в гр. Ямбол. Победителите в състезанието бяха наградени от президента на Българската Параолимпийска асоциация Илия Лалов, Надка Александрова – дългогодишен координатор на спортен клуб за инвалиди „Ямбол-99” и Стоян Бочуков, който е треньор и съдия по тенис на маса.

sliven.net
« Последна редакция: 20.11.2011 19:05:09 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
БАЙ ОСМАН ОТ СЛИВЕН МЕЧТАЕ ЗА ОСМА ОЛИМПИАДА

Той е бил на седем олимпиади, въпреки че никога не е излизал на пистата, на тепиха или на боксовия ринг. Няма нито една отличие на състезание, но много наши шампиони са му благодарни и твърдят, че зад успехите им стои и неговият труд. Осман Али е масажист на много от водещите наши спортисти. Днес на 75 години сливенлията си спомня с вълнение за Сеул, Мюнхен, Москва. За много велики спортисти, на които е помогнал в решителен момент. Много хора продължават да търсят лечителя на доста от българските национални отбори. За него да лекува е призвание, което му носи истинска радост.

"Когато говоря за Сеул, целият настръхвам. Чак косата ми се изправя, а очите ми се насълзяват". Думите са на 75-годишния Осман Али от Сливен - масажиста, който има зад гърба си 7 олимпиади, над 20 световни и още толкова европейски първенства.

За Осман Али обаче олимпиадата през 1988 година в Сеул е по-особена. "Кой каквото иска да говори, но Ивайло Маринов беше най-големият български боксьор, в Сеул го доказа категорично", спомня си той. На финала нашето момче играе с американец. "Над 20 хиляди души в залата аплодираха американеца и развяваха знамето на САЩ. Ние, българите, бяхме само трима - треньорът, аз и Грую Юруков, който по това време беше зам.-министър на спорта", разказва масажистът. След първата част американецът очевидно има преимущество, макар и минимално. На почивката бай Осман нахъсва Ивайло, като му казва, че пада с много. През втория рунд нашият буквално съсипва противника и повежда в резултата. "В третия пък показа на цял свят какво е да имаш най-бързите крака в бокса - накара американеца да пада на земята с финтове". След финалния гонг Осман Али се качва на ринга и вдига на ръце феноменалния ни боксьор: "Тази снимка искам да бъде винаги при мен, много се вълнувам". Знаменитият миг е запечатан и от тв камерите, които седмици по-късно продължават да въртят кадрите.

Днес Осман Али е пенсионер със 180 лева пенсия. В началото на 90-те години губи съпругата си Дида: "Оттогава не съм същият. С нея си отиде всичко хубаво. Тя отгледа децата ни, докато 30 години бях по лагери и състезания из целия свят", разказва с тъга той. Докато говорим, на входната врата се звъни -идва поре-дният пациент на бай Осман. Умението му да облекчава болките и да лекува отдавна е известно и извън Сливен. Притежава вълшебни пръсти, лекувал е стотици спортисти, а в момента помага на хора от цяла България да изчезнат болките в ставите им.

В далечната 1965 година Осман Али тренира бокс при известния сливенски треньор Добри Загоров. След осем години започва да се занимава с чакръкчийство. "Умението да лекувам изкълчено, натъртено и други подобни, наследих от баба ми Фатме", разкрива той. Първоначално е масажист в Сливен, а по-късно - на националния отбор по бокс. През последните 40 години обаче Осман Али на практика е работил с всички национални отбори на България - като се започне с бокса и се премине през борбата, та се стигне до леката атлетика, самбото и други. Самият Тодор Живков също е бил негов пациент, както и повечето членове на Политбюро, но сливналията не желае да споделя подробности за някогашните комунистически величия.

Първата олимпиада на Осман Али е през 1972 година в Мюнхен. Тогава западногерманците му отправят покана да остане отвъд Желязната завеса. "Не можех да си представя как ще живея без моите близки и категорично отказах. По-късно съм получавал предложения да остана в Турция, Америка и в други страни. Винаги обаче съм се връщал, защото България е родината ми, а Сливен е градът, без който не мога", признава емоционално 75-годишният бай Осман. Масажирал е илегендарния Наим Сюлейманоглу. Докато щангистът беше в българския национален отбор. 10 години е помагал с уменията на ръцете си на Гълъбин Боевски, който сега гние в бразилски затвор, обвинен в трафик на наркотици. "Много добро и кротко момче, ама парите развалят. И жените", добавя мъдро възрастният човек. "На бившия кмет на Сливен съм направил над сто масажа. Не помня имената на всички именити спортисти, но със сигурност през ръцете ми са минали всички щангисти начело с Нураир Нурикян, лекоатлети като Михаил Желев и Стефка Костадинова, боксьори като Петър Лесов и Ивайло Маринов и много други".

Помогнал е и на някогашното светило в аматьорския бокс - кубинеца Теофило Стивънсън. Това се случва на световното в Америка през 1986 година, когато кубинците молят нашия масажист да се занимае с тяхната звезда. Оказало се, че Теофило има изкълчване на ръката. "Оправих я и той стана световен шампион", горд е бай Осман.

На много хора от предишната власт е помагал, но почита изклю-чително много само един - бившия министър на културата и някогашен първи секретар на ОК на БКП в Сливен Георги Йорданов. "Той винаги е имал много добро отношение към мен, към семейството ми, както и към всички спортисти", обяснява масажистът. С умиление си спомня и за първия телефон в дома си в сливенския квартал "Даме Груев". "През онези години да имаш домашен телефон не беше лесно, чакаше се дълго, а съпругата ми държеше да поддържаме връзка. Споделих това с Георги Йорданов, който ни посети на един от лагерите преди олимпиада. Като се върнах в Сливен, вече имахме телефон". Няма да забрави и как веднъж на лагера в Белмекен пристигнал Тодор Живков. Някогашният Първи се срещнал с борците и ги попитал как е борбата. Едно от момчетата, без да се замисля, казало: "Другарю Живков, борбата зависи от храната!" Всички изтръпнали, но Живков се засмял и обстановката се разведрила.

Бай Осман Али има три дъщери и седем внуци. Единият от тях - Мехмед, играеше футбол като централен нападател в Сливен. Днес младежът попива уроците по масаж на дядо си. "Той вече взе занаята ми и съм спокоен, че имам наследник", доволен е бай Осман.

"От многото сауни хванах хроничен бронхит. Сега имам три помпи, които ползвам, и съм постоянно на лекарства. А много ми се иска отново да стъпя на олимпиада", изрича тъжно някогашният масажист на елитни спортисти. Той не се интересува от политика, но дава мило и драго да гледа спортни предавания. "За мен няма по-голямо щастие на този свят от това да видя да се вее българското знаме и да чуя родния химн при победа на наш спортист на международното поле. Искам днешните ни спортисти да носят медали и да радват цяла България, както по мое време", издава чувствата си Осман Али.

А ако случайно решите да го потърсите, лесно ще го намерите. Всеки сливналия ще ви упъти към квартал "Даме Груев". На вратата на масажиста със златни ръце има огромна табела, на която е изписано: "Бай Осман, почетен гражданин на Сливен".

Sliveninfo
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Българската Параолимпийска Асоциация отбеляза на 29 декември своя 30-ти рожден ден

Българската Параолимпийска Асоциация отбеляза на 29 декември своя 30-ти рожден ден. Нейната история започва с пара олимпийските игри в Сеул през 1988 година. Страната ни има 4 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала от параолимпийски игри досега. От световни и европейски първенства за мъже и жени българските спортисти с увреждания са спечелили 27 златни, 34 сребърни и 37 бронзови медала, а при младежи, юноши и девойки имаме 25 златни, 37 сребърни и 35 бронзови отличия. Българската параолимпийска асоциация има 43 клуба в цялата страна.
Тази година в топ 10 на най-добрите спортисти попаднаха имена като Даниела Тодорова (лека атлетика), Иванка Колева (лека атлетика), Ружди Ружди (лека атлетика), Радослав Златанов (лека атлетика), Ивомира Михайлова (джудо), Иван Стоев (лека атлетика) и Илиян Петров (лека атлетика).
Световният шампион на копие Дечко Овчаров бе награден за спортист номер 1 на 2011-та година на Българската параолимпийска асоциация. През тази година Овчаров спечели титлата от Световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания на копие, стана трети на диск и взе олимпийска квота за Лондон'2012. На церемонията присъства и заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов. На второ място е Стела Енева - национален рекорд и второ място на гюле от Световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания, второ място на диск и олимпийска квота. На трета позиция е Мустафа Юсеинов световен шампион на диск със световен рекорд 33,95 метра.
Иван Ценов разкри, че през следващата година една голяма зала в София, която е собственост на Съюза на слепите, ще бъде ремонтирана от министерството и ще може да се използва за тренировки от спортистите с увреждания.
В столицата се изигра среща по баскетбол на рингови колички между отборите на София и Варна. Мачът премина изключително оспорвано и завърши при резултат 48:24 за отбора на Варна.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Състезание по петанка за хора с увреждания се проведе този уикенд във Варна

От 27 до 29 април в град Варна се проведе състезание по Петанка - "Златна лига по Петанка" за хора с увреждания. Взеха участие четири отбора от страната - СКХУ "Варна 2010", СКХУ "Сините камъни" - гр. Сливен, СКИ "Ямбол-99" и "АЛФА" - гр. Севлиево. След изиграните срещи отборът на Варна зае първото място. Второто място остана отборът на Сливен.
На състезанието бяха присъдени и две трети места. Едното е за "АЛФА" Севлиево, а другото остана за Спортен клуб за инвалиди "ЯМБОЛ-99".
Състезанието беше изключително оспорвано и се проведе на кортовете на Гранд хотел Варна, по схема всеки срещу всеки до 13 точки във всяка игра.
Предстоят още три състезания от Лигата, които ще бъдат проведени в гр. Сливен, гр. Ямбол и гр. Севлиево.

sliven.net
« Последна редакция: 30.04.2012 23:07:43 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Спортен клуб за хора с увреждания "АЛФА" Севлиево организира национално състезание по петанка, дартс и бадмингтон

Спортен клуб за хора с увреждания „Алфа" - гр. Севлиево организира национално състезание по петанка, дартс и бадмингтон. Събитието ще се проведе на 6, 7 и 8 юли 2012 г. в парк „Борова гора" и спортна зала „Дан Колов". В състезанието ще вземат участие 7 отбора за хора с увреждания от цяла България.

Откриването на Националното състезание ще бъде на 6 юли (петък) от 18:00 часа в парк „Борова гора". Там ще се проведе и надпреварата по петанка.

Според регламента състезанието по петанка ще се проведе с елиминации, полуфинали и финали. Всяка среща ще се играе до 13 точки.

След това спортната програма продължава на следващия ден (събота) в спортна зала „Дан Колов", където ще се проведат игрите по бадминтон и дартс. За победителите в състезанията организаторите са предвидили награди.

Организатори на спортната проява са Община Севлиево и фирма „Идеал Стандарт-Видима" АД.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Национален турнир по бадминтон и дартс и Лига по петанка за хора с увреждания се проведе тази седмица в Севлиево

Национално състезание по петанка, бадминтон и дартс организира Спортен клуб за хора с увреждания „Алфа" - гр. Севлиево. Събитието се състоя на 6, 7 и 8 юли 2012 г. в парк „Борова гора" и спортна зала „Дан Колов". В състезанието взеха участие 8 отбора за хора с увреждания от цяла България.

Откриването на Националното състезание по петанка бе на 6 юли (петък). То се проведе в парк „Борова гора". След оспорвана надпревара се получиха следното класиране: на първо място отиде отбора на СКХУ „Варна 2010”, на второ - СКХУ „Сини камъни”, на трето СКХУ „Алфа” и на четвърто СКИ „ЯМБОЛ-99”.

Състезанието по бадмингтон се проведе на следващият ден в Спортна зала "Дан Колов" гр. Севлиево. На организираната техническа конференция бе решено да има 4 смесени групи в зависимост от типа увреждане на състезателите. Записаха се 24 състезатели от 9 отбора - петте участници в петанка и "Тракиец" гр. Пловдив, "Делфин" гр. Бургас, "Икар" гр. Варна, СКХУ "Джавелин" гр. Бургас. След изиграните срещи се получи следното класиране:

Първа група:
1.място - Богомилка Манолова - СКХУ "ИКАР" гр. Варна;
2.място - Антонио Леца - СКХУ "Джавелин" гр. Бургас;
3.място - Давид Десев - СКХУ „Алфа” гр. Севлиево;
3.място - Диян Бъчваров - СКХУ "Джавелин" гр. Бургас;

Втора група:
1.място - Петьо Канов - СКХУ „Сини камъни”;
2.място - Наталия Борисова - СКХУ „Сини камъни”;
3.място - Мартин Минчев - СКХУ „Алфа”;
3.място - Джейхан Тасчъ - СКХУ „Варна 2010”;

Трета група:
1.място - Димитър Йорданов - СКИ "СИНИ КАМЪНИ” Сливен;
2.място - Димитър Павлов - СКХУ „Орел”;
3.място - Събин Петров - СКХУ „Алфа”;
3.място - Осман Долински - СКХУ „ИКАР”;

Четвърта група:
1.място - Ангел Манолов - СКХУ „Сини камъни”;
2.място - Васил Пастърмаджиев - СКИ "Ямбол-99”;
3.място - Иван Ботев - СКХУ „Алфа”;
3.място - Петър Колев - СКИ "Ямбол-99”.

Състезанието по дартс се проведе след обяд на 7.07.2012г. в Спортна зала "Дан Колов" гр. Севлиево. На техническата конференция се реши да се играе по 3 хвърляния като за втори кръг се класират първите 10. Резултатите във втори кръг се зачитат за крайното класиране. Състезанието е индивидуално, смесено жени и мъже, присъжда се и първо място за отбор победител. Записаха се 24 души от всичките 9 клуба.

Получи се оспорвано състезание, за втори кръг се класираха:

Класиране във втори кръг и крайно класиране:
1. Рангел Аспарухов - СКХУ „Алфа” гр. Севлиево - 54;
2. Желю Желев - СКХУ „Варна 2010” гр. Варна - 48;
3. Дарина Цоцоманова - СКХУ "Делфин” гр. Бургас - 44;
4. Борис Костадинов - СКХУ "Тракиец" гр. Пловдив - 43;
5. Диян Бъчваров - СКХУ "Джавелин” гр. Бургас - 36;
6. Георги Митев - СКИ "Ямбол-99” гр. Ямбол - 36;
7. Петьо Канов - СКХУ „Сини камъни” гр. Сливен - 35;
8. Осман Долински - СКХУ „ИКАР” гр. Варна - 30;
9. Джейхан Тасчъ - СКХУ „Варна 2010” гр. Варна - 20;
10. Иван Ботев - СКХУ „Алфа” гр. Севлиево - 12.

Отборен победител и носител на Купата на "Идеал Стандарт" град Севлиево - СКХУ „Варна 2010” гр. Варна.

На второ място е отборът на СКХУ „Алфа” гр. Севлиево, а на трето - СКХУ "Делфин” гр. Бургас.

Състезанието приключи с гала вечер в ресторанта на хотел "Одеса" , на която бяха връчени купите на призьорите.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Бургас се проведоха параолимпийски игри за хора с увреждания по тенис на маса, вдигане на тежести и плуване

Параолимпийски игри за хора с увреждане се проведоха тази седмица от четвъртък до неделя в гр. Бургас. Те бяха организирани от местната община и Българската Параолимпийска асоциация. Взеха участие спортисти от цялата страна, които се състезаваха в дисциплините вдигане на тежести, тенис на маса и плуване.

След оспорвана борба в тениса на маса, която завърши с отборна победа за пловдивския „ТРАКИ”, най-изявените спортисти взеха участие в open турнир. Тук победители станаха в индивидуалното класиране: Валентина Марчева от „Делфин-И” Бургас, която зае първото място, на второ остана Ивайло Пеев от „ТРАКИ” Пловдив и трети Йордан Митев от „ТРАКИ” Пловдив.

При вдигане на тежести се отличиха спортистите от „ТРАКИ” Пловдив. Те заеха първото място в отборното класиране. Втори останаха „Делфин-И” Бургас, а трети „АТЛАНТ” Варна. В плуването шампион стана отбора на „Варна 2010” гр. Варна, втори „Делфин-И” Бургас, а трети „АТЛАНТ” Варна.

Турнирът се проведе в спортен комплекс "Изгрев", плувен комплекс "Флора" и в спортната зала на стадион "Нефтохимик". Победителите в състезанието получиха отличията си от началника на отдел "Спорт" в Община Бургас Веселина Деведжиева и Добрин Костадинов.

Г-н Илия Лалов – председател на Параолимпийската асоциация благодари на Община Бургас за добрата организация на състезанието. Той подчерта, че благодарение на местната община, тези игри станаха традиция и се провеждат за 16-та поредна година.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участвуваха този уикенд в държавно първенство по тенис на маса и бадминтон в Сливен

Държавно първенство по тенис на маса и бадминтон се проведе този уикенд в гр. Сливен. В спортната надпревара взеха участие отбори от цялата страна. Събитието се състоя на 13 октомври в зала „Васил Левски” и залата на спортен комплекс „Асеновец”. Състезанието бе открито от председателя на Спортен клуб за хора с увреждания Ангел Манолов, президента на Българска Параолимпийска асоциация Илия Лалов и г-н Гурков, който отговаря за спортните дейности в Община Сливен.

В надпреварата участвуваха състезатели от града домакин Сливен, Ямбол, Варна, Бургас, София и др. Състезанията по тенис на маса се проведоха в спортна зала „Васил Левски", а по бадминтон в спортен комплекс „Асеновец".

След изиграните срещи по тенис на маса първенците получиха наградите си на официална церемония, провела се в хотел „Спорт палас” в Сливен. Сред тях са Станимир Петков от СКИ „ЯМБОЛ-99”, Джейхан Ташчъ от Варна, Петър Панков от Кюстендил, Йордан Митев от Пловдив и др. При жените се отличиха в своите групи Наталия Илиева от Сливен, Зина Катева от Ямбол, Петя Михайлова от Ямбол, Ани Терзиян от София, Ани Мартинова от Варна.

В бадминтона медали завоюваха състезатели от Ямбол, Варна, София, Сливен и др.

Проведе се и open турнир по тенис на маса. Тук се отличиха следните спортисти: Паун Вътов, Петър Панков от Кюстендил и Йордан Митев от гр. Пловдив.

sliven.net
« Последна редакция: 14.10.2012 16:03:01 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участвуваха този уикенд в Ямбол в Държавно първенство по тенис на маса и турнир по вдигане на тежести

Този уикенд град Ямбол бе домакин на Държавно първенство по тенис на маса и турнир по вдигане на тежести. Състезанието бе открито от председателката на Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” Надка Александрова и президента на Българска Параолимпийска асоциация Илия Лалов.

В надпреварата участвуваха състезатели от града домакин Ямбол, Сливен, Варна, Бургас, София и др.

След изиграните срещи по тенис на маса първенците получиха наградите си на официална церемония, провела се в ресторанта на хотел „Тунджа” в Ямбол. Сред тях са Иван Димитров от „СИНИ КАМЪНИ” Сливен, Гани Василев от Варна, Йордан Митев от „ТРАКИ” Пловдив, Станимир Петков от спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99”, Димитър Павлов от „ОРЕЛ” София и др.

При жените се отличиха в своите групи Зина Катева от Ямбол, Румяна Милева от „ТРАКИ” Пловдив, Валя Марчева от „ДЕЛФИН-И” Бургас и много други.

Проведе се и open турнир по тенис на маса. Тук се отличиха спортистите: Йордан Митев от „ТРАКИ” Пловдив, който зае първото място. Второто място остана за Димитър Павлов от „ОРЕЛ” София, а третото за Зина Катева от „ЯМБОЛ-99”.

Във вдигането на тежести при мъжете завоюваха медали спортистите: Спас Спасов от „ОРЕЛ” София, Георги Киряков от „ЯМБОЛ-99” и Христо Иванов от Русе.

При жените челните места заеха: Исмерай Ибрям от „ДЖАВЕЛИН” Бургас, Дарина Цуцуманова от „ДЕЛФИН-И” Бургас и Ани Терзиян от „ОРЕЛ” София.

Състезанията се проведоха в спортна зала „Диана”. Организатор на проявата е Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” с любезното съдействие на Община Ямбол и Параолимпийска асоциация в София.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Севлиево се проведе open турнир по петанка за хора с увреждания

Пролетен open турнир по петанка за хора с увреждания се проведе този уикенд – 13 и 14 април в град Севлиево. Турнирът беше за дублети и сингъли и бе организиран от СКХУ „Алфа” с финансовата помощ на Община Севлиево, фирма „Тони Трейдинг” и хотел „Одеса”.
На състезанието за дублети се явиха 14 отбора - 5 от гр. Севлиево - 4 от СКХУ „Алфа” и 1 от „М-Прес”; 1 от гр. Сливен; 1 от гр. Ямбол, 1 от гр. Варна, 4 от гр. София и 2 от гр. Белене.
Първият ден се играха смесени дублети (отбор от двама човека) по швейцарската система до 13 точки.
При дублетите крайното класиране бе следното:
1-во място „Тату”- гр. София - Албена Димитрова и Калин Панайотов;
2-ро място „Изненада”- гр. София – Доника Василева и Вилхем Балтаджан;
3-то място „Вики”- гр. София - Георги Димитров и Румяна Чолакова;
3-то място СКХУ „Сините камъни” - гр. Сливен – Ангел Манолов и Наталия Илиева;
4-то място СКХУ „Алфа”- 4 - гр. Севлиево – Христо Георгиев и Пламен Асенов;
5-то място СКХУ „Алфа”-3 - гр.Севлиево – Рангел Аспарухов и Любо Енчев;
6-то място гр. Белене – 2 – Петър Петров и Снежа Иванова;
7-мо място СКХУ „Варна” – Желю Желев и Джейхан Ташчъ;
8-мо място гр. Белене -1 - Светла и Пламен;
9-то място СКИ „Ямбол-99” - Васил Пастармаджиев и Петър Колев;
10-то място СКХУ „Алфа”- 2 - Иван Ботев и Митко Иванов;
11-то място „М-Прес”- М. Марков и Симо Марков;
12-то място СКХУ „Алфа”- 1 – Никола Минков и Ивайло Стефанов;
На 14-ти след изиграването на финала при дублетите председателят на БФП - Калин Панайотов награди призьорите.
От 10:30 часа започнаха сингълите, които се проведоха отново по швейцарската система до 13 точки.
За състезанието се бяха регистрирали 24 човека. Спортната проява премина изключително оспорвано.
При сингълите се получи следното класиране:
1-во място – Ангел Манолов - гр. Сливен;
2-ро място - Вилхем Балтаджан - гр. София;
3-то място - Румяна Чолакова - гр. София;
3-то място – Джейхан Ташчъ - гр. Варна;
4-то място - Албена Димитрова - гр. София;
5-то място – Георги Димитров – гр. София;
6-то място – Доника Василева - гр. София;
След състезанието бяха връчени медали и грамоти.

sliven.net
« Последна редакция: 15.04.2013 23:47:01 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса, вдигане на тежести, гюле и плуване в Бургас

От 20 до 23 юни град Бургас стана домакин на Държавно първенство по тенис на маса, вдигане на тежести от легнало положение, гюле и плуване за хора с увреждания. В спортната надпревара взеха участие отбори от Варна, Севлиево, Сливен, Ямбол, Кюстендил, София и от града-домакин – Бургас.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса и завърши с отборно класиране за „ДЕЛФИН-И” Бургас при жените и „ТРАКИ” Пловдив при мъжете.
Проведе се и open турнир по тенис на маса. Тук победители станаха: Паун Вътов от Кюстендил, Йордан Митев от „ТРАКИ” Пловдив и Ивайло Пеев от „ТРАКИ” Пловдив.
В спортната дисциплина плуване, призовите места си поделиха: Събин Петров от Севлиево, Желяз Кондев от „Никея” Варна, Минко Райков от Варна и др. При жените 50 метра свободен стил победител стана Мария Петрова от Варна, Валентина Марчева от „ДЕЛФИН-И” Бургас и Ани Терзиян от „ОРЕЛ” София.
В дисциплината вдигане на тежести при жените победител стана Иванка Колева от Стара Загора. Второто място зае Есмерай Ибрям от „ДЖАВЕЛИН” Бургас, а трета остана Дарина Цуцуманова от „ДЕЛФИН-И” Бургас.
В рамките на това държавно първенство се проведе и състезание по тласкане на гюле, в което имаха право да участвуват само параолимпийци, на които им предстои участие в чужбина. Тук призовите места заеха при жените: Иванка Колева от Стара Загора, Есмерай Ибрям от „ДЖАВЕЛИН” Бургас и Румяна Милева от „ТРАКИ” Пловдив. При мъжете победител стана Николай Кръстев от Бургас.
Награждаването на отличилите се спортисти се състоя в ресторанта на Хотел Парк в морския град. Призьорите получиха наградите си от президента на Параолимпийската асоциация Илия Лалов, както и от представители на Община Бургас.
Г-н Лалов благодари на общината за добрата организация на състезанието и връчи плакет.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участваха в Държавно първенство по тенис на маса, вдигане на тежести и спортна стрелба в град Варна

От 26 до 29 септември в град Варна се състоя Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса, вдигане на тежести от легнало положение и спортна стрелба с пушка. В спортната надпревара взеха участие отбори от Севлиево, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Шумен и от града домакин.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса и завърши с отборно класиране за „ИКАР” Варна при жените и при мъжете за „НИКЕА” Варна.
В спортната дисциплина вдигане на тежести победители при жените станаха: Есмерай Ибрям от „ДЖАВЕЛИН” Бургас, Зоя Чавдарова от Варна и Ани Терзиян от „ОРЕЛ” София. При мъжете челните места заеха: Христо Иванов от Русе, Николай Кръстев от Бургас и Николай Банчев от Варна.
В дисциплината спортна стрелба с пушка при седналите челните места заеха: Милена Тодорова от Варна, Ангел Манолов от Сливен и Милен Иванов от Пловдив.
При стрелящите прави първото място зае Димитър Йорданов от Сливен, Емилия Иванова от Варна и Лидия Августинова от Пловдив.
В рамките на това Държавно първенство се проведе и състезание по шахмат за незрящи. Тук призовите места заеха – при жените това са: Недялка Желязкова от Варна, Недялка Миткова от Варна и Димитрина Ганева от Варна. При мъжете първото място зае Стоян Ганев от Варна. Втори стана Димитър Желев от Варна, а почетното трето място зае Николай Иванов от Шумен.
Награждаването на отличилите се спортисти се състоя в ресторанта на хотел „Черно море” в морския град. Призьорите получиха наградите си от президента на Параолимпийската асоциация Илия Лалов, кмета на града Иван Портних, както и от представители на Община Варна.
Г-н Лалов благодари на общината за добрата организация на състезанието и връчи плакет.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участваха в Сливен в Държавно първенство по тенис на маса и бадминтон

Държавно първенство по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания се проведе тази събота в Сливен. В спортната надпревара взеха участие отбори от Пловдив, Варна, Ямбол, Бургас, София и от града домакин.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса. Тук победители в отделните групи станаха: Зина Катева от Ямбол, Петьо Канов от Сливен, Латин Банков от Пловдив, Станимир Петков от Ямбол, Димитър Павлов от София и др.
В open турнира по тенис на маса челните места заеха състезатели от Бургас, Варна и Пловдив.
В дисциплината бадминтон призовите места в отделните групи заеха: Георги Митев от Ямбол, Петър Колев от Ямбол, Димитър Йорданов от Сливен, Димитър Павлов от София и др.
Държавното първенство по тенис на маса и бадминтон се проведе с любезното съдействие на Община Сливен и политическа партия „ГЕРБ”. Председателят на параолимпийската асоциация г-н Илия Лалов благодари за добрата организация и награди участниците в състезанието. Той връчи плакет на кмета на града инж. Кольо Милев.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Ямбол се проведе Държавно първенство по тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания

За поредна година по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, хора с увреждания от цялата страна се събраха този уикенд /30 ноември/ в Ямбол за да вземат участие в Държавно първенство по тенис на маса и индивидуален турнир по вдигане на тежести от легнало положение за купата „Христо Христов”. В състезанията взеха участие спортни отбори от Пловдив, София, Сливен, Варна, Бургас, Русе, Ямбол и др.
Спортната програма бе открита точно в 09:00 часа в зала „Диана”. Разделени на групи, в зависимост от заболяванията, хората с увреждания участвуваха в състезание по тенис на маса. След оспорвана надпревара първенците се състезаваха и в опън турнир по тенис на маса.
В 16:00 часа се проведе и индивидуалния турнир по вдигане на тежести от легнало положение за купата „Христо Христов”.
Награждаването на победителите в отделните дисциплини се състоя в ресторант „Каручката” в ямболското село Кукорево. Сред първенците са: Джейхан Ташчъ от „ВАРНА 2010”, Станимир Петков от Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99”, Зина Катева от Ямбол, Йордан Митев от „ТРАКИ” Пловдив и много други.
Състезанията по тенис на маса и вдигане на тежести бяха организирани от председателя на Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” Надка Александрова с любезното съдействие на Община Ямбол и Община Тунджа, както и на спонсори. Президента на Параолимпийската асоциация г-н Илия Лалов изрази своята благодарност към председателката на ямболския спортен клуб за отличната организация и провеждане на състезанието.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цяла България участваха в състезания по тенис на маса, вдигане на тежести от лежанка и стрелба с пушка във Варна

Част от наградените призьори по тенис на маса във Варна
За 14-та поредна година черноморската ни столица Варна стана домакин на Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса, вдигане на тежести от лежанка и спортна стрелба с пушка. Спортната надпревара се проведе от 4 до 7 септември и в нея взеха участие представители от цяла България.
След оспорвана надпревара по тенис на маса се отличиха следните спортисти: Първи е Денислав Коджабашев от Варна. Той е национален състезател и се завърна преди броени дни от СП за хора с увреждания до 23 г. в Англия. Там спечели два златни медала в групата си – на сингъл и двойки. Денислав стана първи в OPEN класа, а също така и в групата си –клас 10.
Останалите призьори са: При жените в клас 6 първа е Богомилка Манолова от „Икар“-Варна. В клас 7: първа е Ани Терзиян от София. Мария Петрова от НСА стана победителка в клас 9. При мъжете в клас 5 на първо място е Любо Вангелов от „Никея“ – Варна. В клас 7 първото място е за Желез Атанасов от същия клуб, а второто остана за Станимир Петков от спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99”. В клас 6 злато за Петьо Канов от Сливен. В клас 8 Йордан Митев от Пловдив бе над всички. В клас 9 шампионът се казва Георги Колев от „Никея“ – Варна.
В отборното класиране първи са „Никея“ – Варна с 59 т., пред „Атлант“ – Варна с 21 т. и „Палталия“ – Кюстендил с 18 т.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Национално състезание по петанк и дартс за Купа "Идеал Стандарт" 19, 20, 21.09.2014 година

За втора поредна година СКХУ „Алфа” организира Национален есенен турнир по петанка за  хора с увреждания за Купата на „Идеал Стандарт”. Надпреварата се проведе на 19 и 20 септември в парк „Борова гора“ и събра отбори от Варна, Бургас, Сливен, София, Ямбол, Девня, Троян и други. СКХУ „Алфа”  участва с три отбора по швейцарска система до 13 точки. На старта застанаха 12 отбора. От тях до полуфинарлите достигнаха  четири. „Сините камъни“ - Сливен мериха сили с „Алфа 2“ и паднаха с 1:13 от севлиевци. Вторият полуфинал се разигра между НСА – София и „Варна-2010“. Победител в тяхната игра стана отборът на НСА с 13:8 точки. Така на финал се срещнаха варненци и „Алфа 2“. Спорът беше решен в полза на домакините, които надделяха с 13:8 точки и спечелиха за втори пореден път Купата на „Идеал Стандарт”. Втори и трети се класираха съответно представителите на НСА – София и „Варна-2010“, а четвърти станаха „Сините камъни“ - Сливен.
Проведе се  и  турнир по дартс. За участие в него се записаха 35 човека, които мериха сили в индивидуален турнир и отборно. При индивидуалното до финалите достигнаха десет човека. Златото спечели Жельо Желев от Варна с максимум от 100 точки, следван от Николай Цуцуманов от Бургас с 54 точки. Бронзов медал грабна Ивайло Добрев с 49 точки от Севлиево,  четвърти остана Константин Ванчев от Бургас, а пети - Иван Ботев СКХУ „Алфа”Севлиево. В отборното класиране Купата на „Идеал Стандарт” завоюва отборът на гр. Бургас.

АЛФА СЕВЛИЕВО
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
59 отбора от осем града в страната участват в деветото държавно първенство по бадминтон и турнир по тенис на маса и лека атлетика в Сливен

На 10 октомври в Сливен стартира деветото държавно първенство по бадминтон и турнир по тенис на маса и лека атлетика за хора с увреждания. В спортната надпревара участват 59 отбора от осем града в стараната - Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив, София, Благоевград, Ямбол и Сливен.
Официалното откриване на спортното събитие бе дадено в 09:30 часа на Помощното игрище на стадион „Хаджи Димитър”, където се проведоха и стартовете от леката атлетика. Състезанията по тенис на маса ще започнат на 11 октомври в следобедните часове в зала „Васил Левски”, а срещите по бадминтон ще се играят в комплекс „Асеновец” сутринта от 09:00 часа.
Очаквайте подробности!

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна премериха сили в Сливен в състезания по тенис на маса, бадминтон и лека атлетика

На 10 и 11 октомври в Сливен се състоя деветото държавно първенство по бадминтон и турнир по тенис на маса и лека атлетика за хора с увреждания. В спортната надпревара участваха 59 отбора от осем града в България – Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив, София, Благоевград, Ямбол и Сливен.
Официалното откриване на спортното събитие бе дадено в 09:30 часа на Помощното игрище на стадион „Хаджи Димитър” от заместник-кметът по финансите на Община Сливен Румен Андонов. Той приветства спортистите, дошли в града под Сините камъни и им пожела успех в дисциплините, в които ще се състезават.
„Перспективата за развитие на това състезание е добра и в следващите години вероятно отново ще се възползваме от домакинството на Сливен”, заяви пред присъстващите председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов.
Българската параолимпийска асоциация връчи благодарствен плакет на община Сливен за подкрепа на спорта сред хората с увреждания. Плакетът получи Румен Андонов, заместник-кмет по финансите.
Всички отличили се спортисти получиха своите награди в дневния бар на хотел „Сливен”, където се състоя и галавечерята на състезателите.
Г-н Лалов благодари на организаторите – Спортен клуб за хора с увреждания „Сини Камъни” и Община Сливен за отличната организация на състезанията.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Ямбол се състоя Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса и баскетбол на рингови колички

На 29 ноември град Ямбол бе домакин на Държавно първенство по тенис на маса и баскетбол на рингови колички. В спортната надпревара взеха участие отбори от Сливен, Пловдив, Бургас, Ямбол, София и др.
Официалният старт на спортното събитие бе даден в 09:00 часа в спортна зала "Диана", където се проведоха и състезанията.
След оспорвана борба по тенис на маса се получи и следното класиране:
При жените - пета група – първа е Иванка Колева от Стара Загора, втора е Петя Михайлова от ямболския спортен клуб на инвалида - "ЯМБОЛ-99".
В шеста група спечели Румяна Милева – “Траки” – Пловдив.
В седма група шампионка е Зина Катева от Ямбол, втора е съотборничката и от "ЯМБОЛ-99" Даниела Русева. В 9-та група първа е Мария Петрова от Паролин НСА, втора и трета са състезателките на СКИ "ЯМБОЛ-99” Веска Танева и Стойка Колева. В оупън надпреварата първа е нашата Зина Катева, а в отборното класиране ямболските параспортистки са шампионки.
При мъжете в пета група първи е Георги Киряков от „ЯМБОЛ-99”, в шеста група победи Петьо Канов от "Сини камъни" – Сливен, в седма група шампион е Джейхан Ташчъ – „Варна 2010”, а трети е Георги Митев от СКИ "ЯМБОЛ-99". В осма група Бранимир Стефанов от "Делфин И" - Бургас.
В оупън турнира първи е ямболлията Йордан Митев, който се състезава за Траки-Пловдив. В отборното класиране при мъжете първи е клуб “Сини камъни” от Сливен, ямболските параспортисти са втори. В комплексното класиране първи е СКИ „ЯМБОЛ-99”.
В надпреварата на тристранния турнир по баскетбол в инвалидни колички спечели отборът на Варна 2010, втори остана отборът на Балкан от София, а трети е тимът на Бургас.

sliven.net
« Последна редакция: 02.12.2014 14:23:47 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участваха в Държавно първенство по тенис на маса в град Варна

На 6 юни 2015 година град Варна бе домакин на Държавно първенство по тенис на маса за хора с увреждания. Надпреварата се проведе в Двореца на културата и спорта. На официалното откриване на първенството присъства председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов и Веска Иванова, главен експерт в отдел „Спорт“, при Община Варна.
В състезанието взеха участие спортисти от цялата страна. Най-добрите тенесисти премериха сили в надпреварата. Проведе се и open турнир по тенис на маса. След това се излъчиха и победителите. Сред тях са Димитър Йорданов от СКХУ „Сини Камъни” Сливен, Зина Катева от СКИ „ЯМБОЛ-99”, Георги Колев от „Никея” Варна, Йордан Митев „Никея” Варна, Георги Митев от СКИ „ЯМБОЛ-99”, Стойка Атанасова от СКИ „ЯМБОЛ-99”, Джейхан Ташчъ от „Варна 2010”, Богомилка Манолова от „ИКАР” Варна и др.
Накрая г-н Лалов благодари на община Варна за добрата организация на състезанието и връчи плакет.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Този уикенд в Сливен ще се проведе държавно първенство по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания

Снимка архив
На 10 октомври в Сливен ще се състои десето държавно първенство по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания, съобщи Стоян Гурков от общинския отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт” за Sliveninfo.
Официалното откриване на турнира по тенис е в 9:00 часа в зала „Васил Левски”. Състезанието ще започне в 9:30 часа. Откриването на Държавното първенство по бадминтон за хора с увреждания е същия ден в 14:00 часа в зала „Асеновец”. Това информира Ангел Манолов, председател на Сдружение Спортен Клуб /ССК/ „Сините камъни”.
Ще се включат над 40 състезатели от клубове на хора с увреждания от градовете Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и Ямбол. В турнира ще вземе участие и Иванка Колева, състезател и медалист от параолимпийски игри.
Състезанието е част от годишния спортен календар на община Сливен. Организатори са община Сливен, Българската параолимпийска асоциация и ССК „Сините камъни”.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Ямбол посрещна този уикенд състезатели с увреждания по тенис на маса от цяла България

От 27 до 29 ноември 2015 година в град Ямбол се проведоха два турнира по тенис на маса. В спортните надпревари взеха участие около 40 състезатели с увреждания от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Силистра, Русе, от града домакин – Ямбол и др.
Състезанията се проведоха в спортна зала „Диана”. Те бяха открити от председателят на спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” Надка Александрова и председателят на БПОА в София г-н Илия Лалов.
Програмата започна с индивидуален турнир по тенис на маса. Разделени на групи, в зависимост от своите заболявания, състезателите показаха своите спортни умения. Най-добрите от тях участваха след това в турнир по двойки.
Отличилите се спортисти бяха наградени от Илия Лалов и Ивайло Дуков – главен експерт „Спорт” към община Ямбол. Сред тях са Джейхан Ташчъ от Варна, Борис Костадинов от Пловдив, Богомилка Манолова от Варна, Димитър Павлов от София, Ани Мартинова от Варна и др.
Домакините от спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” също показаха добри резултати. Сред наградените състезатели са Петя Михайлова, която зае трето място, Веска Танева – 1 място, 1 място – Зина Катева, Георги Киряков – 2 място, Станимир Петков – 3 място, Георги Митев – 3 място, Иван Георгиев – 2 място.
След официалната церемония по награждаването, председателят на параолимпийска асоциация г-н Илия Лалов връчи златен медал на председателката Надка Александрова за добрата организация на спортната проява. Той благодари още на всички, които са допринесли за реализацията на това събитие.
Накрая, по инициатива на организаторите, спортистите посетиха новооткрития музей, намиращ се в сградата на Безистена. В него те имаха възможността да разгледат колекцията от икони, керамични съдове, да се запознаят с историята на Ямбол от началото на 20-ти век до наши дни и др.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна показаха силен дух и спортментство на състезания в Сливен

За поредна година в Сливен се проведоха състезания за хора с увреждания. В спортната надпревара взеха участие около 30 спортисти от цялата страна.
Програмата бе открита точно в 09:00 часа в зала „Васил Левски“. Разделени на групи, в зависимост от заболяванията, хората с увреждания участваха в турнир по тенис на маса. След оспорвана надпревара, първенците се състезаваха и в опън турнир по тенис на маса.
В 14:00 часа в спортна зала „Асеновец“ се проведе и Държавно първенство по бадминтон.
Награждаването на победителите в отделните дисциплини се състоя в ресторант „Старото село“. Сред тях са: Джейхан Ташчъ от „ВАРНА 2010”, Станимир Петков от Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99”, Зина Катева от Ямбол, Иван Георгиев от Ямбол, Стефан Маринов от Сливен, Йордан Митев от „Никея“ Варна, Борис Костадинов от „ТРАКИ“ Пловдив и др.
Президентът на Параолимпийската асоциация г-н Илия Лалов благодари на Ангел Манолов – председател на спортен клуб за хора с увреждания „Сини камъни“, за отличната организация на състезанието.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Сливен проведоха състезание по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждане

За поредна година Сливен стана домакин на състезания по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания. Спортната надпревара бе открита от президента на Българската параолимпийска асоциация г-н Илия Лалов и Ангел Манолов – председател на СКХУ „Сини камъни“.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса в зала „Васил Левски“. По обяд в събота се изиграха и срещите в open турнира. След това се състоя дисциплината бадминтон в спортна зала „Асеновец“.
Призьорите бяха наградени в ресторант „Старото село“. Г-н Лалов благодари на Ангел Манолов за отличната организация на състезанието.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11676
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Ямбол се проведе Държавно първенство по тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания

Отборът на СКИ „ЯМБОЛ-99“ завоюва първо място отборно на провелия се на 25 ноември Държавен индивидуален турнир по тенис на маса за хора с увреждания в град Ямбол. В спортната надпревара участваха близо 50 състезатели. Сред останалите първенци са отбор от Сливен и Варна.
На същата дата се състоя и индивидуален турнир по вдигане на тежести за купата „Христо Христов“, отново за хора с увреждания. Отборно първото място на щангите зае „ДЖАВЕЛИН“ Бургас, на второ място остана СКИ „ЯМБОЛ-99“, а на трето „ТРАКИ“ Пловдив.
Двата турнира се проведоха благодарение на БПА, община Ямбол, община Тунджа и НАСО. Победителите в отделните дисциплини бяха наградени от председателят на Българската параолимпийска асоциация г-н Илия Лалов.
Традиционно състезанията в гр. Ямбол се провеждат в навечерието на 3-ти декември – Международен ден на хората с увреждания. И тази година това не е изключение. Състезанието премина благополучно в спортна зала „Диана“.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.