Автор Тема: Спортен клуб за хора с увреждания "Сини камъни" Сливен  (Прочетена 17230 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса, вдигане на тежести, гюле и плуване в Бургас

От 20 до 23 юни град Бургас стана домакин на Държавно първенство по тенис на маса, вдигане на тежести от легнало положение, гюле и плуване за хора с увреждания. В спортната надпревара взеха участие отбори от Варна, Севлиево, Сливен, Ямбол, Кюстендил, София и от града-домакин – Бургас.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса и завърши с отборно класиране за „ДЕЛФИН-И” Бургас при жените и „ТРАКИ” Пловдив при мъжете.
Проведе се и open турнир по тенис на маса. Тук победители станаха: Паун Вътов от Кюстендил, Йордан Митев от „ТРАКИ” Пловдив и Ивайло Пеев от „ТРАКИ” Пловдив.
В спортната дисциплина плуване, призовите места си поделиха: Събин Петров от Севлиево, Желяз Кондев от „Никея” Варна, Минко Райков от Варна и др. При жените 50 метра свободен стил победител стана Мария Петрова от Варна, Валентина Марчева от „ДЕЛФИН-И” Бургас и Ани Терзиян от „ОРЕЛ” София.
В дисциплината вдигане на тежести при жените победител стана Иванка Колева от Стара Загора. Второто място зае Есмерай Ибрям от „ДЖАВЕЛИН” Бургас, а трета остана Дарина Цуцуманова от „ДЕЛФИН-И” Бургас.
В рамките на това държавно първенство се проведе и състезание по тласкане на гюле, в което имаха право да участвуват само параолимпийци, на които им предстои участие в чужбина. Тук призовите места заеха при жените: Иванка Колева от Стара Загора, Есмерай Ибрям от „ДЖАВЕЛИН” Бургас и Румяна Милева от „ТРАКИ” Пловдив. При мъжете победител стана Николай Кръстев от Бургас.
Награждаването на отличилите се спортисти се състоя в ресторанта на Хотел Парк в морския град. Призьорите получиха наградите си от президента на Параолимпийската асоциация Илия Лалов, както и от представители на Община Бургас.
Г-н Лалов благодари на общината за добрата организация на състезанието и връчи плакет.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участваха в Държавно първенство по тенис на маса, вдигане на тежести и спортна стрелба в град Варна

От 26 до 29 септември в град Варна се състоя Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса, вдигане на тежести от легнало положение и спортна стрелба с пушка. В спортната надпревара взеха участие отбори от Севлиево, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Шумен и от града домакин.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса и завърши с отборно класиране за „ИКАР” Варна при жените и при мъжете за „НИКЕА” Варна.
В спортната дисциплина вдигане на тежести победители при жените станаха: Есмерай Ибрям от „ДЖАВЕЛИН” Бургас, Зоя Чавдарова от Варна и Ани Терзиян от „ОРЕЛ” София. При мъжете челните места заеха: Христо Иванов от Русе, Николай Кръстев от Бургас и Николай Банчев от Варна.
В дисциплината спортна стрелба с пушка при седналите челните места заеха: Милена Тодорова от Варна, Ангел Манолов от Сливен и Милен Иванов от Пловдив.
При стрелящите прави първото място зае Димитър Йорданов от Сливен, Емилия Иванова от Варна и Лидия Августинова от Пловдив.
В рамките на това Държавно първенство се проведе и състезание по шахмат за незрящи. Тук призовите места заеха – при жените това са: Недялка Желязкова от Варна, Недялка Миткова от Варна и Димитрина Ганева от Варна. При мъжете първото място зае Стоян Ганев от Варна. Втори стана Димитър Желев от Варна, а почетното трето място зае Николай Иванов от Шумен.
Награждаването на отличилите се спортисти се състоя в ресторанта на хотел „Черно море” в морския град. Призьорите получиха наградите си от президента на Параолимпийската асоциация Илия Лалов, кмета на града Иван Портних, както и от представители на Община Варна.
Г-н Лалов благодари на общината за добрата организация на състезанието и връчи плакет.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участваха в Сливен в Държавно първенство по тенис на маса и бадминтон

Държавно първенство по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания се проведе тази събота в Сливен. В спортната надпревара взеха участие отбори от Пловдив, Варна, Ямбол, Бургас, София и от града домакин.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса. Тук победители в отделните групи станаха: Зина Катева от Ямбол, Петьо Канов от Сливен, Латин Банков от Пловдив, Станимир Петков от Ямбол, Димитър Павлов от София и др.
В open турнира по тенис на маса челните места заеха състезатели от Бургас, Варна и Пловдив.
В дисциплината бадминтон призовите места в отделните групи заеха: Георги Митев от Ямбол, Петър Колев от Ямбол, Димитър Йорданов от Сливен, Димитър Павлов от София и др.
Държавното първенство по тенис на маса и бадминтон се проведе с любезното съдействие на Община Сливен и политическа партия „ГЕРБ”. Председателят на параолимпийската асоциация г-н Илия Лалов благодари за добрата организация и награди участниците в състезанието. Той връчи плакет на кмета на града инж. Кольо Милев.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Ямбол се проведе Държавно първенство по тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания

За поредна година по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, хора с увреждания от цялата страна се събраха този уикенд /30 ноември/ в Ямбол за да вземат участие в Държавно първенство по тенис на маса и индивидуален турнир по вдигане на тежести от легнало положение за купата „Христо Христов”. В състезанията взеха участие спортни отбори от Пловдив, София, Сливен, Варна, Бургас, Русе, Ямбол и др.
Спортната програма бе открита точно в 09:00 часа в зала „Диана”. Разделени на групи, в зависимост от заболяванията, хората с увреждания участвуваха в състезание по тенис на маса. След оспорвана надпревара първенците се състезаваха и в опън турнир по тенис на маса.
В 16:00 часа се проведе и индивидуалния турнир по вдигане на тежести от легнало положение за купата „Христо Христов”.
Награждаването на победителите в отделните дисциплини се състоя в ресторант „Каручката” в ямболското село Кукорево. Сред първенците са: Джейхан Ташчъ от „ВАРНА 2010”, Станимир Петков от Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99”, Зина Катева от Ямбол, Йордан Митев от „ТРАКИ” Пловдив и много други.
Състезанията по тенис на маса и вдигане на тежести бяха организирани от председателя на Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” Надка Александрова с любезното съдействие на Община Ямбол и Община Тунджа, както и на спонсори. Президента на Параолимпийската асоциация г-н Илия Лалов изрази своята благодарност към председателката на ямболския спортен клуб за отличната организация и провеждане на състезанието.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цяла България участваха в състезания по тенис на маса, вдигане на тежести от лежанка и стрелба с пушка във Варна

Част от наградените призьори по тенис на маса във Варна
За 14-та поредна година черноморската ни столица Варна стана домакин на Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса, вдигане на тежести от лежанка и спортна стрелба с пушка. Спортната надпревара се проведе от 4 до 7 септември и в нея взеха участие представители от цяла България.
След оспорвана надпревара по тенис на маса се отличиха следните спортисти: Първи е Денислав Коджабашев от Варна. Той е национален състезател и се завърна преди броени дни от СП за хора с увреждания до 23 г. в Англия. Там спечели два златни медала в групата си – на сингъл и двойки. Денислав стана първи в OPEN класа, а също така и в групата си –клас 10.
Останалите призьори са: При жените в клас 6 първа е Богомилка Манолова от „Икар“-Варна. В клас 7: първа е Ани Терзиян от София. Мария Петрова от НСА стана победителка в клас 9. При мъжете в клас 5 на първо място е Любо Вангелов от „Никея“ – Варна. В клас 7 първото място е за Желез Атанасов от същия клуб, а второто остана за Станимир Петков от спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99”. В клас 6 злато за Петьо Канов от Сливен. В клас 8 Йордан Митев от Пловдив бе над всички. В клас 9 шампионът се казва Георги Колев от „Никея“ – Варна.
В отборното класиране първи са „Никея“ – Варна с 59 т., пред „Атлант“ – Варна с 21 т. и „Палталия“ – Кюстендил с 18 т.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Национално състезание по петанк и дартс за Купа "Идеал Стандарт" 19, 20, 21.09.2014 година

За втора поредна година СКХУ „Алфа” организира Национален есенен турнир по петанка за  хора с увреждания за Купата на „Идеал Стандарт”. Надпреварата се проведе на 19 и 20 септември в парк „Борова гора“ и събра отбори от Варна, Бургас, Сливен, София, Ямбол, Девня, Троян и други. СКХУ „Алфа”  участва с три отбора по швейцарска система до 13 точки. На старта застанаха 12 отбора. От тях до полуфинарлите достигнаха  четири. „Сините камъни“ - Сливен мериха сили с „Алфа 2“ и паднаха с 1:13 от севлиевци. Вторият полуфинал се разигра между НСА – София и „Варна-2010“. Победител в тяхната игра стана отборът на НСА с 13:8 точки. Така на финал се срещнаха варненци и „Алфа 2“. Спорът беше решен в полза на домакините, които надделяха с 13:8 точки и спечелиха за втори пореден път Купата на „Идеал Стандарт”. Втори и трети се класираха съответно представителите на НСА – София и „Варна-2010“, а четвърти станаха „Сините камъни“ - Сливен.
Проведе се  и  турнир по дартс. За участие в него се записаха 35 човека, които мериха сили в индивидуален турнир и отборно. При индивидуалното до финалите достигнаха десет човека. Златото спечели Жельо Желев от Варна с максимум от 100 точки, следван от Николай Цуцуманов от Бургас с 54 точки. Бронзов медал грабна Ивайло Добрев с 49 точки от Севлиево,  четвърти остана Константин Ванчев от Бургас, а пети - Иван Ботев СКХУ „Алфа”Севлиево. В отборното класиране Купата на „Идеал Стандарт” завоюва отборът на гр. Бургас.

АЛФА СЕВЛИЕВО
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
59 отбора от осем града в страната участват в деветото държавно първенство по бадминтон и турнир по тенис на маса и лека атлетика в Сливен

На 10 октомври в Сливен стартира деветото държавно първенство по бадминтон и турнир по тенис на маса и лека атлетика за хора с увреждания. В спортната надпревара участват 59 отбора от осем града в стараната - Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив, София, Благоевград, Ямбол и Сливен.
Официалното откриване на спортното събитие бе дадено в 09:30 часа на Помощното игрище на стадион „Хаджи Димитър”, където се проведоха и стартовете от леката атлетика. Състезанията по тенис на маса ще започнат на 11 октомври в следобедните часове в зала „Васил Левски”, а срещите по бадминтон ще се играят в комплекс „Асеновец” сутринта от 09:00 часа.
Очаквайте подробности!

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна премериха сили в Сливен в състезания по тенис на маса, бадминтон и лека атлетика

На 10 и 11 октомври в Сливен се състоя деветото държавно първенство по бадминтон и турнир по тенис на маса и лека атлетика за хора с увреждания. В спортната надпревара участваха 59 отбора от осем града в България – Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив, София, Благоевград, Ямбол и Сливен.
Официалното откриване на спортното събитие бе дадено в 09:30 часа на Помощното игрище на стадион „Хаджи Димитър” от заместник-кметът по финансите на Община Сливен Румен Андонов. Той приветства спортистите, дошли в града под Сините камъни и им пожела успех в дисциплините, в които ще се състезават.
„Перспективата за развитие на това състезание е добра и в следващите години вероятно отново ще се възползваме от домакинството на Сливен”, заяви пред присъстващите председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов.
Българската параолимпийска асоциация връчи благодарствен плакет на община Сливен за подкрепа на спорта сред хората с увреждания. Плакетът получи Румен Андонов, заместник-кмет по финансите.
Всички отличили се спортисти получиха своите награди в дневния бар на хотел „Сливен”, където се състоя и галавечерята на състезателите.
Г-н Лалов благодари на организаторите – Спортен клуб за хора с увреждания „Сини Камъни” и Община Сливен за отличната организация на състезанията.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Ямбол се състоя Държавно първенство за хора с увреждания по тенис на маса и баскетбол на рингови колички

На 29 ноември град Ямбол бе домакин на Държавно първенство по тенис на маса и баскетбол на рингови колички. В спортната надпревара взеха участие отбори от Сливен, Пловдив, Бургас, Ямбол, София и др.
Официалният старт на спортното събитие бе даден в 09:00 часа в спортна зала "Диана", където се проведоха и състезанията.
След оспорвана борба по тенис на маса се получи и следното класиране:
При жените - пета група – първа е Иванка Колева от Стара Загора, втора е Петя Михайлова от ямболския спортен клуб на инвалида - "ЯМБОЛ-99".
В шеста група спечели Румяна Милева – “Траки” – Пловдив.
В седма група шампионка е Зина Катева от Ямбол, втора е съотборничката и от "ЯМБОЛ-99" Даниела Русева. В 9-та група първа е Мария Петрова от Паролин НСА, втора и трета са състезателките на СКИ "ЯМБОЛ-99” Веска Танева и Стойка Колева. В оупън надпреварата първа е нашата Зина Катева, а в отборното класиране ямболските параспортистки са шампионки.
При мъжете в пета група първи е Георги Киряков от „ЯМБОЛ-99”, в шеста група победи Петьо Канов от "Сини камъни" – Сливен, в седма група шампион е Джейхан Ташчъ – „Варна 2010”, а трети е Георги Митев от СКИ "ЯМБОЛ-99". В осма група Бранимир Стефанов от "Делфин И" - Бургас.
В оупън турнира първи е ямболлията Йордан Митев, който се състезава за Траки-Пловдив. В отборното класиране при мъжете първи е клуб “Сини камъни” от Сливен, ямболските параспортисти са втори. В комплексното класиране първи е СКИ „ЯМБОЛ-99”.
В надпреварата на тристранния турнир по баскетбол в инвалидни колички спечели отборът на Варна 2010, втори остана отборът на Балкан от София, а трети е тимът на Бургас.

sliven.net
« Последна редакция: 02.12.2014 14:23:47 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна участваха в Държавно първенство по тенис на маса в град Варна

На 6 юни 2015 година град Варна бе домакин на Държавно първенство по тенис на маса за хора с увреждания. Надпреварата се проведе в Двореца на културата и спорта. На официалното откриване на първенството присъства председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов и Веска Иванова, главен експерт в отдел „Спорт“, при Община Варна.
В състезанието взеха участие спортисти от цялата страна. Най-добрите тенесисти премериха сили в надпреварата. Проведе се и open турнир по тенис на маса. След това се излъчиха и победителите. Сред тях са Димитър Йорданов от СКХУ „Сини Камъни” Сливен, Зина Катева от СКИ „ЯМБОЛ-99”, Георги Колев от „Никея” Варна, Йордан Митев „Никея” Варна, Георги Митев от СКИ „ЯМБОЛ-99”, Стойка Атанасова от СКИ „ЯМБОЛ-99”, Джейхан Ташчъ от „Варна 2010”, Богомилка Манолова от „ИКАР” Варна и др.
Накрая г-н Лалов благодари на община Варна за добрата организация на състезанието и връчи плакет.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Този уикенд в Сливен ще се проведе държавно първенство по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания

Снимка архив
На 10 октомври в Сливен ще се състои десето държавно първенство по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания, съобщи Стоян Гурков от общинския отдел „Социални дейности, здравеопазване и спорт” за Sliveninfo.
Официалното откриване на турнира по тенис е в 9:00 часа в зала „Васил Левски”. Състезанието ще започне в 9:30 часа. Откриването на Държавното първенство по бадминтон за хора с увреждания е същия ден в 14:00 часа в зала „Асеновец”. Това информира Ангел Манолов, председател на Сдружение Спортен Клуб /ССК/ „Сините камъни”.
Ще се включат над 40 състезатели от клубове на хора с увреждания от градовете Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора и Ямбол. В турнира ще вземе участие и Иванка Колева, състезател и медалист от параолимпийски игри.
Състезанието е част от годишния спортен календар на община Сливен. Организатори са община Сливен, Българската параолимпийска асоциация и ССК „Сините камъни”.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Ямбол посрещна този уикенд състезатели с увреждания по тенис на маса от цяла България

От 27 до 29 ноември 2015 година в град Ямбол се проведоха два турнира по тенис на маса. В спортните надпревари взеха участие около 40 състезатели с увреждания от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Силистра, Русе, от града домакин – Ямбол и др.
Състезанията се проведоха в спортна зала „Диана”. Те бяха открити от председателят на спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” Надка Александрова и председателят на БПОА в София г-н Илия Лалов.
Програмата започна с индивидуален турнир по тенис на маса. Разделени на групи, в зависимост от своите заболявания, състезателите показаха своите спортни умения. Най-добрите от тях участваха след това в турнир по двойки.
Отличилите се спортисти бяха наградени от Илия Лалов и Ивайло Дуков – главен експерт „Спорт” към община Ямбол. Сред тях са Джейхан Ташчъ от Варна, Борис Костадинов от Пловдив, Богомилка Манолова от Варна, Димитър Павлов от София, Ани Мартинова от Варна и др.
Домакините от спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99” също показаха добри резултати. Сред наградените състезатели са Петя Михайлова, която зае трето място, Веска Танева – 1 място, 1 място – Зина Катева, Георги Киряков – 2 място, Станимир Петков – 3 място, Георги Митев – 3 място, Иван Георгиев – 2 място.
След официалната церемония по награждаването, председателят на параолимпийска асоциация г-н Илия Лалов връчи златен медал на председателката Надка Александрова за добрата организация на спортната проява. Той благодари още на всички, които са допринесли за реализацията на това събитие.
Накрая, по инициатива на организаторите, спортистите посетиха новооткрития музей, намиращ се в сградата на Безистена. В него те имаха възможността да разгледат колекцията от икони, керамични съдове, да се запознаят с историята на Ямбол от началото на 20-ти век до наши дни и др.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
Хора с увреждания от цялата страна показаха силен дух и спортментство на състезания в Сливен

За поредна година в Сливен се проведоха състезания за хора с увреждания. В спортната надпревара взеха участие около 30 спортисти от цялата страна.
Програмата бе открита точно в 09:00 часа в зала „Васил Левски“. Разделени на групи, в зависимост от заболяванията, хората с увреждания участваха в турнир по тенис на маса. След оспорвана надпревара, първенците се състезаваха и в опън турнир по тенис на маса.
В 14:00 часа в спортна зала „Асеновец“ се проведе и Държавно първенство по бадминтон.
Награждаването на победителите в отделните дисциплини се състоя в ресторант „Старото село“. Сред тях са: Джейхан Ташчъ от „ВАРНА 2010”, Станимир Петков от Спортен клуб за инвалиди „ЯМБОЛ-99”, Зина Катева от Ямбол, Иван Георгиев от Ямбол, Стефан Маринов от Сливен, Йордан Митев от „Никея“ Варна, Борис Костадинов от „ТРАКИ“ Пловдив и др.
Президентът на Параолимпийската асоциация г-н Илия Лалов благодари на Ангел Манолов – председател на спортен клуб за хора с увреждания „Сини камъни“, за отличната организация на състезанието.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Сливен проведоха състезание по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждане

За поредна година Сливен стана домакин на състезания по тенис на маса и бадминтон за хора с увреждания. Спортната надпревара бе открита от президента на Българската параолимпийска асоциация г-н Илия Лалов и Ангел Манолов – председател на СКХУ „Сини камъни“.
Състезанието започна с оспорвана борба по тенис на маса в зала „Васил Левски“. По обяд в събота се изиграха и срещите в open турнира. След това се състоя дисциплината бадминтон в спортна зала „Асеновец“.
Призьорите бяха наградени в ресторант „Старото село“. Г-н Лалов благодари на Ангел Манолов за отличната организация на състезанието.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11390
 • Пол: Мъж
  • Профил
В Ямбол се проведе Държавно първенство по тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания

Отборът на СКИ „ЯМБОЛ-99“ завоюва първо място отборно на провелия се на 25 ноември Държавен индивидуален турнир по тенис на маса за хора с увреждания в град Ямбол. В спортната надпревара участваха близо 50 състезатели. Сред останалите първенци са отбор от Сливен и Варна.
На същата дата се състоя и индивидуален турнир по вдигане на тежести за купата „Христо Христов“, отново за хора с увреждания. Отборно първото място на щангите зае „ДЖАВЕЛИН“ Бургас, на второ място остана СКИ „ЯМБОЛ-99“, а на трето „ТРАКИ“ Пловдив.
Двата турнира се проведоха благодарение на БПА, община Ямбол, община Тунджа и НАСО. Победителите в отделните дисциплини бяха наградени от председателят на Българската параолимпийска асоциация г-н Илия Лалов.
Традиционно състезанията в гр. Ямбол се провеждат в навечерието на 3-ти декември – Международен ден на хората с увреждания. И тази година това не е изключение. Състезанието премина благополучно в спортна зала „Диана“.

sliven.net
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.