Автор Тема: До 2010 в Сливен ще има мол  (Прочетена 1225 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11855
  • Пол: Мъж
    • Профил
До 2010 в Сливен ще има мол
« -: 20.08.2010 16:25:40 »
До 2010 в Сливен ще има мол


Проектът е съвместна инвестиция на няколко фирми

До 2010 г. се предвижда мол Сливен да бъде въведен в експлоатация. Строежът на обекта ще започне през октомври тази година. Търговският център ще бъде разположи на площ от 9907 кв. м, която е собственост на Трейд Център Сливен. Местоположението на обекта е на централно място в града и е в близост до магазин „Кауфланд”. Общата застроена площ на мола ще бъде около 45 000 кв. м.

Инвестиционният проект e .... на етап проектиране в напреднала фаза. Един милион лева е струвало само да се направи плана за центъра. Сградата ще включва три надземни нива, от които първите две ще бъдат търговски площи, а третото ще включва зони за забавления, кина, заведения, игрални зали. Посетителите на мола ще могат да паркират автомобилите си в двете подземни нива, отредени изцяло за паркинги.

Това е първият проект за строителство на търговски център от такъв тип в Сливен. Инвестицията, в размер на 31.5 млн. EUR, е на компаниите European Convergence Development Company и Пропърти Кепитъл Груп. Последната е част от българската група Кронос, която е базирана в Сливен. Компанията развива дейност в национален мащаб в няколко сфери – производство и търговия с ядки. Също така фирмата се занимава с преработка и търговия на кафе, и с обработка на над 60 000 дка земеделска земя, от които 15 000 декара са собствени. Компанията инвестира в недвижими имоти и строителство на жилищни, офис и сгради от смесен тип в Сливен, София, Поморие и други. Пропърти Кепитъл Груп има дял от 50% в търговския център.

„Според нашите проучвания, в Сливен има място за такъв проект”, каза Георги Батаков, управител на фирмата „Пропърти Кепитъл Груп”. “Освен това покрай строителството на обекта ще създадем много работни места, като приоритет ще имат сливенските фирми. След откриването на търговския и развлекателен център постоянна работа ще намерят близо 250 души.”

European Convergence Development Company е подписал акционерно споразумение за дял от 42.5% участие в мола, а останалите 7.5% ще бъдат собственост на трета компания. Участието на European Convergence Development Company в проекта ще бъде под формата на покупка на два етапа на общо 42.5% от акционерния капитал на Трейд Център Сливен ЕАД, срещу общо 3.825 млн. EUR.

Проектът в Сливен е седмото съвместно начинание на британския фонд, с което общата стойност на разпределения капитал и планираните инвестиции възлиза на около 57.8 млн. EUR. Сред тях са проект за търговски център съвместно със Сиенит в Бургас и съвместен проект с Мегахим в Русе.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

kolev sl

  • Гост
Re:До 2010 в Сливен ще има мол
« Отговор #1 -: 22.08.2010 08:23:38 »
ами той битака си е там
не знам защо някой си мислят,че МОЛ значи кой знае какво.
стоките съшите производителите им също.
обстановката вътре да различна е -както и наемите
климатизирано,чисто но ти си го плащаш -сандвич на хладно 5лв. справка Карфур Бургас
големи отстъпки да застоки от рода на който купи не повтаря
помислете колко се вдигат цените за да могат с 50% намаление пак да са на печалба
ама какво да се прави модата иска жертви.