Автор Тема: мнението ми за д-р Германова  (Прочетена 3346 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

matilda rose

  • Гост
Здравейте!
Аз съм една от недоволните без "медицински познания" и бих искала да споделя и предпазя всички на които им бъде предписано, като моето "компетентно" лечение. Първо бих искала да уточня, че не искам да криртикувам никого, а само да предпазя, позволявайки си да споделя свободно моето мнение.
Моите увожения към д-р Германова като персона, но не и като лекар. Нямах възможност да се убедя в нейния професионализъм и "компетентност", но съм с положителни отзиви  от доброто отношение, което за съжаление не ми помогна много.
 Два пъти съм била при нея в дистанция от една година. Ставаше въпрос за бактериални инфекции и по думите на микробиолога нищо сериозно, инфекции от които страда всяка втора жена. Така беше ми предписано следното лечение : 10 глобули приготвени по поръчка в аптека. Атибиотик (взет от антибиограмата към който бактериите са чувствителни)+ Butter cacao (бутер какао). Това под формата на глобули става само по поръчка в аптека.На въпроса ми към д-р Германова няма ли след това лечение да получа гъбички тя ми отговори:
- Много е възможно.
След което бях изпратена да си ходя много вежливо без да ми бъде предписано лечение, за да се предодврати една бъдеща гъбична инфекция. Какво ще кажете за тази завидна "компетентност"!?
При положение, че постоянно излизат нови и нови лекарства усъвършенствани и все по добри немога да си обясня,защо д-р Германова прилага тези неуспешни методи на лечение, които не лекуват, а водят до по големи усложнения и увреждания лекувайки едно, а ти идва друго.

Питам се ако нейният метод на лечение беше така успешен, защо и нейните колеги не го прилагат.Питам се защо всички тези фармацефтични компании си губят времето и  пропиляват толкова пари в търсене и разбработване на нови по добри и по слабо токсични лекарства, когато някой преди тях е открил толкова „компетентен” метод на лечение.
Аз, ”некомпетентната” пиша, за да предпазя др „некомпетентни” като мен. И за каква „компетентност” става въпрос, когато нета прелива от толкова много и достъпна информация,  и не е необходимо да „имаш гимназиални познания” за да разбереш че те лекуват некомпетентно. Не прилагайте това лечение ако и на вас ви е изписано! МОЛЯ ВИ, НЕ ГО ПРАВЕТЕ!!! Не си правете експерименти с вашето здраве! Помислете за последствиятя,  става въпрос за вашето здраве.Защо трябва да  си навлечете беля на главата заради нечия некомпетентност?
До кога ще си затваряме очите  пред лекарската некадърност и безхаберие и ще приемаме извинения от рода на „остаряла апаратура”? До кога ще се итерисуват само от пари, а не как да увеличат познанията си и да прилагат едно по адекватно и компетентно лечение?
А на всички които побързат да ме заклеймят в „некомпетентност” ще кажа: „Не съди за да не бъдеш съден!” И един съвет: Работете върху себе си, овладейте своята агресия и променете робския си нрав, защото живеем в правова държава и всеки има правото свободно да изразява своето мнение, та дори то да е различно от нашето и даже негативно. Оставете правото на всеки да се изкаже свободно без да бъде съден за това. И помнете че една усмивка върши чудеса!