Автор Тема: Време е да спрем безумията на един кмет  (Прочетена 776 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11645
  • Пол: Мъж
    • Профил
Време е да спрем безумията на един кмет

12 милиона е една значителна сума, която и без това би затормозила общинския бюджет. Дори и сега общината изпитва сериозни финансови трудности по обслужването на предишния кредит, а в условия на задълбочаваща се криза никой здравомислещ управник не би рискувал с теглене на нови кредити, особено ако е “затънал до гуша” в задължения.

Едно кръгово на “Розова градина” едва ли би струвало повече от 300 000лв, а ако се наложат допълнителни инфраструктурни мероприятия по разширяване на подходите, преместване на паметника на “Орлето” и др, вероятно цифрата би стигнала максимум 400 000лв. Асфалтиране на бул.”Х.Димитър” наистина би било необходимо, но едва след приключване на дейностите по Водния цикъл, но това е далечна перспектива. Може би за кмета това е загубена кауза и по тази причина вече мисли да приключва с новото водоснабдяване и канализация на града. Иначе по проект изпълнителя е длъжен да асфалтира отсечките само около изкопите, т.е.да направи “кръпки”. Кръгово до “Тернопол” в момента изобщо не е необходимо в по – далечна перспектива. Пред общината площадното пространство наистина ще трябва да се оправи, но също в по – далечен план.

Така или иначе такива разходи, дори и да бъдат изпълнени някога, не биха стрували повече от 2 – 3 милиона лева.

Най – важно е в момента обаче да си представим нещата в перспектива: Ако все пак кметът успее да си уреди такъв заем, как би изглеждал градът ни, не смея да си го и помисля даже. Както е в момента разкопан и съсипан, обезлюден, обезкръвен, без яснота докога ще продължи агонията с проектите по ИСПА и ОПОС, без работещи предприятия, съсипана бизнес среда, значителна безработица и мизерия. За сведение на кмета, който явно не върви пеша и не е виждал улиците, празните витрини на магазините, прахоляка и мръсотията, Сливен е един областните центрове с най – нисък стандарт на живот. Хората просто са намерили спасение като бягат от тук и не искат и да си помислят за връщане. Това е жестоко и страшно. А представяте ли си да запушим едновременно и “Розова градина”, и кръстовището пред “Тернопол” (за неясно колко дълъг период), ами то е все едно да сложим една табела на входовете на града: “Влизането с автомобили забранено!”.

Време е да спрем безумията на един кмет, независимо, че някога е бил добър футболист. Невежеството и лудостта на управляващите водят до непростими грешки и са в състояние да унищожат всичко създадено до момента. А градът ни вече е съсипан!

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.