Автор Тема: Сливен ще има две нови кръгови кръстовища  (Прочетена 3308 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11326
  • Пол: Мъж
    • Профил
Сливен ще има две нови кръгови кръстовища

Две кръгови кръстовища ще бъдат изградени в Сливен - на „Розова градина” и до бившия магазин „Тернопол”, където движението е най-натоварено, съобщи кметът Йордан Лечков. Той представи пред журналистите седем готови проекта, по които администрацията ще работи. Предвидено е още разширяване и облагородяване на централния булевард „Хаджи Димитър”, пробив на улица „Раковски”, обновяване на площада пред сградата на общината, както и изграждането на водопреносна и канализационна мрежа в квартал „Ново село”.

Общинските проекти ще бъдат показани в готов вариант на електронни билбордове и на видно място в сградата на общината. Лечков посочи, че необходимите средства ще бъдат осигурени с банков заем в размер на 10-12 милиона лева. Решението за заем предстои да бъде гласувано на заседание на Общинския съвет. Остава заинатилите се общински съветници да решат, че всичко това се прави за гражданите на Сливен, а не за кмета.

Общинска администрация има ясна визия и за парк „Юнак”. Има одобрен проект „Градска среда”. Той предвижда облагородяването на целия парк. Кметът подчерта, че са изплатени обезщетенията на собствениците на имоти, през които ще бъде направен т.нар. пробив на улица „Раковски”, с което тази силно натоварена улица ще стане еднопосочна от „Двата аслана” до полицията. Изплатени са около милион и половина лева на собствениците на имоти, които са предпочели финансово обезпечаване вместо жилища.

Кметът Йордан Лечков заяви още, че ще бъде положени всички усилия за довършване газификацията в детските градини, ясли и училища. В почти всички училища са взети мерки за повишаване на енергийната ефективност. Това се отнася и за по-голямата част от детските градини и ясли. Поставена е изолация и е сменена дограмата, което е довело и до намаляване на разходите.

„Именно заради това администрацията няма проблем в социалната сфера, тъй като сме съкратили максимално разходите”, каза още Лечков. Повечето училища са ремонтирани и предстои довършване на газификацията на учебните заведения. Значително е намаляла и загубата на вода след подмяна на водопреносната мрежа.

Ако не бяхме толкова находчиви и ако не бях толкова настоятелен, нямаше да успеем да си свършим работата в тази посока, коментира кметът. Известно е на всички, че в кварталите възникваха аварии във ВиК мрежата и загубите на вода бяха не малко. По бул. „Георги Данчев” почти всеки месец имаше аварии. Течове имаше често и по булевард „Стефан Стамболов”, където също спомогнахме за намаляване на загубата на вода, без да влизат директно пари при нас, нито сме започнали да плащаме по-малко, подчерта Йордан Лечков.

Градоначалникът изтъкна, че нито един град не би могъл да се похвали с това, което е направено до този момент в Сливен . Градът е единственият, в който се влагат пари за канализационна мрежа. Със средства от заем са подменени и главни водопроводи. Поет е и ангажимент от правителството за продължаване строителството на пречиствателната станция за питейни води.

СЛИВЕНСКИ НОВИНИ
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.