Автор Тема: Кошмарът от 90-те се завръща – отвличат здрави момчета за органи  (Прочетена 607 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11855
  • Пол: Мъж
    • Профил
Кошмарът от 90-те се завръща – отвличат здрави момчета за органи

Кошмарът от 90-те години се завръща с пълна сила, защото бандити отвличат млади и здрави момчета, след което ги разфасоват и продават органите им в чужбина. Само миналата година близо 800 българи са изчезнали и съдбата им е почти идентична.
Милионерите вече са по-спокойни, защото техният кошмар свърши с разбиването на организираната престъпна група „Наглите“. Сега идва ред на обикновените хора, които все по-често стават жертва на поредния бандит, решил да забогатее от този страховит бизнес.
Преди известно време безследно изчезна 23-годишен младеж – студент в столицата. Петър Владимиров бил перфектната мишена, защото момчето е млад, физически здрав и висок над 180 см. Похитителите винаги избират момчета като него, за да могат да използват органите му.
Друга жертва на тази мафия е Аспарух Бакалов, който работи като главен готвач в известно столично заведение. Една вечер той решава да придружи приятелката си до дома й и оттогава е в неизвестност. Баща му Петър Бакалов е убеден, че той е отвлечен от продавачи на органи. Родителят намира колата на сина си три седмици по-късно и казва: „Полицията не свърши никаква работа! Аз я намерих сам в квартал „Надежда“. Ченгетата дойдоха и казаха, че е внимателно почистена и няма никакви отпечатъци. Дори на детето и приятелката му… Това не е ли насилствено? Вече мина една година, а него го няма. През това време по същия начин изчезнаха още много млади, добри и здрави момчета. Все младежи изчезват, което е сигурен знак, че става въпрос за трафик на органи“, споделя той.
В момента най-застрашени са студентите, които продават семенна течност, за да изкарат някой друг лев, и ромите, които дават кръв. Бандитите не се интересуват дали жертвата е българин, циганин или турчин. Най-важното изискване е те да бъдат здрави, а информация за това получават от клиниките, където на спермо и кръводарителите им са правени редица изследвания за всякакви болести. Твърди се, че срещу определена сума всеки може да се добере до тези данни, за да разбере кои хора могат да бъдат потенциални донори.
По последна информация белият дроб се продава за около 115 хил. долара, бъбрекът – за 92 хил., а сърцето – за 57 хил. долара. Всяка година милиони хора по света се нуждаят от трансплантация на органи и често умират, чакайки. Други избират зловещата спасителна алтернатива и си купуват нов живот „на черно“.
Запознати твърдят, че този бизнес е невероятно печеливш, защото дори мъртвото, разфасовано тяло струва цяло състояние. От пресни мъртъвци се взимат стави, роговици, кости и много други ценни съставки.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.