Автор Тема: Днес в „Труд”: Лечков платил 100 000 лв. от глоби  (Прочетена 634 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11628
  • Пол: Мъж
    • Профил
Днес в „Труд”: Лечков платил 100 000 лв. от глоби

Кметът на Сливен Йордан Лечков платил 100 000лв. глоби за нарушения за 7 години, откакто е кмет. Това обяви той по време на дебатите в местния парламент по доклада на временната комисия за изпълнение на капиталовата програма на общината. Глобите били за установени нарушения от Сметната палата и Държавен финансов контрол.

След бурни дебати на последната сесия на общински съвет бе гласувано приемането на доклада на т.нар. комисия „Андреев”, която направи разследване по изпълнението на капиталовата програма на общината. В документа е посочено, че за корекцията на Дюлева река са авансово преведени 965 000 лв. през август 2009г. А първото отчитане на строително-монтажните работи е едва през средата на април т.г. за около 150 000 лв., при реално започнала работа на обекта през март-април т.г.

Съветникът Радостин Русев изнесе данни за завишени цени на материали и дейности. Стойността на несортиран натрошен камък била на космическата цена от 70 лв. за кубик с транспорта и натоварването. За сравнение цената на полагания при подмяна на водопровода по програма ИСПА чакъл била 6 лева.

Съветниците не приеха предложението докладът да бъде изпратен до Главна прокуратура и ОЛАФ. Лечков изтъкна, че документът вече е при разследващите органи и председателят на комисията доц. Иван Андреев бил главен свидетел срещу кмета. Според доклада община Сливен има дълг от 48 млн. лева.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.