Автор Тема: ПРЕГЛЕДИ ЗА ОСТЕОПОРОЗА ОРГАНИЗИРА РИОКОЗ СЛИВЕН НА 13 ОКТОМВРИ  (Прочетена 2657 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11661
  • Пол: Мъж
    • Профил
ПРЕГЛЕДИ ЗА ОСТЕОПОРОЗА ОРГАНИЗИРА РИОКОЗ СЛИВЕН НА 13 ОКТОМВРИ

Сливналии ще могат да се изследват за остеопороза през октомври. Това съобщиха от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве /РИОКОЗ/ в Сливен. Инспекцията организира профилактична кампания за определяне на рисковите фактори и измерване на костната плътност. Прегледите ще се извършват на 13 октомври 2010 година в залата на РИОКОЗ от 13.00 до 17.00 часа. 10 лева ще бъде цената на преглед, уточниха от инспекцията.

Желаещите могат да се запишат на: тел.: 616 244/245 от 9.00 до 11.00 ч. всеки делничен ден.
Кампанията е във връзка с 20.10.- Световен ден за борба с остеопорозата. Наричат остеопорозата "тихия крадец", още и „тих убиец". Най-вече заради факта, че заболяването настъпва безсимптомно. Промените в костите не се забелязват нито от пациентите, нито от лекарите. Засегнатите разбират за тях едва след като получат първото сериозно счупване — при това от минимален по сила удар или травма.

Остеопорозата е заболяване, характеризиращо се с намаляване на костната маса и с промяна на структурата на костта. Остеопорозата е много често заболяване. От него страдат милиони хора по целия свят. Най-засегнати са жените от бялата раса, живеещи в големите индустриални градове.

В България все още няма сигурни данни колко точно са болните, но в Европейския съюз над 40 милиона души страдат от остеопороза.

Sliveninfo
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.