Автор Тема: Отбелязват се 79 години от смъртта на Стефан Панаретов  (Прочетена 778 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 12010
  • Пол: Мъж
    • Профил
Отбелязват се 79 години от смъртта на Стефан Панаретов

Марин Кавръков - областен управител
На 19 октомври 2010 г. се навършват 79 години от смъртта на първия български посланик в САЩ Стефан Панаретов.
Областният управител Марин Кавръков ще изпълни своето обещание за отбелязване на годишнината от смъртта на видния сливенски гражданин.

След десетилетия забвение на гроба на именития ни съгражданин Стефан Панаретов отново ще има цветя от признателните жители на Сливен.

По инициатива областния управител, продиктувана от желанието му, да се даде гласност за живота и делото на първия български посланик в САЩ, миналата година, Кавръков даде обещание пред обществеността на област Сливен да открие гроба във Вашингтон с тленните останки на Стефан Панаретов и всяка година на 19 октомври Областна администрация Сливен, чрез посолството ни във Вашингтон да поднася цветя на гроба му.

Със съдействието на двете посолства и кмета на община Вашингтон, окръг Колумбия Ейдриън Фенти беше намерено местонахождението на гроба и завещанието на Стефан Панаретов.

Областният управител благодари на външно министерство за оказаното съдействие и на Елена Поптодорова - извънреден и пълномощен посланик на България в САЩ.

СЛИВЕНСКИ ВЕСТИ
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.