Автор Тема: Нов скандал: Опозицията напусна общинския съвет!  (Прочетена 763 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11611
  • Пол: Мъж
    • Профил
Нов скандал: Опозицията напусна общинския съвет!

По скандален начин днес опозицията в лицето на БСП и недоволните от Лечков общински съветници напуснаха заседанието на местния парламент, и май че окончателно.

Повод за това станаха вкараните от ГЕРБ предложения за смяна на трима от председателите на комисии от опозицията: д-р Ганка Василева, д-р Радко Кесов и Мариета Петкова. На мястото на д-р Василева бе предложено ново име: на Петя Иванова от групата на Галин Кънчев. Впрочем, преди това общинските съветници почти единодушно гласуваха за избора на Момчил Пантелеев (от групата на Кънчев) за зам. – председател на общинския съвет.

В началото опитът на председателя на групата на БСП Мартин Славов да свали от дневния ред визираните в т.1 и т.2 от дневния ред предложения не мина. Димитър Митев (ГЕРБ) ги определи като политически решения, но д-р Алексей Алексиев беше категоричен и точен: Не се държите като победители, а като завоеватели… Алексиев припомни, че в миналия общински съвет демократичният принцип е бил спазен, както и политическата логика всички представени в съвета формации да участват в комисиите. Целта е, изтъкна д-р Алексиев, кметът да си нагласи удобно мнозинство и за искания от него заем, и за следващия бюджет.

В хода на заседанието стана ясно, че д-р Ганка Василева си е дала оставката като шеф на ПК по оперативен контрол, контрол и изпълнение решенията на общ. съвет и следприватизационен контрол. Оставането ми в този цирк e немислимо. Като шеф на комисията ми отказваха всякаква информация и аз не можах да работя – заяви тя.

Почти през цялото време кметът Лечков арогантно репликира изказващите, включая Соня Келеведжиева. След като новоизбраните шефове на комисии бяха избрани анблок, зад микрофона застана Мартин Славов (БСП), който прочете декларация до всички граждани на Сливен, която ще публикуваме по-късно.

При излизането на 18-те общински съветници този път върху лицата на управляващите и на хората на ГЕРБ и присъдружните им не грейнаха усмивки и злорадство. Този жест на колегите им явно ги изненада, а той е голям удар както за кмета Лечков, така и за общинската администрация и партия ГЕРБ. Така с поредния скандал Сливен отново влезе в националните медии.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.