Автор Тема: Програма за масово спортуване на ученици в Сливен  (Прочетена 750 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11676
  • Пол: Мъж
    • Профил
Програма за масово спортуване на ученици в Сливен

Вчера в областна администрация се проведе работна среща по инициатива на г-н Николай Даков, гл.експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Срещата е организирана със съдействието на областния управител г-н Марин Кавръков и цели реализирането на социална програма, чрез която ученици от 5 до 12 клас от община Сливен безплатно да плуват и провеждат учебните си часове по физическо възпитание и спорт. Идеята е да се заложат в учебната програма за втория учебен срок по 10 учебни часа по спорт плуване, който да се провеждат в единствения плувен басейн в града, този на ХІ – то СОУ.

Инженер Ангел Ангелов, изпълнителен директор на Топлофикация-Сливен е предвидил и има желанието да предостави безплатно топла вода и отопление на плувния басейн, в който учениците от община Сливен да могат да плуват в свободното си време.

Към момента около 200 ученика от ХІ – то СОУ ползват басейна в часовете си по физическо възпитание и спорт. Те и при реализирането на настоящата идея приоритетно ще ползват плувния басейн. За да се уплътни ефективно използването на тази материална база е необходимо и ученици от останалите училища да имат достъп до нея.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.