Автор Тема: 3,5 милиона ще са циганите през 2050 година  (Прочетена 1105 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11385
 • Пол: Мъж
  • Профил
3,5 милиона ще са циганите през 2050 година

През 2050 г. българите ще бъдат малцинство в собствената си държава. Това прогнозираха от Центъра за демографска политика.

Според представителя на организацията проф. Петър Иванов българският народ ще се стопява с бързи темпове и след 40 години ще наброява едва 800 000 души. В същото време малцинствата ще нараснат значително - ромите ще достигнат внушителната бройка от 3,5 млн. души, а турският етнос - 1,2 млн. души. За 2100 г. “присъдата” на изследователите е още по-тежка - 300 000 българи ще съжителстват с 8 млн. роми и 1,5 млн. турци.

Предстои колосално разместване в етническото пространство на България, предрече Иванов. Позовавайки се на официалните преброявания на населението, от Центъра за демографска политика посочиха, че в началото на ХХ век мнозинство са били българите (2,9 млн.), като далеч по-малобройни са били турците (800 000) и ромите (60 000).

През годините тази тенденция продължава и се запазва до днес, но вече числата са различни - близо 5 млн. българи делят 111 хил. кв. км територия с около 1 млн. турци и още толкова роми.

“В близките десетилетия България ще се удави. Виждам безпомощност на българските политици пред етническия конфликт, който ще бъде атомна бомба за държавата ни”, изказа се емоционално преподавателят по политология в УНСС проф. Трендафил Митев.

Намаляването на българите и увеличаването на малцинствата ще доведе до икономическо и политическо отслабване на държавата според декана на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. Петър Славейков “Ще се задълбочат проблемите в образователната система и ще отслабне научният и творческият потенциал”, добави той.

Организацията от научни сътрудници, университетски преподаватели и общественици разработва стратегия, за да се избегне демографската катастрофа.

Те поискаха институция, която се грижи за българския народ, защото в момента има защита само на малцинствата. От центъра вече са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, за да го предупредят за проблема.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен cheren

 • Нов
 • Публикации: 29
  • Профил
        "Те поискаха институция ,която да защитава българският народ".  Както обикновено нашите учени ,показаха обременността на българина.   Къде бяха тнези професори през изтеклите двадесетте години на прехода ?.    Защо не биеха така тревожно камбаната?      Аз предлагам мислено да отстраним ромите и турците от България.    Следва логиният въпрос?,- настоящите 5000000 българи, ако продължат живота си в България без малцинствата ,  сед въпросните 50 г.на колко ще възлизат?... Въппросните  умници по колко ли българчета (деца) имат?    Защо чак сега 21години след свалянето на Живков се сетиха?      Живков остави 8000000 българи ,които подържаше със политически лостове .    Поощряванията за по висока раждаемост съпътстваха упправлението.   А сега ще трябва да влизаме   (да бъдем приети)  в Шенгенската общност.  Питам се с този демогравски проблем и не само той ,как ще стане?     Българският народ остро се нуждае от УМНИ (не елементарни хитреци) ПОЛИТИЦИ ,които заради интереси всякъкви ,но не и( в интерес на народа,) да водят нацията.