Автор Тема: Десетки на опашки за откриването на "Лидъл"  (Прочетена 1126 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11365
  • Пол: Мъж
    • Профил
Десетки на опашки за откриването на "Лидъл"

Десетки граждани очакваха отварянето на магазина "Лидъл" в Сливен още от тъмни зори. Изключителни усилия костваше на охранителите на търговския обект да осигурят реда, тъй като веднага след официалното откриване в 8.00 часа граждани започнаха да се блъскат с количките си за пазаруване пред входа на супермаркета. На мястото имаше и служители на МВР.

В 8:00 часа днес бяха открити 14 магазина на германската търговска верига "Лидъл"известна в цяла Европа с ниските си цени. В София има четири магазина - на бул. "Сливница" 236, в жк "Хаджи Димитър" на ул. "Резбарска" 1В, в жк "Надежда 2" на ул. "Хан Кубрат" 67 и в жк "Дружба 2" на бул. "Димитър Пешев" 30.

Другите магазини са в Пловдив, Варна, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Петрич, Монтана, Ловеч и Габрово. Министър Росен Плевнелиев подчерта, че инвестицията на компанията започва преди три години и до момента възлиза на над 130 млн.евро. Очаква се общият размер на вложените средства да достигне 300 млн.евро.

Социалният министър Тотю Младенов изтъкна, че в търговските обекти са назначени над 900 души. В първите месеци на следващата година ще бъдат назначени още около 300 служители, повечето от които са безработни, регистрирани в бюрата по труда.

Цените за откриването са драстично ниски: олио за 1,49 лв. за литър, банани - 69 ст./кг, мандарини - 77 ст./кг, краставици - 33 ст. за бройка. Тези цени ще са в сила до неделя. По щандовете ще има парна ютия по 14,99 лв., прахосмукачка за сухо и мокро почистване за 88 лв., шевна машина за 111 лв. От управлението на веригата съобщават обаче, че за промоционалните стоки има ограничения. Един клиент ще може да си купи до 3 кг банани и мандарини, до 5 бутилки олио, до 10 краставици, например. Почти 30% от храните в магазините на веригата "Лидъл" ще бъдат българско производство, съобщи Милена Драгийска-Денчева, шеф на "Лидъл България".

Предвидено е скоро магазините на "Лидъл" в страната да бъдат 40. Това означава, че още в началото "Лидъл" има почти еднакъв брой магазини с основния си конкурент "Пени маркет" при т.нар. харддискаунтъри - вериги, които разчитат главно на ниските цени.

"Лидъл" е част от "Шварц груп", която държи и "Кауфланд", а "Пени маркет" е в "Реве груп", собственик и на "Билла". България е 24-ата държава, в която "Лидъл" отваря магазини. В Европейския съюз веригата още не присъства само в прибалтийските републики и в Румъния, но има мрежи в Швейцария и Хърватия. Общо в Европа магазините на "Лидъл" са 9000, във фирмата са наети 150 000 служители. Всеки ден от "Лидъл" пазаруват около 7 млн. души.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.