Автор Тема: Внасят в съда обвинителен акт срещу Лечков  (Прочетена 856 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11622
  • Пол: Мъж
    • Профил
Внасят в съда обвинителен акт срещу Лечков

Вчера кметът Йордан Лечков е бил запознат официално с първото обвинение срещу него – научи „Седмица”, въпреки пълното затъмнение около случая.

За кое точно от предявените му преди време 7 обвинения става дума, можем само да гадаем. Лечков се явил в следствието, запознал се с документите, подписал ги и си тръгнал – разкри анонимен източник от Съдебна палата.

Прокуратурата е разпоредила до края на месеца да бъдат внесени в съда всички обвинения срещу кмета и други лица – научи още „Седмица”. Дали всички те ще бъдат събрани в едно дело, не става ясно. Едно от най-сериозните обвинения се очертава за нарушения по проекта за водния цикъл в ж.к. ”Дружба”, който бил оскъпен с 30 на сто, доста повече, отколкото позволява Законът за обществените поръчки. По това дело обвиняеми освен Лечков се очаква да бъдат още зам.-кметът Недка Енергиева, гл. юрисконсулт Елеонора Христова, Стефан Шевкенов (стр. надзор), бизнесменът Радостин Русев и др. Очаква се по този повод в Сливен да пристигне адвокатът на Лечков -Иван Ангелов.

Общинските съветници също трябва да носят отговорност, защото така скалъпените общински поръчки, конкурси и пр. минават през тях – признават някои от тях. Те развързват ръцете на Лечков за големи далавери и злоупотреби с общински средства. Справка – случаят с битака.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.