Автор Тема: Започна вторият етап на „Преброяване 2011”  (Прочетена 2607 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11645
  • Пол: Мъж
    • Профил
Започна вторият етап на „Преброяване 2011”

На 10 февруари стартира вторият етап от преброяването на населението и жилищния фонд. Този етап ще се осъществи чрез посещение в жилищата на гражданите, съобщиха от Териториалното статистическо бюро.
Преброителите в областта са 1090 души, от тях 695 са в община Сливен, в Нова Загора са 211, в Котел – 211 и в Твърдица – 72. Те ще звънят на всяка врата, ще се представят със служебна карта и ще обясняват целта на посещението си. При евентуално съмнение относно самоличността на преброителя, гражданите могат да направят справка на националния телефон за информация на НСИ 0700 16 310, който работи от 8 ч. до 20 ч. всеки ден, включително и през почивните дни, на цената на един градски разговор, или на тел. 166. Хората трябва да продиктуват идентификационния код на преброителя, който е изписан върху служебната му карта, за да направят справка на споменатия телефон.

Преброителите ще бъдат с работно време от 8 ч. до 20 ч., ще работят и в събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават хората от техния преброителен участък.

По време на анкетирането на домакинствата ще бъдат задавани само въпроси, включени в преброителната карта, която е идентична с електронната преброителна карта. В картата не са включени въпроси за собствеността и размера на доходите.

Преброителите нямат право да изискват документи за самоличност и за собственост и доходи. Данните, които ще събират, са декларативни. Затова от ТСБ призовават хората да бъдат коректни и да дават правилни отговори. Информацията, която гражданите предоставят по време на преброяването, ще бъде използвана само за статистически цели. Опазването на тайната на отговорите е гарантирана. Преброителите, които посещават домовете, са подписали клетвена декларация, която ги задължава да опазват тайната на подадените от хората данни.

Гражданите, които са се преброили по интернет, ще предоставят 10-цифрения уникален код, който са получили при успешно попълване на преброителната си карта. При посещението на преброителя на хартия ще бъде попълнена само карта за сградата, в която живее домакинството.

В случай, че преброителят е посетил жилището, но домакинството е отсъствало, той ще остави съобщение за това, че домът е бил посетен, името и телефонния си номар, на който гражданите могат да го потърсят и да уточнят удобен час за следващо посещение.

Хората, които откажат да бъдат преброени, подлежат на глоба от 120 лв., според ЗПНЖФ.

Sliven-news
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.