Автор Тема: МУАМАР КАДАФИ НЕ Е СТЪПВАЛ НА СЛИВЕНСКА ЗЕМЯ  (Прочетена 2369 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11364
  • Пол: Мъж
    • Профил
МУАМАР КАДАФИ НЕ Е СТЪПВАЛ НА СЛИВЕНСКА ЗЕМЯ

Муамар Кадафи изобщо не слезе на сливенската гара. Това обяви пред Sliveninfo Кръстьо Берберов, дългогодишен шеф на международния отдел на общината. „Него ден, през пролетта на1983-та година, аз не бях допуснат до самия ресторант на жп гарата, но бях наблизо. Кадафи не слезе от влака, където беше заедно с Тодор Живков”, заяви Берберов, който си спомни, че цялата жп линия от столицата до морето е била охранявана от войници с автомати. Това е било направено по искане на Муамар Кадафи. Преводач на двамата държавни ръководители беше мой състудент от Москва, каза Берберов, който е завършил Международни отношения в руската столица.

Жители на квартал „Даме Груев” си спомнят, че на този ден районът около гарата е бил украсен с български и либийски знамена. Самата гара пък е била основно обновена, а ресторантът обзаведен с нови мебели. Май от тогава сливенската жп гара не е ремонтирана, твърдят жепейци.

По време на престоя на гарата, Кадафи получава Почетния знак на Сливен. Проверка на Sliveninfo показа, че в архивите на община Сливен не фигурира документ за даване на подобна награда. "И аз съм проверявал, няма такъв документ", заяви Кръстьо Берберов. По искане на Sliveninfo бе направена проверка и в общинския съвет. "Няма такъв документ. Общинският съвет не е взел решение за връчване на подобна награда", заяви председателката на местния парламент в Сливен Мария Григорова.
--------------------------------------
КАДАФИ ВСЕ ПАК Е СТЪПИЛ НА СЛИВЕНСКАТА ГАРА

Архивите са живи. Оказа се, че Вождът на либийската Революция наистина е бил на жп гарата в Сливен. На перона и в ресторанта. Доказателство за това е снимката, която ви предлагаме. Пратиха ни я бивши служители на жп гара-Сливен, които някога са били в непосредствена близост до Муамар Кадафи, когато той е стъпил на сливенска земя.

Вчера Sliveninfo даде мнението на бившия шеф на международния отдел на община Сливен Кръстьо Берберов. Според него, спирайки за час на сливенската гара Кадафи изобщо не е излязъл от влака, където е бил с Тодор Живков.

Двамата бяха в ресторанта на гарата. Муамар Кадафи обаче изобщо не яде и не пи. Само Живков опита малко от обяда, споделиха свидетели на събитието.

Sliveninfo
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.