Автор Тема: Рали “Сливен” още по-атрактивно за участници и фенове  (Прочетена 4351 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11608
 • Пол: Мъж
  • Профил
Рали “Сливен” още по-атрактивно за участници и фенове

Новост в тазгодишното издание на Рали “Сливен” /2 и 3 септември/  е включването на допълнителен супер специален етап в рамките на града. Част от почитателите на рали спорта помнят, че до средата на 80-те години състезанието също включваше отсечка в града.

Възобновеното скоростно изпитание ще бъде откриващият етап на състезанието и ще се проведе непосредствено след церемониалния старт. Самото трасе ще е разположено в околностите на стадион „Хаджи Димитър", което е в непосредствена близост до сервизният парк и щаба на Рали Сливен.

Стартът на първия екипаж по 1.8-километровата отсечка е плануван за 19:00 часа на 2 септември. Промяна ще има и на едно от местата събиращи най-много фенове – разклонът на вр. “Българка".

Този пътен възел е част от три от скоростните изпитания в състезанието (Българка, Меча поляна и Абланово), а екипажите правят там общо четири преминавания.  Предвидени са три различни конфигурации на трасето през разклона, което със сигурност ще направи мястото още по-атрактивно, предаде кореспондентът на Novsport.com.

Nov sport
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11608
 • Пол: Мъж
  • Профил
Нов супер специален етап в Рали Сливен 2011

Допълнителен супер специален етап ще бъде включен в тазгодишното издание на Рали Сливен. Възобновеното скоростно изпитание ще бъде откриващият етап на състезанието и ще се проведе непосредствено след церемониалния старт. Самото трасе ще е разположено в околностите на стадион „Хаджи Димитър", което е в непосредствена близост до сервизният парк и щаб квартирата на ралито.

Стартът на първия екипаж по 1.8 километровата отсечка е плануван за 19:00 часа на 2-ри септември. С цел улесняване на достъпа на зрителите до скоростните етапи е направена промяна в часа на стартиране на екипажите за втория етап на автомобилната надпревара. Стартът на втория етап се премества с един час напред и така първият автомобил ще напусне закрития парк на 4-ти септември 2011 г. в 9:00 часа.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен Кичо

 • Младши
 • *
 • Публикации: 136
  • Профил
Ралитата са нещо интересно, забавно и емоционално. На млади години съм ходил да гледам как се занасят по завоите.
Организаторите на това мероприятие да вземат всички необходими мерки за почистване на местата на които ще има осигурителни постове.
Миналата година тези постове така @@@@@@@ местата на които бяха разположени, че сега все още стоят разпиляните от тях пластмасови бутилки от бира и минерална вода. Тоалетната хартия и @@@@@@@@@ им вестници са биоразградими и няма да има следи от тях след две-три години, ако няма ралита естествено.
По трасето имаше такива изливания на моторни масла, каквито триста стари москвича не могат да изпуснат, а маслата развалят асфалтовата настилка - просто разтварят битумните съставки и след първия замръз на вода и сняг на местата на изпусканията се появяват кратерчета, кратери и доста сериозни дупки.
Апела ми към ентусиазираните организатори е кратък, прост (за да го разберат всички ганглийни първосигнални организми) и ясен:
"Не @@@@@@@@@ пътя и прилежащите му полянки с отпадъците си! Ако толкова Ви сърби @@@@@@@, @@@@@@@@@ градската територия, че тя е пределно @@@@@@@ и няма да й проличи!"

Цинизми в този форум не се разрешават! Спазвай правилата Кичо !!!
« Последна редакция: 02.08.2011 20:26:46 от Moderator Club »

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11608
 • Пол: Мъж
  • Профил
Тодор Чанев: Стриктно спазваме правилата на ФИА

21 екипажа, от които 2 грузински са подали до момента заявки за участие в рали "Сливен". Състезателите ще изминат над 500 км, разпределени в 16 отсечки. В автомобилната надпревара ще участват всички български състезатели. Сред тях са Крум Дончев, Димитър Илиев, Петър Гьошев, Ясен Попов, Иван Ганчев и др. Сливен ще бъде представен от автомобилните пилоти Христо Христов - Чоко, Щилиян Пенчев, Георги Лазаров, Марио Попов.

В 31-то издание на рали „Сливен" няма да има женско участие. Причината, според директорът Тодор Чанев, е недомислие, взето от Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт - български състезатели да участват в международни състезания. Като пример посочи участието на два български екипажа - Екатерина Стратиева и Тихомир Стратиев в румънското първенство, без да се състезават в българския шампионат. „Аз не знам какво обяснение ще даде Управителният съвет при това нямане на български пилоти", заяви Чанев.

Друго недомислие било решението на родната федерация, според което, за да се сформира клас в отделните групи е необходимо да се състезават по 5 автомобила. „При това нямане на състезатели, стимулът за пилотите е нулев и вероятността за класиране е много малка", коментира Тодор Чанев.

Съдиите за рали „Сливен" са определени от Международната автомобилна федерация. Наблюдателят на автомобилната надпревара в Сливен е от Швеция, председател на спортните комисари е представител от Австрия, а спортният комисар е от Хърватия.

Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.