Автор Тема: Общински съветници от коалиция "Съюз за Сливен" пуснаха в Интернет скандален док  (Прочетена 3024 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11326
  • Пол: Мъж
    • Профил
Общински съветници от коалиция "Съюз за Сливен" пуснаха в Интернет скандален документален филм за Йордан Лечков

Скандален филм, пуснат в интернет, свързва кмета на Сливен Йордан Лечков с множество тежки престъпления, включително разпространение на наркотици, поръчкови убийства, проституция, пране на мръсни пари и кражби на милиони от еврофондовете.
Документалният филм, който е в две части и е озаглавен "Новата мафия", е пуснат от общинските съветници на коалиция "Съюз за Сливен", съобщиха БНР и в. "Капитал".

В лентата, "антилечков"-съветниците в местния парламент и местни политици описват конкретни схеми за източване на европейски и общински пари от "престъпния кръг" около сливенския кмет. Показани са и мнения на граждани за окаяното състояние на "разкопания" град, огромната безработица, обезлюдяване и безперспективност, застигнали Сливен.

Цитиран е и Радостин Русев, бизнесмен и общински съветник в Сливен, който заявява, че "България е страната на неограничените възможности в ЕС. Само тук е възможно да бъде овладяна една цяла държава от мафията и град Сливен е пилотният проект на това овладяване".
Той нарича кмета Лечков "капо ди тути капи", както в мафиотските среди е прието да се нарича босът. Всички фирми, които получават европейски проекти, се определят от Лечков. Благодарение на две подставени лица Евгени и Коста Петкови, които са управители на всичките му фирми и подставени лица на Йордан Лечков, са овладени 90% от общинските поръчки на града, добавя още Русев.

Според авторите на филма Лечков е успял да злоупотреби с над 60 млн. лева за двата си мандата като кмет, включително с пари от еврофондовете. Като пример е посочен "водният проект" (за подмяна на ВиК мрежата на Сливен). Бенефициент по него е лично кметът Лечков, което е станало не без помощта на бившия министър Асен Гагаузов, който също е бивш кмет на Сливен. Това заявява пред камерата Радко Кесов, друг общински съветник на Сливен. Проектът е замразен в момента, защото изпълнителите са отказали да плащат комисиони на кмета, твърди Кесов. На финала се обръща внимание, че кметът на Сливен се ползва с протекции от "най-високо ниво" в държавата.

На 2 юли в Сливен премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще издигне сегашния кмет на общината Йордан Лечков за трети мандат. По думите му Лечков е направил и продължава да прави много за Сливен.

"Живеем в правова държава, нали така. Значи, Сметна палата, Агенция за държавна финансова инспекция, преди 20-30 дни и Националната агенция по приходите излезе с решение по казуса за пълна ревизия на физическото лице Йордан Лечков ... Всички са без резерви. Оттам нататък нямам по-различен коментар", заяви от своя страна сливенският кмет, цитиран от "Капитал". Той добави, че не е гледал "Новата мафия".

dir.bg
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.