Автор Тема: Коалиция "Съюз за Сливен" против договора на Лечков за новия кредит  (Прочетена 1110 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11326
 • Пол: Мъж
  • Профил
Коалиция "Съюз за Сливен" против договора на Лечков за новия кредит


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Коалиция „Съюз за Сливен” осъжда поредните корупционни действия на кмета Лечков и неговата комисия по избор на кредитна финансова институция.
Възмутени сме от факта, че избора на банка за нов заем е с пряко избиране, тъй като никоя банка не отпусна кредит на Община Сливен по вече обявената процедура по ЗОП. Още повече, че това става без задължителното ново решение на общински съвет.
Налице е пряк умисъл за получаване на голям финансов кредитен ресурс в края на мандата.
В случая прозира познатата практика да бъдат дадени аванси на фирми близки до кръга на Лечков.
Безскрупулността и корупционните практики на кмета Лечков са вече добре познати на будната сливенска общественост, но в този конкретен случай е и налице пряк конфликт на интереси, тъй като кредита е отпуснат от "Търговска Банка Д" АД ("Д Банк") , а в комисията по избор участва нейния управител на клона в Сливен - Стоян Стоянов.
Това е неправомерно и незаконно според законите на Република България и в пълен разрез с Европейските директиви.
Ние от Коалиция „Съюз за Сливен” не сме против това в Сливен да влизат инвестиции и градът ни да бъде оправен, но сме против това да става с нови неясни кредити, водещи към фалит и без това опразнената общинска хазна.
Изказваме възмущение от липсата на адекватна реакция от страна на правоохранителните органи, които със своето тотално бездействие спомагат всичко това да става факт!!!

Приканваме гражданите и политическите организации да окажат натиск и да изразят своите становища като сигнализират органите в България и Европейския съюз.

Коалиция „Съюз за Сливен”

СЕДМИЦА
« Последна редакция: 01.08.2011 18:48:30 от Moderator Club »
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен viktor

 • Нов
 • Публикации: 5
  • Профил
Къде е прокурагурата? Защо не се самосезира за това, че държавно-общинската фирма ВиК прави реконструкции на участъци, които са ангажимент на общината по водния цикъл. От ВиК правят ремонти и във Нова Загора, а това е работа на общината. И всичко е с предизборна цел. Директора на ВиК как ще оправдай разходите?