Автор Тема: Започва строежът на нова сграда за болните от туберкулоза в Сливен  (Прочетена 1284 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

 • Глобален модератор
 • Старши
 • ****
 • Публикации: 11622
 • Пол: Мъж
  • Профил
Започва строежът на нова сграда за болните от туберкулоза в Сливен

От днес стартират дейностите по изграждане на новата страда за болните от туберкулоза в Сливен. За това информира изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров. За построяването са нужни около 500 000 лева. Те са предоставени от Министерството на здравеопазването. По време на посещението си в Сливен, в началото на март, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов пое ангажимент за осигуряване на парите, за което бе потърсено и съдействие от министъра на финансите Симеон Дянков. Припомням, че болницата бе изготвила предварително архитектурен проект. Сградата ще бъде построена на площ от 500 квадратни метра, на един етаж, непосредствено до сградата на инфекциозно отделение. Броят на леглата ще бъде както до сега – 15. Ще има достатъчно място за разполагане и на всички допълнителни стаи, микробиологична лаборатория, приемен кабинет и кабинет за преглед на болни със съмнения за туберкулоза. Ще се използват пречиствателните съоръжения на инфекциозно отделение. Новата сграда ще бъде построена по всички медицински стандарти и хигиенни норми. Срокът за изграждането, определен в договора с фирмата-изпълнител, е за шест месеца. До скоро болните от туберкулоза се обслужваха от Болницата за лечение на белодробни заболявания. След нейното закриване заради лоша материална база, пациентите й преминаха към структурата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. В областната болница бе създадено отделение по пневмология и фтизиатрия с 48 легла. 33 от тях са в болницата, а останалите 15 – за лечение на болните от туберкулоза, останаха на лечение в ремонтираната част на старата сграда на тубболница. На областната болница бяха предоставени всички консумативи, медикаменти и препарати, които до сега са били в белодробната болница.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.

Неактивен edinotsliven

 • Нов
 • Публикации: 14
  • Профил
"Сградата ще бъде построена на площ от 500 квадратни метра, на един етаж, непосредствено до сградата на инфекциозно отделение.

А защо не направо на мястото на старата? Защо просто не се построи наново старата болница със старата си и много красива архитектура? Нима туберкулозно и белодробно болните не се нуждаят от зеленината и парка в двора на досегашната?

Явно някой е бутнал достатъчно "убедителни доводи", за да се набутат болните отзад в парцела. А отпред, на това апетитно място ще се издигне поредния бетонов Монстър. И цялата тази зеленина - многогодишните орехови дървета - ще бъде изсечена...за да не пречи!