Автор Тема: Правила на Форума на ГЕРБ Сливен  (Прочетена 3957 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ГЕРБ-Сливен

  • Гост
Правилата на Форума на ГЕРБ Сливен са същитер като на общия форум.
Те са:

1. Общи
1.1. Писането на кирилица е задължително! Ако нямате инсталирана такава на вашия компютър използвайте вградената във форума! Логично, изключение правят писането на чужд език, изписването на чужди марки и т.н. където алтернативата, на български или изписването на български, е неуместна или объркваща. Заместване на кирилицата с алтернативни символи не се приема (4, 6, иа, иу и т.н.). Пишете четливо - използвайте препинателни знаци и главни букви, където е нужно.
1.2. Модераторите и администраторите на форума имат правото да използват дадените им права с пълната си сила, без предварително предупреждение за действията си към потребителите.
1.3. Санкциите предприети от модераторите и администраторите е забранено да се коментират публично. Опровержението им се приема само чрез лично съобщение или друг вид директна комуникация.
При оспорване на взетите мерки се обръщате последователно първо директно към модератора/администратора, който ви е санкционирал и едва след това, ако не сте удовлетворен, към по-високи инстанции.
Инстанциите спрямо потребителските права са както следва(от ниски към високи): Модератор, Глобален модератор, Мл. администратор и Администратор.
1.4. Няма да се толерира накоректно или агресивно поведение (обиди, подигравки, заплахи, закани, дискриминация във всяка една форма и т.н.).
1.5. Забранено е използването на нецензурни думи! Ако смятате, че е наложително използването им маскирайте ги с * (включително, ако цитирате все още не модерирано мнение)!

2. Теми
2.1. Преди да направите нова тема, използвайте търсачката за да се убедите, че вече няма съществуваща такава със същата тематика!
2.2. Заглавията на теми трябва да отговарят на съдържанието. Безсмислени или неотговарящи заглавия водят до изтриване или затваряне на тема. Примери за зезсмислени заглавия иам много: "Здравейте", "ima li nqkoj?" и т.н.

3. Постове/Мнения
3.1. Забранено е публикуването на спам*. Това включва публикуването на affiliate връзки, насочена реклама с цел собствена облага, както и огледални мнения/теми.
3.2. От гледна точка запазване на прегледността на форума е забранено цялостното цитиране на последното мнение в темата!
3.3. Изразявайте мнение само по обсъжданата тема. За дискусия по различна тематика, направете нова тема!
3.4. Забранено е да използвате темите за осъществяване на кореспонденция, освен ако темата не е направена изключително с тази цел! Използвайте лични съобщения(ЛС/PM/messages) за кореспонденция!
3.5. Съобщения неносещи по никакъв начин информация по поствената тема ще се категоризират като спам и съответно ще се изтриват!
3.6. При публикуване на не-авторски материали (снимки,текстове и т.н.), е задължително да се посочва източника на информацията.
Публикуването на чужди материали, които противоречат на правата на ползване на автора им ще бъдат изтривани след евентуално сигнализиране към модератор или администратор. Сливен.НЕТ и обслужващия екип не носят отговорност и не толерират публикации от този тип и ще съдействат с всички средства за решаването на проблеми от такъв вид!
3.7. Забранено е публикуването на порнографско и антихуманно съдържание, както и други подбуждащи за нарушаване или директно нарушаващи законите описани в конституцията на Република България.
3.8. Пазете прегледността на форума! Забранено е писането на цяло мнение с главни букви. Главните букви в интернет се приемат като повишен тон/викане/каране. Използвайте удебелен(bold),подчертан и т.н. шрифт замо за думите, на които искате да наблегнете, но не и за цялото ви съобщение.
3.9. Ако, след като публикувате мнение, имате още информация за допълване редактирайте последното си мнение! В теми, с цел дискусия, е нежелателно многокретното последователно публикуване на мнения от един и същ потребител!

4. Акаунти
4.1. Забранено е да се регистрира повече от едно потребителско име от един и същ потребител. Такива действия ще се считат за опит за заблуда и ще доведат до деактивиране на втория акаунт. Като крайна мярка е възможно и деактивирането на първия акаунт. Компромисен вариант се допуска в случай на забравена парола или друга уважителна причина, поради която е невъзможен достъпа до първия акаунт, като предварително това се уточни с администраторкия екип на форума.
4.2. Потреителското име, името, аватарите, подписите и т.н. не трябва да съдържат обидни, нецензурни или други неприемливи думи/картинки.

--------------------------------------------------------------------------------

* Спам Понятието е доста необятно, но най-често се приема като изпращане/публикуване на нежелана, безсмислена или неподходяща информация, както и комерсиални съобщения в единично или масово количество.

--------------------------------------------------------------------------------

При нарушаване на правилата модерирането на вашето мнение или тема може да се изрази като редактиране или дори изтриване на мнението/темата и може да доведе до публичното или личното ви предупреждение.
Предупрежденията, според строгостта си, освен с модериране на мнението ви могат да доведат до вземането на конкретни мерки, като частична или пълна забрана за публикуване или бан.
Забраната за публикуване може да е както с фиксиран срок на давност, така и с неопределен.

Администраторския екип на форума си запазва правото за извършване на бъдещи промени на правилата.

Права на групите потребители от Администраторския екип:
Модератор: модераторите имат права за редактиране и изтриване на теми и/или мнения от под-форума, за който са им отдадени модераторски права. В другите под-форуми те имат най-обикновенни потребителски права. Модераторите нямат права върху системата за контрол на потребителите, бан контрол и т.н.
Администратор: Администраторите имат пълни права за редактиране и изтриване на всички форуми, както и под-форумите, темите и мненията в тях. Само и единственно администраторите имат права върху системата за контрол на потребителите (управление и активиране на чужди акаунти), бан контрол и т.н.