Автор Тема: Може ли Кольо Милев да каже на Бойко истината за Сливен?  (Прочетена 833 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11672
  • Пол: Мъж
    • Профил
Може ли Кольо Милев да каже на Бойко истината за Сливен?

Кметът на Сливен Кольо Милев ще пътува идущия вторник с Бойко и министри за Катар, както съобщихме. Добра новина, облъчваща ни с надежди, че премиерът най-сетне гледа към Сливен.
С делегацията ще пътуват още кметът на Пловдив, районен кмет от София /и двамата от ГЕРБ/, кметът на Дългопол /ДПС/ и избраникът на БСП от Сливен. Дали става дума за реални предпоставки за бизнес в арабската страна или за ритуален политически избор с цел да повиши имиджа на Борисов, ще разберем по-сетне. Богу се молим горещо, както е казал поетът, да е първото, подир неясните като намерения и резултат визити на Милев в Кувейт и Германия.
По време на подобно пътуване - било в самолета, било в дните на посещението, вероятно сливенският кмет ще има възможност да побеседва с българския премиер. Вероятно последният ще иска да чуе за станалото и ставащото в Сливен. Да прецени кой сега е нас¬реща, могат ли управляващите да му имат доверие и т.н. А това е свър¬зано с отпушването на европроектите и други програми, тоест, с много пари.
Нормално е в известна степен Милев да е притеснен от височайшото присъствие с оглед ангажимента си към друга политическа форма¬ция и от прямото, понякога доста силово поведение на Борисов. Изниква въпросът дали кметът ще намери най-верния тон, за да разкрие пред него истинските измерения на сливенската драма и належащите потреб¬ности на общината, нуждаеща се от мощното рамо на държавните инсти¬туции. Без, разбира се, директни нюанси по адрес на своя предшественик... Пък и Милев май още таи илюзии относно "униката" от Воденичане.
Защото сред съветници и общински служители се коментира, че бившия кмет посещава често кабинета на Милев, наричайки фамилиарно "Кольо", уж с искрената цел да помага. Но най-ве¬роятно, да се прави още на фактор и посредник между управляващите и местната власт. Най-много да се опита да го заблуди и да се опита да го вкара в някаква далавера – размишляват на глас мнозина. Говори се дори, че Милев е предупреждаван да не се оставя да бъде подвеждан и да бъде "поднасян" заради илюзиите си, че по този начин общинските дела могат да потръгнат. "Седмица" обаче разполага с достатъчно информация както от сливенски гербери, така и от такива в столицата, че вече нищо не зависи и няма да зависи от Йордан Лечков, чиито проблеми с правосъдието стават все по-осезаеми. А Борисов, въпреки футболните си и други сантименти, едва ли ще се остави сам да бъде поднасян.
Та какво ще каже Кольо Милев на премиера е въпрос не само на
отговорност за бъдещето на общината, но и на прозорливост, характер, способност за диалог и истинност. Едно друго пове¬дение ще бъде не кметско, не генералско, а фелдфебелско - да ни из¬вини!
Защото сливналии чакат вече само добри новини и дано да пристигнат такива след Катар...
Б.Р.: Преди време от кабинета на премиера получихме в "Седмица" съобщение, че там е заведена нашата публикация "Борисов да обяви Сливен за екарисаж". Преди дни на учихме, че в кабинета му е стигнала и друга: "3наел ли е Бойко Борисов за ставащото в Сливен?” Така че на г-н Милев няма да му е трудно да подхване разговор с премиера натам.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.