Автор Тема: Пълна зала в ДКТ по повод 90 г. от рождението на феномена Георги Данчев  (Прочетена 3845 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11669
  • Пол: Мъж
    • Профил
Пълна зала в ДКТ по повод 90 г. от рождението на феномена Георги Данчев

С полагане на венци и цветя пред барелефа на Георги Данчев на Новоселските гробища в Сливен вчера започна отбелязването на 90-та годишнина от рождението на председателя на Окръжния народен съвет в Сливен в периода 1965-1980 г.

Във възпоменателното събитие участваха дъщерите на Георги Данчев, кметът на общината Кольо Милев, председателят на Общинския съвет Соня Келеведжиева, председателят на Общинския съвет на БСП Мартин Славов, общински съветници и граждани на Сливен.

„Отбелязваме годишнина от рождението на един неуморим ръководител, посветил себе си на благоустройството на Сливен и извел града ни на челни позиции”, посочи Кольо Милев.

„Цялата история на Сливенски окръг, от създаването до утвърждаването му като един от икономическите и духовните центрове на България е свързан с труда и делата на Георги Данчев. Той беше душевно щедър човек, с голямо лично достойнство. Напусна ни в разцвета на силите си, едва 58-годишен, но завинаги остана в сърцата на сливаналии”, каза в словото си Иван Чавдаров, бивш заместник председател на Окръжния народен съвет по времето на Георги Данчев.

По-късно в препълнената зала на Кукления театър под патронажа на кмета на община Сливен се състоя възпоменателна вечер по повод годишнината. Беше показан филм за живота и делото на Георги Данчев.

Очакваното тържествено слово по повод годишнината от Георги Йорданов се отложи поради заболяването му.

В тържествения концерт участваха смесеният хор „Добри Чинтулов” при читалище „Зора” , с диригент Методий Григоров и Хорът на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен с диригент Маруся Петрова.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.