Автор Тема: Соня Келеведжиева бе избрана за зам.-председател на НАПОС  (Прочетена 888 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11612
  • Пол: Мъж
    • Профил
Соня Келеведжиева бе избрана за зам.-председател на НАПОС

На провелото се десето общо събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС), чийто домакин бе град Пловдив, за председател на организацията бе избрана Красимира Германова от Созопол. Нейни заместници са председателите на общинските съвети в Сливен и Момчилград - Соня Келеведжиева и Сунай Халил. За изпълнителен директор бе преизбран Делян Дамяновски от Мездра.

По време на общото събрание присъстващите се обединиха около тезата, че не политическите различия, а нивото на експертност и професионалната ангажираност на всеки председател на Общински съвет трябва да бъде водещ елемент в работата на НАПОС. По време на форума бе направен отчет за работата на Асоциацията в периода 2008-2011, гласуван бе бюджетът на Асоциацията, избран бе новият Управителен съвет, Председателския му състав и Контролен съвет. В Управителния съвет на НАПОС влизат 25 председатели на Общински съвети, а в Контролния съвет- седем. 136 председатели на Общински съвети от цялата страна членуват в НАПОС.

„Голяма е отговорността да си в УС на НАПОС. Изборът задължава. Трябва да оправдая доверието на колегите от НАПОС, което ми гласуваха. Ще работя за изпълнение целите на Асоциацията: сътрудничество и посредничество между общинските съвети, за реализиране на програми за укрепване на местното самоуправление и гражданското общество, както и за устойчиво развитие на органите за местно самоуправление, за разширяване и обогатяване на общественото разбиране за ролята и важността на местното самоуправление, както и участието на гражданите в него. Но най- важната ми задача, разбира се, ще бъде издигане авторитета на ОбС Сливен в НАПОС.“- сподели Соня Келеведжиева.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.