Автор Тема: Комисията "Андреев": Лечков над 4 млн. лв за бул. „Г. Данчев”!  (Прочетена 908 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11326
  • Пол: Мъж
    • Профил
Комисията "Андреев": Лечков над 4 млн. лв за бул. „Г. Данчев”!

Констатираните нередности и нарушения от т.нар. комисия "Андреев", която излезе с нови доклади за правните и финансови последствия от изпълнението на капиталовата програма на общината при управлението на Лечков, не изненадват никого. Тази черна статистика сякаш няма край.
В доклада отново се фокусира върху взетите близо 7 млн. лева от "Билдинг", "Стройинвест” и "Гради" за изграждането на кръгово кръстовище около "Тернопол", реконструкция на ул."Х. Димитър", пробив на ул."Раковска” и водоснабдяване на ж.к. "Ново село" 2А. Фирмите са взели големи аванси, но някои от обектите не са отпочнати. Налице са редица процедурни нарушения, както и по отношение на документацията, както вече е изтъквано неведнаж.
Що се отнася до бул. "Георги Данчев" става ясно, че бившият кмет си е гледал и своя интерес с цената на над 4 милиона лева, щото гостите на новия му хотел да не роптаят срещу дупките. Разбира се, реконструкцията на булеварда е от полза и за гражданите, но цената е умопомрачителна. При това - без въпросната реконструкция да е вкарана в капиталовата програма на общината. И в този случай става дума за редица нарушения в документацията, и не само. Така например за всеки кв.метър от ремонта са изразходвани по над 250 лева, а пред зала "Васил Левски" цифрата скача до близо 400 лв. В доклада се посочва, че след полагането на последния износващ пласт цифрата от над 4 млн. лева за булеварда ще нарасне значително.
Комисията "Андреев" препоръчва на общинското ръководство да възложи на екип от експерти извършването на технологичен анализ на предпоставките и обстоятелствата довели до ценовото компрометиране на ефективността от изпълнението на реконструкцията на булеварда. Мотивите: за да се разкрият и премахнат причините, та поне в бъдеще това да не се случва!
Пито -платено. Битият -бит. .. А бита е общината, бити са гражданите, додето шмекерът от Воденичане брои дивидентите от своето управление и вероятно крои нови планове...

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.