Автор Тема: През май 4 съдебни дела срещу Йордан Лечков и заплетен сюжет  (Прочетена 2997 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Moderator Club

  • Глобален модератор
  • Старши
  • ****
  • Публикации: 11377
  • Пол: Мъж
    • Профил
През май 4 съдебни дела срещу Йордан Лечков и заплетен сюжет

На 8 май в 9:30 часа в Старозагорския окръжен съд отново ще се гледа отложеното дело срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков.
То е по обвинения за тежки нарушения при полагането на водопроводната мрежа в ж.к."Дружба". Според обвинението Лечков е ощетил общината с 571 хил. лв. . Подсъдими по делото са още бившият гл. юрисконсулт Елеонора Христова и надзорникът Стефко Шевкенов.
Лечков застава пред съда и за оказвания от кмета недопустим натиск върху шефа на НАП в Сливен Петко Дюлгеров да стопира извършвани ревизии на фирмата на сестра му Диана и на друг бизнесмен. Поне по второто обвинение би трябвало да има ефективна присъда - коментират юристи.
На 14 и 15 май ще се състои повторното разглеждане в Ямбол на т.нар. "ямболско" дело във връзка с незаконното отдаване без наем на терена на бившия Парашутен полк на близки на Лечков фирми. Според обвинението нанесените на общината щети са за над 670 хил. лева. Апелативен съд-Бургас отмени присъдата от 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок и го изпрати отново на съдиите в града на Диана, които обаче за разлика от други в региона, не си поплюват.
На 17 май в Старозагорския окръжен съд ще започне ново заседание по делото за незаконен добив на инертни материали на стойност близо
1.5 хил.лева, а обвинението срещу бившия сливенски кмет е по чл. 282 от НК за престъпление по служба.
В Пловдив пък ще се състои делото за клевета, заведено срещу Леч¬ков от бизнесмена Илия Георгиев /Манастира/, който иска от него 50 хил.лева, задето публично го нарекъл измамник и с това му нанесъл морални и материални вреди. В Стара Загора Лечков бе оправдан, сега ще си кажат думата пловдивските съдии.
Въобще, заплетен сюжет, който ще бъде следен с голямо внимание заради противоречивото поведение на съдебната ни система.

СЕДМИЦА
Танкът мачка и пердаши, няма наши, няма ваши. Няма ваши, няма наши, танкът мачка и пердаши.